ועוד גירסה
שוק כבש שלמה בתנור 2.5 קילו שוק טלה 3 ראשי שום גדולים מפורקים לשיניים 1/2 חבילה גדולה פטרוזליה, 1/2 חבילה גדולה כוסברה כפית מלח 1/2 כפית פלפל שחור 1/4 כפית כמון. 1/4 כוס שמן זית 1/4 כוס רכז רימונים. 3/4 -1 בקבוק יין אדום יבש. אופן ההכנה: 1. את השום, הירק, התבלינים, השמן ורכז הרימונים מכניסים למעבד מזון ויוצרים מישחה. 2. את שוק הטלה שוטפים היטב ומייבשים בעזרת נייר מגבת מניחים על יריעה גדולה של נייר כסף, חורצים, מורחים ומעסים במשחה שיצרנו שיכבה יפה על כל השוק ובתוך החריצים. 3. עוטפים היטב את השוק עם נייר הכסף – מהודק ומכניסים למקרר ליומיים שלושה לספיגת טעמים. 4. מוציאים את השוק העטופה מהמקרר ונותנים לה להגיע לטמפרטורת החדר. 5. מחממים תנור לחום גבוהה 220-240 מעלות ומכניסים את השוק העטופה לחצי שעה. 6. מוציאים את השוק מהתנור פותחים את נייר הכסף ומוזגים לתבנית 1- 3/4 בקבוק יין אדום יבש, מחזירים לתנור ומורידים טמפרטורה ל 150-170 לכ 3 שעות. 7. מידי פעם להרטיב את השוק בנוזלים, אם החלק העליון משחים מהר מידי פשוט לסגור חזרה את הכיסוי. הערה : את אותו התהליך בדיוק פשוט עשי עם הנתחים ועיקבי בזמן הצליה כי רוב הסיכויים שצריך פחות זמן ובנוסף ממליצה לעשות את רוב הצליה מכוסה ורק בסוף להוריד את הכיסוי לכרבע שעה שישחים.. בתיאבון. בתמונה לפני הכניסה לתנור