שוק טלה (כבש) בתנור

פוקסי99

New member
שוק טלה (כבש) בתנור

בקערית
כף פפריקה מתוקה
כפית פפריקה חריפה (לא חובה)
3 כפיות כמון
1/2 כפית כורכום
כפית חרדל
כפית מלח
ושמן זית עד קבלת נוזל סמיך
מברישם את השוק עם המרינדה אשר הכננו
דוקרים את השוק עם סכין שפיצית ודוחפים לכל גומה חצי שן שום
אני נוהג להכניס יחד עם השום גם עלה אחד של רוזמרין ועל השוק והמרינדה המרוחה אני מדביק עלים טריים של עלי דפנה
לוקחים תבנית מצפים ברדיד אלומינים מניחים את השוק על הרדיד שמים במרכז התנור בחום הגבוה ביותר ל20 דקות ומורידים את חום התנור ל220 מעלות ל50 דקות
זמן זה מתאים לשוק במשקל של כ2.5 קילו .כל קילו נוסף להוסיף זמן של כ25 דקות
עכשיו כמו תמיד
אין מה לפחד והכנת השוק היא מהירה ולא מסובכת, וכל אחד או אחת יכול להכין ולהנות כמו שאנחנו נהננו אפילו ליקקנו אתהעצמות
והמלצה נוספת לא לבקש באטליז להוציא את העצם, היא מוסיפה המון לטעם ויש סועדים אשר אוהבים לגרד את העצם וכך לאכול למה לקלקל להם,
לא ממליץ לקלף את שכבת השומן לפני ההאפיה ניתן להוריד לאחר ההכנה בזמן ההכנה השומן מוסיף טעם וארומה.
לשוק טלה יש את הארומה המיוחדת לבשר כבש ולכן מי שלא אוהב את הטעם המיוחד הזה להקפיד לרכוש שוק קטנה של כ2 קילו. שוק מעל 2.5 קילו היא כבר של כבשה בוגרת
 

פוקסי99

New member
שןק טלה ממולא פעמיים

)
לקחתי את השוק ושטפתי הייטב במים לא ביצעתי ניקוי של השומן מתוך מחשבה שהשומן מוסיף המון לטעם ובזמן הסעודה כל סועד יוריד את השומן כרצונו.
השכבתי את השוק על קרש החיתוך (קרש הבמבוק שלי) וכס"מ מפני השטח חדרתי עם סכין חדה וחתכתי כיס כמעט לכל שטח השוק.
בישלתי אורז עם לוביה לפי מתכון שלי
2 כוסות אורז
11/2 כפות רסק
3/4 לוביה יבשה
2 בצלים
3/4 חבילת שמיר

מטגנים את האורז במעט שמן
להוסיף 1/2 1 כפות רסק עגבניות
מלח
פלפל שחור
ומעט כורכום
להוסיף מים מעט מעל לגובה האורז (ברוב המקרים על כל כוס אורז כוס מים)
כאשר רתחו המים להוריד את הלהבה לאש קטנה.
בינתייים מבשלים את הלוביה במי מלח להקפיד שלא יצאו רכים מידיי
ולסנן
לטגן את הבצלים עם השמיר לקבלת צבע שקוף
עכשיו לערבב את הלוביה הבצל והשמיר ביחד עם האורז

ממתינים שהאורז יתקרר מעט ודוחסים אותו לתוך הכיס בשוק
לוקחים חוט ומחט ותופרים את הכיס

הופכים את השוק וחורצים כיס נוסף בדיוק כמו קודם
לוקחים בשר טחון מתובל ודוחסים לכיס

מילוי הבשר
250 גרם בשר טחון
2 בצלים חתוכים דק דק
חצי חבילה פטרוזיליה קצוצה דק
מספר עלי נענע קצוצים דק
כפית שטוחה מלח
כמון(לא חובה)
פלפל שחור

תופרים גם את הכיס הזה

בקערית
5 שיני שום כתושות
כף פפריקה מתוקה
2 כפיות כמון
1/2 כפית כורכום
כפית חרדל
כפית מלח
ושמן זית עד קבלת נוזל סמיך
מברישם את השוק עם המרינדה אשר הכננו
לוקחים תבנית מצפים ברדיד אלומינים מניחים את השוק על הרדיד ומכסים מלמעלה עים רדיד נוסף לא סוגרים הרמטית אלה מניחים מעל ומקפלים את הפינות לצידי המגש
שמים במרכז התנור בחום הגבוה ביותר ל10 דקות והופכים לעוד 10 דקות
ומורידים את חום התנור ל200 לשעתיים וחצי

עכשיו כמו תמיד
אין מה לפחד והכנת השוק היא מהירה ולא מסובכת, וכל אחד או אחת יכול להכין ולהנות כמו שאנחנו נהננו אפילו ליקקנו אתהעצמות
והמלצה נוספת לא לבקש באטליז להוציא את העצם, היא מוסיפה המון לטעם ויש סועדים אשר אוהבים לגרד את העצם וכך לאכול למה לקלקל להם,
 

Maldini Girl

New member
כיף לראות אותך שוב ואת המתכונים שלך

שוק טלה הוא לרוב אחת המנות שלנו לליל הסדר, שומרת את הרעיון שלך לגיוון :)
 
למעלה