שוק הנדל"ן עדיין רותח- עליית המחירים המואצת נמשכת

שוק הנדל"ן עדיין רותח- עליית המחירים המואצת נמשכת

בשנה האחרונה נמשכה עליית מחיר מואצת של בין 12.3 אחוז עד 14.5 אחוז! עליה הנובעת כנראה מריבוי עסקות להשקעה.

http://www.themarker.com/realestate/1.3014334

כמו שאמרתי- פרסומים שונים על ירידה בכמות עסקות ו/או ירידה בפעילות משקיעים בחודשים האחרונים, הם לכל היותר רק "מכה קטנה בכנף" ולא מייצגים כלום, משתמשים בהם אינטרסנטים מחוסרי דיור וכחלון וחבורתו שמעוניינים לשמור על הכיסא שלהם, מטוס הנדל"ן ממשיך לטוס במלוא הקצב.

ואני לא מתייחס לשאלה אם זה מצב טוב או מצב לא טוב, השאלה הבסיסית היא מהם הנתונים העובדתיים ומהי מגמת השוק וכשנתונים אלו ברורים כל אחד יעשה כטוב בעיניו.

הסיוט של מי שהמתינו- גם ריבית המשכנתא וגם המחירים עלו

"עלות המשכנתא מתנפחת במהירות"
&nbsp
"הריביות של הבנקים עלו ואכן ישנה האטה בביקושים, אך לא בצורה דרמטית. בסופו של הדבר השוק עדיין רותח בכלל ושוק המשכנתאות בפרט, משום שהתנאים עדיין נותרו נמוכים על אף עליית הריביות"
&nbsp
אני מתחיל לחשוב שהססימאות של dat niga או איך שרואים לו, בדבר כך שמי שמחכה מפסיד מי שרוכש מצליח וכיוצ"ב קולעות למטרה

&nbsp

"שר האוצר משדר המון לחץ"

"דעה: כחלון לא בונה מספיק דירות - אך מאיים שאנשים יקפצו מהגגות"
&nbsp
"שר האוצר משדר המון לחץ ■ התוכניות בשוק הנדל"ן מבית מדרשו עולות הון-עתק, אבל ההשפעה הרוחבית שלהן דלה"
&nbsp
"בשורה התחתונה, כחלון לא מצליח"
&nbsp
מוסקיטר- תראה את סרט הוידאו בכתבה המצורפת ואת המסקנה שבסופה- אולי תלמד גם אתה להפסיק עם ההצהרות הבומבסטיות על פיצוץ בועה.

"תגובות לכחלון: "שיחזור בו מיידית מדבריו ואפילו יתנצל!""

"כחלון אמר 'יש פה בועה שניפחו אותה קבלנים, ניפחו אותה יזמים, ניפחו אותה בנקים - ובועה סופה להתפוצץ'. תרגום: שיט, כל הפרויקטים הפופוליסטים שלי לא מצליחים להוריד את מחירי הדירות"

http://www.bizportal.co.il/realestates/news/article/433045

והנה הציטוטים האמיתיים מתוך הכתבה שאתה בעצמך הבאת:

נתחיל מזה שאין חולק על כך שהייתה עליה גבוהה בשוק הנדל"ן בשנים האחרונות. ומעולם לא טענתי שלא היו עליות, רק טענתי שהחגיגה הולכת להגמר בקרוב.
ובכל הטענות שלי כתבתי "בחודשים הקרובים"...
ככה שלהביא כתבה שמציינת את העליות בחצי השנה האחרונה, זה כמו לכתוב שוב על האליפות האחרונה של מכבי תל אביב. מדובר בעובדה

אבל מה חושב בכתבה כזאת?
לקרא בין המילים.. את הזהירות של הכתב.. ומה הוא חושב יקרה למרות העליות של החצי שנה האחרונה.

אז הנה מבחר מההדברים שנכתבו בכתבה שאתה בעצמך הבאת:

"הסיכום החצי־שנתי של מדד הנדל"ן yad2־TheMarker מגיע בזמן שבו ענף השקעות הנדל"ן בישראל נעשה מסובך מיום ליום"

"משמעותו המיידית היא כי עדיף כיום לשכור דירה מאשר לרכוש דירה, וכי התשואות בגין השכרת דירות פוחתות והולכות"

"אין פלא שחלה ירידה חדה בשיעור המשקיעים בתקופה האחרונה, ואלה שנותרו — חייבים להתנהל בצורה מושכלת הרבה יותר מאשר בעבר"

"שיעור המשקיעים נפל ב–12 החודשים האחרונים לשפל של פחות מחמישית מכלל הרכישות"

"מחירי השכירות לא עלו בשיעורים גבוהים יותר, מכיוון שהמשקיעים ניסו להעלות אותם — אבל לא הצליחו."

מוסקיטר לראשונה תגובה בוגרת יחסית שלך ולא כותרת צהובה

ראשית דבר מדובר ב- 4 כתבות שונות ואתה התייחסת לקטע מכתבה אחת בלבד שהמסקנה הסופית שלה הפוכה מאותו הקטע.
&nbsp
אבל למעשה כתבתי את כל ההודעות עם הכותרות המפוצצות הללו רק לצורך הבאת תמונה מאוזנת להודעות המעוותות עם הכותרות המפוצצות והצהובות שאתה הכנסת לפורום הזה, על ״פיצוץ בועה״.
&nbsp
זה לא הסגנון שלי, הסגנון שלי הוא לכתוב דעות ענייניות ומאוזנות ועד שלא התחלת עם הסגנון הפופוליסטי שלך ״על פיצוץ בועה״ בכל הודעה בפורום כמעט ובסיסמאות כמו ״מי משקיע בשיא בועה״ כמו טוקבקיסט מצוי, התקיים דיון ענייני ומאוזן בפורום.
אתה הבאת במו ידייך את סגנון הכתיבה הזה שמביא גם תגובות נגדיות באותו הסגנון כמו של dat niga.
&nbsp
מספיק שתקרא את הציטוט הנ״ל שאתה בעצמך הבאת מאחת הכתבות אליהן התייחסתי ותיווכח מה זו התייחסות עניינית מאוזנת ולא מתעלמת וצהובה, שים לב לשפה:
&nbsp
״ענף השקעות הנדל״ן בישראל נעשה מסובך מיום ליום״
&nbsp
״ואלה שנותרו- חייבים להתנהל בצורה מושכלת הרבה יותר מאשר בעבר״
&nbsp
אתה לעומת זאת היית כותב תגובה קיצונית ולא מאוזנת כגון: ״עד סוף השנה יהיה פיצוץ בועה כל הסימנים מראים זאת״ (בפועל כאמור קצת נרגעת כאשר הבנת שיש סימנים הפוכים לכך, אבל עדיין לא התאפקת ושוב הכנסת משפט מפוצץ ״רק שהחגיגה עומדת להיגמר בקרוב״.)
&nbsp
על כל תגובה צהובה כמו שלך אפשר להגיב פי חמש תגובות נגדיות להביא קישורים מאין ספור כתבות ונתונים הפוכים ואחרים וזה גם מה שקורה בפועל וגם מה שימשיך לקרות.
&nbsp
לכן גם ביקשתי בעבר לחסום הודעות על מחירי הנדל״ן, לא כי הנושא לא רלבנטי ולא מעניין, אלא רק לאור צורת הדיון הקלוקלת שהתפתחה כאן, שאתה התחלת אותה כאמור.
&nbsp
כל עוד שתמשיך בצורה לא מאוזנת זאת אני ואחרים נמשיך להביא את הנתונים המלאים והמאוזנים במקרה הטוב, או אך ורק את הנתונים הקיצוניים הנגדיים במקרה הרע, לכל מטבע יש שני צדדים.
&nbsp
&nbsp

לא נכנס לויכוח מי התחיל, אבל מעולם לא התלהמתי כאן

וכאמור, אין קשר בין הדעה שלי שהבועה תתפוצץ, שהיא דעה לגיטימית שלא רק אני שותף לה, אלה גם שר האוצר בעצמו התבטא כך ועוד מאות שעוסקים בתחום,
לבין ההתלהמות של dat niga שקורא לכולם "אידיוטים" ו"הומלסים"

וכאמור, אין הבדל בין הדעה שלי לגבי פיצוץ הבועה, לבין השקרים המכוונים של dat niga המספר מציאות מדומה שכביכול משרדי המכירות מלאים באנשים והדירות נגמרות.
לגופו של עניין, אני מביא נתונים על מגמה של עליה מתמדת ומסוכנת של כמות הדירות שהקבלנים תקועים איתן ולא מצליחים למכור, והוא ממשיך להתלהם וממציא המצאות על זה שאנשים "מפסידים מיליונים" אם לא קונים דירות..

ועוד לגופו של עניין, אני מביא נתונים על ירידה חדה ברכישות של דירות על ידי משקיעים ומכירה מסיבית של דירות על ידי משקיעים (שזה משהו שבאמת צריך להדליק נורה אדומה בקרב כל מי שענף הנדל"ן חשוב לו) ו dat niga ממשיך להתלהם ולקלל ולכתוב שאף אחד לא מבין כלום והכל שקרים, והמחירים תמיד ימשיכו לעלות.. כאילו שאין היסטוריה בעולם.

אז בבקשה, קצת ריספקט
כל התגובות שלי מגובות בנתונים.
וכל התגובות המתלהמות של dat niga הן לא יותר מהתנהגות בריונית של מישהו שממש בלחץ.

ולהגיד שהבועה תתפוצץ היא לא התלהמות. זאת דעה.
שאפשר לדון בה עם נתונים או לנסות להפריך עם נתונים.
אבל לקלל, לשקר ולהציג מציאות שקרית ומדומיינת היא לא הדרך להתמודד עם המצב הלא קל ששוק הנדל"ן נמצא בו.

זה די מצחיק שכל הגורמים בענף הנדל"ן בישראל יודעים שיש בועת נדל"ן אימתנית, וכל הגורמים מדברים עליה ומחפשים דרכים להתמודד עם ההשלכות של התרחישים האפשריים (כולל פיצוץ הבועה), ופה יש איזה dat niga שחי בעולם מדומיין משלו, עם עיניים סגורות ולא מוכן לדון בשום רגע בשום נתון שמביאים לו.
רק התלהמות, קללות וסוג של זלזול

אבל מה, קיבלתי עשרות מסרים בפרטי שתומכים במה שאני כותב, ובעיקר של אנשים שקוראים כאן ואפילו לא מגיבים כאן, שאני יודע שאני עושה עבודת קודש.

החל במסרים עם מילים כמו "כל הכבוד", דרך מילות תודה על המידע שאני מביא, ודרך אנשים שאומרים לי להתעלם מ dat niga כי "כולם יודעים את מי הוא משרת".
כל התמיכה הזאת רק מחזקת אותי להמשיך ולהביא נתונים לקוראים.

ואם אתה כבר מדבר על תגובות בוגרות, אז אני לא ממש מקבל תגובות בוגרות מכל האינטרסנטים כאן.
תגובה בוגרת היא לדעת להתמודד ולדון על הנתונים שמפורסמים על בריחת משקיעים... שהן נתונים אמיתיים, ולא תגובה מתלהמת, כמו "הומלסים" והמשך פמפום של שקרים שכביכול המשקיעים ממשכים להסתער על דירות.

אני מאמין במה שאני עושה, ומוכן לדון בכל נתון.
אבל מי שמתלהם הוא לא אני.

dat nigga daz

New member
המון תוכן כתבת והכל שטויות...

אף אחד לא מתלהם כאן
כל אחד משמיע את צדדו..

אני בסך הכל מזהיר אנשים תמימים שלא ייפלו ולפח שאתה טומן להם...
אתה כנראה מזוכיסט ונהנה לראות דור של הומלסים כמוך שצריכים לשלם 30 שנה משכנתא של משקיע ועוד 30 שנה חופשות של משקיע...

משפחות צריכות בית משלהם. נקודה.
המחירים לא יירדו, כמו שלא ירדו בכל השנים האחרונות... אין שום סיבה שיירדו...
מי שחכם הקשיב לי , מי שתמים נשאר מאחורה ומשלם מיליוני שקלים משכנתא שבכלל לא שלו חחחחח מצב אבסורד...

המזל הוא שאנשים התפכחו ולא נשארו תמימים כמוך...

שכתספק תשובות לעניין ותתמודד עם הנתונים, אמשיך בדיון

ומעבר לספינים שקריים והתלהמות והמשך כינויי גנאי, אין שום דבר במה שאתה כותב, אז ארשה לעצמי להפסיק להגיב לך.

גם ככה אני מבין מהתגובות והמסרים שאני מקבל בפרטי שאף אחד לא מתייחס לתגובות שלך ברצינות.
נהפוך הוא.
הם מבינים באיזה לחץ אתה ואיזה סוג של בן אדם אתה.

אתה תמשיך ברדכך ואני אמשיך בדרכי.

עד כמה שאני מבין, כל תגובה שלך רק קוברת את הדמות שלך קצת יותר עמוק באדמה החרוכה של הנדל"ן.

באמת העצובה היא, שאם הייתי אינטרסנט של נדל"ן, הייתי מבקש ממך להפסיק להגיב ולגנוז את הניק.
הרבה תועלת הוא לא מביא.
ואולי בלי הניק שלך בסביבה, יהיו כאן דיונים אמיתיים על הנתונים המפחידים של עתיד ענף הנדל"ן בישראל

dat nigga daz

New member
בינתיים אנשים כל יום מודים לי שהקשיבו לי... מי שהקשיב לך..

כבר הפסיד את התחתונים..
רק ירידה של 90 אחוז ומעלה תפצה אותו על מה שהפסיד כל השנים ועל עוגמת הנפש...

אנשים כמוך באים והולכים משנת 2007 עד 2016... והיד עוד נטויה..

מזל שכבר כולם קנו דירות.. מי שלא קונה, לא קונה כי הוא לא יכול ..
מסכן ימשיך לשלם מיליונים שכירות 60 שנה חחח

הם גם אומרים לעצמם : בחרנו כחלון - נמשיך לגור בפחון

"שיא בהיקף המשכנתאות בחודש יוני - 5.57 מיליארד שקל"

ושב ניתן לראות כי אין שום סימנים להאטה בפעילות הנדל״ן ועליית ריבית המשכנתאות גם לא הזיזה לאף אחד.

אלו העובדות.

כפועל יוצא מכך אני צופה שעד סוף השנה עליות המחירים יימשכו ואף יעברו את עליות המחיר של שנת 2015.

ושוב עובדתית מי שהמתין ניזוק עוד יותר, גם התרחק מרכישת דירה וגם המשיך לשלם דמי שכירות.

הדבר היחיד שיכול לגרום אולי לשינוי, הן תוכניות חדשות שכחלון ישלוף מהשרוול, כמו שהוא מנסה לעשות השכם והערב, בינתיים זה לא הצליח לו.

http://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1001142536

למעלה