שוק טלה בתנור
שוק טלה בתנור מצרכים: שוק טלה שלם (2.5 עד 3.5 קילו) רבע כוס שמן זית חמישה בצלים קלופים שלמים צרור ענפי רוזמרין עשר שיני שום קלופות שתי כפות אורגנו יבש שתי כפות אבקת חרדל איכותית כף פלפל שחור גרוס כפית וחצי מלח רבע כפית אגוז מוסקט טחון. אופן ההכנה: מחממים תנור בחום מקסימלי, בינתיים מתבלים את השוק: מעבירים את כל החומרים מלבד הבצלים והרוזמרין למעבד מזון ומורחים את הנתח במשחה שנוצרה, מניחים את הנתח בתבנית התנור, מפזרים עליו את רוזמרין ומניחים את הבצלים מסביב, מכניסים לתנור ל-15 דקות, על חום מקסימלי. מחלישים את החום ל-200 מעלות, מכסים את התבנית בנייר אלומיניום וממשיכים לאפות כ-שעה ועשר דקות....מוציאים מהתנור...פורסים ...וטורפים. טיפ! את הנוזלים שהצטברו בתבנית מעבירים לכלי יפה ומגישים כרוטב לבשר.... מקור המתכון: גיתי/"משק זמיר"
שוק טלה בתנור מצרכים: שוק טלה שלם (2.5 עד 3.5 קילו) רבע כוס שמן זית חמישה בצלים קלופים שלמים צרור ענפי רוזמרין עשר שיני שום קלופות שתי כפות אורגנו יבש שתי כפות אבקת חרדל איכותית כף פלפל שחור גרוס כפית וחצי מלח רבע כפית אגוז מוסקט טחון. אופן ההכנה: מחממים תנור בחום מקסימלי, בינתיים מתבלים את השוק: מעבירים את כל החומרים מלבד הבצלים והרוזמרין למעבד מזון ומורחים את הנתח במשחה שנוצרה, מניחים את הנתח בתבנית התנור, מפזרים עליו את רוזמרין ומניחים את הבצלים מסביב, מכניסים לתנור ל-15 דקות, על חום מקסימלי. מחלישים את החום ל-200 מעלות, מכסים את התבנית בנייר אלומיניום וממשיכים לאפות כ-שעה ועשר דקות....מוציאים מהתנור...פורסים ...וטורפים. טיפ! את הנוזלים שהצטברו בתבנית מעבירים לכלי יפה ומגישים כרוטב לבשר.... מקור המתכון: גיתי/"משק זמיר"