שושלת משפחתית

שושלת משפחתית

לפני כמה ימים היה פה שרשור על נושא דור שני-שלישי לשואה. http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=1646&msgid=138263351 אני חייב לספר שמזה שנתיים, אני עובד על עבודת שורשים של משפחתי. אני לא רק אוסף שמות ותאריכים, אלא גם משתדל ללמוד קצת פרטים על האנשים שמאחורה. מבחינה כרונולוגית הגעתי למידעים על הסבא-רבא וסבתא-רבא של סבתי (נולדו בסביבות 1830). המענין הוא שהצלחתי גם לאסוף מידע על משלח ידם וחייהם של ההורים והסבים של סבי וסבתי. לצערי, הדור של סבי וסבתי, לא ממש שיתף במידע את ילדיו והוריי (אחיהם בני דודם) לא יודעים כמעט פרטים. חלק מהמידע קיבלתי מבת דודה אחת של אבי שאביה היה היחיד במשפחה ששיתף וסיפר ותודות לה (ולאביה ז"ל) אני יודע הרבה יותר על חלק מהמשפחה שלי ממה שידעתי אי-פעם. גם היום, לאחר שנתיים של מחקר, אני מרגיש שלמרות שהשגתי מידע רב (תאריכי לידה, תאריכי נישואים, שמות ילדים) וסיפורים רבים למכביר על משפחתי.. עדיין איני יודע דבר. אך עדיין אני מרגיש שגם המעט שהשגתי הוא הרבה. לאמי לא הייתה מעולם תעודת לידה. היה לה פתק קטן כתוב בגרמנית המציין את שמה ואת תאריך לידתה - וזהו.. אבל, באמצעות טלפונים לגרמניה, משלוחי אימיילים ומילוי טפסים, הצלחתי במשהו קטן. השגתי לאמי העתק תעודת לידה של ממשלת גרמניה. אמנם לא המסמך המקורי, אלא רק העתק ממוחשב, אבל עדיין... זה משהו. למה אני עושה את זה? למה אני מקדיש שעות רבות בחיטוט בארכיונים ממוחשבים, בפורומים שונים, שולח בקשות למידעים מגורמים שונים בחו"ל ומוציא (אמנם לא הרבה) כסף על המחקר. למה אני עושה את זה? בשביל עצמי ובשביל ילדיי. אני מאמין שילדיי זכאים לדעת מי היו הסבים והסבתות של המשפחה שלהם. מה הם עשו. במה הם האמינו. מי הם היו??? כל החומר יושב אצלי בקלסר תופח. כשילדיי יהיו מספיק בוגרים.. יהיה להם חומר קריאה מרתק.

gils33

New member
איזה רעיון מצויין לדורות הבאים

אני יודע שמישהו כבר עשה את זה אצלנו במשפחה אברר. זה נראה לי עבודה מדהימה חקר המשפחה. כל הכבוד לך וחוץ מזה - לא הספקתי לומר שמח שחזרת - היית חסר

schlomitsmile

Member
מנהל
../images/Emo45.gif מסכימה איתך, שחשוב לאדם לדעת מי היו אבותיו ואימותיו. לא רק שמות ותאריכים, אלא במה האמינו, במה עסקו, איזה מין אנשים הם היו. יש משפחות בהן שורשים=שואה. ועדיין, כשמדברים על לזכור את השואה, הכוונה בד"כ מעבר לסיפור המשפחתי, לזכור את אשר עשה לנו עמלק. ועל זה הקשיתי ושאלתי- לשם מה? לא שטענתי שלא צריך לזכור, אלא שנראה לי שראוי להקדיש מחשבה- אם כבר מצלקים את ילדינו עם זכרונות איומים, לשם מה? מה המסר? ואיך? באיזו דרך להעביר את הזכרונות האלה?

למעלה