שוק צרה יותר ברגל עם הקלאב פוט

vered43

New member
שוק צרה יותר ברגל עם הקלאב פוט

שלום לכולם, אנחנו כבר בשבוע 30 והיום היינו בתל השומר באולטרסאונד משותף עם ד"ר שינדלר. לעוברית יש ק"פ חד צדדי ברגל שמאל. ד"ר שינדלר אמר שהרגל בעלת הק"פ תהיה צרה יותר מזו ה"בריאה" וזה פחות נעים אצל בנות. שאלותיי הן האם מחוייב שהרגל תהיה צרה יותר?, האם באמת הרגל צרה יותר עד כדי הבחנה בעין רגילה והאם ישנם בפורום הורים לילדים גדולים יותר שיכולים לספר? תודה רבה

ybarak1

New member
תשובה

אצל ביתי אלה בת שנתיים וחצי אכן הירך(החלק התחתון) צרה יותר מבחינים בזה רק אם אני מסבה את ליבו של המתבונן שיש הבדל.כלאמר לא ממש רואים.

טאניוש

New member
תלוי במספר הניתוחים שהילד עובר

ככל שעוברים יותר ניתוחים וכל שהניתוח רציני יותר כך יהיה הבדל משמעותי יותר. אם הכל נגמר בניתוחון גיד אכילס (תקוה של כולנו...) לא יהיה הבדל משמעותי. אצלינו עכשיו לא רואים כלל הבדל (בן שנה וחצי), נראה מה יהיה בהמשך. ושאלה יהיו הצרות שלנו.

הרגל "שלנו" צרה יותר

נראית מעט יותר מנוונת מבחינת התפתחות השריר, אבל זה נראה רק במכנסיים קצרים וזה גם נקלט רק בעין בוחנת במיוחד. אכן, זו צרה קטנה מאוד. גם לבנות. יש חצאיות ויש מכנסיים ארוכים וזה לא נורא כל כך. אכן, שאלה תהיינה הצרות שלכם
מאחלת לכם לידה קלה

את יכולה לראות בתמונות של אושרי

באתר שלנו. אושרי נולד עם ק"פ בשתיי רגליים כך שאולי זה יותר סימטרי. לפי מה שראיתי גם אצל בוגרים ממש, גיל 20 ו באמת זה לא משהו שהייתי מתחילה לייחס לו חשיבות. ואני מייחסת חשיבות להרבה דברים. את יכולה להכנס לשני פורומים בyahoo ולשאול שם. קישורים יש באתר שלנו ובטח גם כאן בפורום. מזל טוב על ההריון. אחרי הלידה את לא תאמיני שבכלל חשבתם על שוק צרה פחות או יותר. בחיי.
כנסו לאתר הזה, יש שם קטעי וידאו, אולי תוכלו לראות משהו: http://www.iowalum.com/magazine/feb03/exclusive/videos.html נ.ב לא היה אכפת לי שוק צרה יותר (אפילו אחת (-: )

vered43

New member
שוק צרה??

שלום, המון תודה על התשובות המהירות. האמת, היה לי סוף שבוע "מסוייט" אחרי שד"ר שינדלר הסביר לנו קצת יותר על הקלאב פוט. הגענו די מוכנים (בזכות הפורום הנפלא והאתר של ההורים של אושרי) אבל מכל הדברים הכי הפריע לי השינוי במימדי השוקיים (אולי היות ואצלנו מדובר בעוברית, עם קלאב פוט חד צידי). זה נושא שלא ממש נחשפתי אליו בפורום.האם ישנם הבדלים גם באורכי הרגליים? אתן חושבות שביקור במרפאה לראות תינוקות גוזלים יקל עלי מעט? אני בהתלבטות, הכל נראה שחור וקשה כרגע.. מטיסת שבלולים- למה כתבת שאחרי הלידה נשכח שהתעסקנו עם שוק קצרה? (האם כי זה ההבדלים זניחים, או שמחכה לנו הרבה עבודה עד כדי כך שההבדלים בשוק זניחים לעומתה?) ושוב מחזקת ומברכת על העבודה הנפלאה שלכם..

טאניוש

New member
זה פשוט... לא חושב

לא יודעת איך להסביר טוב יותר. חשוב שילך וירוץ ויטפס על סולמות, חשוב שלא יצטרך ניתוחים, חשוב שלא יכאב לו, אלה הדברים שלהם אני דואגת. משוק צרה יותר לאף אחד לא אכפת, לא לי, לא לילד ולא לסביבה. יש לו עיניים מדהימות, יש לו חיוך משגע, מי משווה בכלל את הרגליים שלו? אין הבדל באורכי הרגליים, כלומר, היא לא תצלע. אולי לא תלבש חצאית מיני. יש הבדל באורך כף הרגל של כמה מילימטרים, לא מבחינים בזה גם בסנדלים, רק אם יודעים מה לחפש. לגבי הרבה עבודה- כן, יש עבודה. קלאב פוט לא עובר מעצמו, הוא דורש טיפול, הוא מוסיף דאגות, לפעמים זה קשה ואפילו קשה מאד, לא הכל ורוד. הילדה שלכם שווה את הכל.

כדאי מאד לבקר במרפאה

שלום ורד, לדעתי כדאי לך מאד לבקר במרפאה ובעיקר מומלץ לראות את הילדים הגדולים שבאים לביקורת, ילדים שהולכים, רצים, מטפסים או בועטים בכדור. אני באתי בהריון לביקורת שעושים בדנה והיה שם ילד שבעט בכדור לכל הכיוונים והתפרע. אותי זה מאד עודד לראות ילדים שנולדו עם קלאבפוט לפני מספר שנים והיום הם משחקים ורצים כמו ילדים רגילים לגמרי.

אה ו...

אני לא אשכח את האמא שהתקשרה אלי בזמן ההריון ושאלה אותי "ומה יהיה עם הילדה לי תצלע?" ולא הבנתי איך כאמא (כבר היתה לה בת גדולה) אכפת לה מיזה בכלל שהילדה שלה אולי תצלע ולא תהיה מושלמת כי אין דבר כזה? נתתי לעודד את הטלפון כי הייתי ממש עצבנית ולא יכולתי לדבר. שבועיים אחרי הלידה אותה אמא התקשרה אלי ואמרה לי שהיא לא מבינה ממה היא הייתה לחוצה בכלל ושאני אתן לכל האמהות בהריון את הטלפון שלה כדי שהיא תוכל לדבר איתן. אני יכולה להיות גיבורה גדולה ולכתוב "תשכחי מהשוק" האמת שזה מה שאני מרגישה. זה היה שינוי מדהים. בת'כלס אני הייתי פשוט שמחה שיש ק"פ ברגל אחת ולא בשתיים ולא חושבת על הקוסמטיקה של השוק, זה באמת מאוד זניח ולא מפריע כהוא זה לתיפקוד כל שהוא. לגבי האורך של כף הרגל, לפעמים יש הבדל של מספר. וזה יכול להיות גם בלי קשר לק"פ הרי. אם יש בע של אורך בין שתי הרגליים, כלומר כל הרגל, ירך ושוק, זו כבר בעייה אורטופדית שצריך לבדוק טוב. תגידי עכשיו קצת יותר ורוד. אם תרצי תמיד נוכל לדבר, כתבי לי מסר. תוכלי גם לפנות להורים שגרים באזור ולבקר. לראות גוזלים מגובסים זו אופציה, לראות פעוטות עומדים ורצים, זוחלים ויושבים, זה שיא האושר.

גווניבר

New member
יש ילדים גדולים בפורום... ../images/Emo8.gif

הרגל בד"כ אכן צרה יותר. והדבר תלוי בניתוחים. בעזרת שיטת פונסטי ובעזרת הרבה פיזיוטרפיה (גם מקצועית וגם שלכם), ניתן להמנע מרוב הניתוחים. אצלי הק"פ בשתי הרגליים. כך ששתיהן צרות. לא נראה לי שהבעיה הזאת מהותית. אם תרצו, אני כאן, או במסרים...

למעלה