שורש מת בשן חלב - נזק לשן קבועה?

ronlin2

New member
שורש מת בשן חלב - נזק לשן קבועה?

שלום... אני נורא מודאגת ורוצה לבדוק.... האחיין שלי נפל על הפנים והשן הקדמית שלו זזה מהמקום. עשינו צילום והסתבר שהשורש שלו מת (התנתק מהשן...)... אנחנו עדיין צריכים לבדוק עוד כמה שבועות אם יש זיהום ואם לא אז משאירים את השן ככה עד שהיא תיפול בעצמה (שן חלב - הוא בן ארבע)... אם יש זיהום יעקרו לו את השן... ואז כנראה מחכים עד שהשן החדשה תופיע.... אני ממש רוצה להבין עד כמה השורש של שן חלב משפיע על שן קבועה.... האם זה אותו השורש? האם השן החדשה תצמח בלי צבע לבן? מה ההשפעות... מה האופציות? בבקשה תגידו לי מה צריך לדעת במקרה הזה.... תודה רבה!

אלמוג153

New member
שלום לך

בסביבות גיל שנה השיניים הקבועות החותכות המרכזיות מתפתחות בתוך העצם מאחורי השורש של שן החלב ובגיל שנתיים מתפתחות השיניים החותכות הצידיות. הנבטים של השיניים הקבועות יושבים בתוך שק רגיש בסמיכות לשורש שן החלב. כל תזוזה, דלקת או נגיעה בשן החלב יכולים להשפיע גם על נבט השן הקבועה, עד ששיני החלב נופלות השן הקבועה מתפתחת מתחתיה והיא כמעין עובר קטן בלסת. וזו תקופה שבה השן נמצאת במצב מאוד מאוד רגיש. לכן, כששן חלב נחבלת חשוב מאוד ללכת לרופא שיניים מומחה לילדים. הרופא מחטא את המקום ומצלם כדי לאמוד את הנזק והסיכונים בהתאם לקרבה לשורש. מעבר לכך זהו עניין תפקודי-אסתטי. ילד בן ארבע שיש לו עוד כארבע שנים לעבור עם שיני חלב צריך בשנים האלה לאכול, לדבר ולחייך וצריך לתת את הדעת לדברים האלה. יכול להיות שיחטאו את המקום וישאירו את השן. במידה ויש זיהום יצטרכו לעקור כדי למנוע פגיעה בשן הקבועה. חשוב בכל אופן, לא לשחק עם הלשון או כל דבר אחר(עד כמה שניתן) באיזור הפגוע ובכלל כדי למנוע את סטיית השן ממסלול הגדילה שלה ולמנוע שיניים שיצטרכו טיפול אורתודנטי ארוך ומתיש בעתיד.

ronlin2

New member
אוקי...

תודה על התשובה... אז אני רק רוצה לוודא - זה שהשורש מת בשן החלב לא אומר שגם השן הקבועה תאבד את הצבע שלה, נכון? כלומר, אלא אם יהיה עכשיו נזק גם לשן הקבועה אין סיבה לאבדן הצבע (יכול להיות נזק מבחינת יישור השן שאולי ידרוש טיפול אורתודנטי, אבל לא טיפולי שורש).... נכון? זה מה שהכי הפחיד אותי, שתהיה לו שן קבועה שהיא בעצם מתה ולא תקבל צבע לבן....

אלמוג153

New member
איבוד צבע

בבדיקה של האזור ע"י רופא השיניים הוא יכול לומר לך אם איזור נבט השן הקבועה מזוהם או נפגע מהפגיעה. מעבר לכך, שיניים משנות צבע לשחור או כחול לעיתים אחרי חבלה. הצבע הוא בעצם שטף דם. אם שטף הדם מופיע אחרי הפגיעה בשן יש סיכוי טוב שהשן תבהיר חזרה אחרי ששטף הדם ייספג. אם שטף הדם מופיע שלושה חודשים אחרי יש סיכוי סביר שמדובר בנמק ושעצב השן מת. בכל אופן, זה לא מחייב נקיטת פעולה אם הנמק סטרילי אין צורך לגעת בשן ולתת לה ליפול מעצמה אם הוא מזוהם יש לגשת לרופא שיניים מומחה והוא יחליט אם לעשות טיפול שורש או עקירה. אז נאמר כך אם הרופא שולל פגיעה בנבט השן הקבועה אז הכל יהיה בסדר. בכל אופן, יש להמתין ולראות את השן לכשתצמח. אני לא חושב שיהיה שינוי בצבע שלה אלא אם כן היא נפגעה קשות מהנפילה מה שלא ציינת כאן. יום טוב,

ronlin2

New member
תודה רבה

הרגעת אותי קצת..... אחותי (אמא של הילד) היא שיננית ואם היא לא דואגת אז כנראה שהכל יהיה בסדר.... אבל לא רציתי להציק בשאלות ובגלל זה שאלתי כאן.... שוב תודה :)

למעלה