שוק הפלדה בברזיל?

שוק הפלדה בברזיל?

האם למישהו יש נסיון עם שוק הפלדה בברזיל? קניתי מניית GGB (גרדאו) על סמך הערכות שלקראת האולימפיאדה בברזיל בשנת 2016 צפויות השקעות בתשתיות.

יעקב ו

New member
מבלי לדעת ספציפית על המקרה הזה,

האם זה לא סביר שמי שצריך פלדה לשנתיים הקרובות כבר קנה אותה מזמן?
פרוייקטים כאלה נמשכים 3-4 שנים.

מ- 2010 המניה רק יורדת כך שהשוק לא משקלל פרויקטים אלה

על פניו נראית חברה טובה
נוכחות רחבה ברזיל+ארה"ב
Debt to Equity 0.55
Current Ratio 2.8
PE Ratio 12.3
P/B 0.72
P/S 0.52
שער דומה לשפל של מרץ 2009
יש רק ירידה ב- Operating Margin + Gross Margin

KobeRider

New member
מציע לבדוק את מה שיעקב אמר

זה לא אמור להיות קשה, תאזין/תקרא כמה שיחות וועידה ותראה אם יש התייחסות להזמנות ומה אורח החיים שלהם. השאלה החשובה היא למה דווקא החברה הזו, ומה בדיוק אופי השוק שם. היא ספקית פלדה יחידה? עיקרית?

קובי יש שלוש חברות שם אבל GGB הכי גדולה

הן מופיעות כאן
את Vale אני לא אוהב בגלל פעילות בסין וגם מכפיל 69 (!)
SID חוב ענק (Debt to Equity מעל 4!)
איך יכול להיות שתקבולים מפרויקטים של המונדיאל שהיה, ותקבולים מפרויקטי שדרוג תשתיות לקראת אולומיפיאדה ב- 2016, אינם באים לידי ביטוי במחיר המניה?
אתה מזהה פה בעיה אחרת שאני לא מודע לה?

KobeRider

New member
זה מעניין, אני לא יודע

&nbsp
אני יכול לזרוק כמה השערות, אבל הן באוויר, אני לא מכיר את החברה. יכול להיות שעיקר ההזמנות כבר בוצע, נגיד ב-2011, לקראת המונדיאל. ומאז פשוט אין הרבה כבר מה לעשות מחדש. דבר שני, מחיר הפלדה נמצא בירידה בשנים האחרונות. אז לא משנה שיש אולימפידה (מתי אין?) כי יש מספיק פלדה, היא זולה, יש תחרות והמרווחים יורדים - קראתי למשל בשיחת הוועידה שלהם שדרום אמריקה מייבאת כמויות פלדה מסין הולכות וגדלות.
&nbsp
הביקוש בשאר העולם משפיע הרבה יותר מאשר משהו נקודתי כמו אולימפידה, שבתכלס לא שונה בהרבה מאיזשהו פרוייקט בנייה אחד גדול (בסך הכל צריך לבנות פארק משחקים אחד עיקרי וכמה אולמות קטנים).
&nbsp
לפי בדיקה מהירה שעשיתי, באולימפידות בלונדון וסין השתמשו בערך ב-100 אלף טון פלדה. גראדו לעומת זאת מוכרת 4.5 מיליון טון בשנה. כלומר גם אם היא תספק את כל הפלדה לאולימפידה, ונגיד והמספר הוא פי 2 ממה שקראתי, עדיין מדובר ב-4.5% מסך המכירות שלה. במלים אחרות, הביקוש העולמי הרגיל (במיוחד בצפון ודרום אמריקה) משחק תפקיד פי 20 יותר גדול מהאולימפידה.
&nbsp
&nbsp

למעלה