שושנת אידוןי

הילית111

New member
שושנת אידוןי

הי לכולן שאלה לגבי אידוי ירקות עם שושנת אידוי מאחר והקטן אני מתחילה לתת לו טעימות התחלתי להשתמש בשושנת אידוי הבעיה שלי איתה היא כזו למי שמכיר. היא עומדת על "רצפת הסיר" אני ממלא מים כמובן עד לגובה השושנה כי אסור שהמים יגעו בירקות שבפנים אחרת זה לא אידוי ואני רוצה אידוי על כל פנים זה אומר שהסיר מלא בערך שתים שלוש כוסות מים ממש מעט מים . ומה שקורה שהמים נגמרים לי בסיר ממש מהר (אני שמה הירקות בשושנה ממלא מים עד גובה השושנה ומכסה ) והירקות עוד לא מוכנים כלומר הם חצי קשים !!! וזה לוקח לי גם ים זמן היום איזה שעה וחצי על הגז לאדות בטטה וקישוא.. הזוי ...  וזה אחרי שכמה פעמים המים נגמרו ושמתי שוב מים ,(באחת הפעמים זה כבר היה רגע לפני שהסיר נשרף) אז מה עושים כדי לאדות טוב ומהר בעזרת השושנה הזו ? תודה חברות נ.ב לצערי ניסיתי לאדות פעם תירס גרגירים המים נגמרו לי לא שמתי לב ושרפתי את אחד הסירים שלי לגמרי בצורה שגם אבקת כביסה לא היתה עוזרת. ומזל שזה רק הסיר
 

psa

New member
הילית , להרתיח מים ולהוסיף תוך כדי

האידוי , כשאת רואה שחסר מים. בזהירות תזיזי את השושנה ותוסיפי את המים.
 

הילית111

New member
הי


תודה הנקודה היא שזה דורש ממני לעמוד על המשמר ליד הסיר וקשה לי עם התינוק וזה מסרבל אם כל עשר דקות צריך להוסיף מים... אולי אפשר איכשוהא להגביה את השושנה בסיר? מעבר לזה בסיר יש לו מכסה ומכסה יש חור קטן אולי זה הסיבה שהאידוי איטי והמים נגמרים מהר כי זה לא מכוסה היטב
 

הילית111

New member
רעיון . אשתמש כל פעם באותה קופסא

קופסא מלאה הכונה רעיון טוב תודה
 

ענת ג2

New member
ואני התכוונתי דווקא לקופסה ריקה.

אם תשתמשי בקופסה מלאה את תבשלי תוך כדי גם את התוכן שלה. אם תעשי זאת הקפידי לא לפתוח אותה כשהי חמה כי את עלולה להפגע מהאדים שיצטברו בתוכה
 

צפנתי

New member
הפתרון שלי פשוט מאד: להשתמש בסיר רחב מאד

אמנם גובה המים המקסימלי אמור להיות למרגלות השושנת ולא לגעת בירקות, אבל ככל שהסיר רחב יותר-יהיו יותר מים. להקטין את האש להכי קטנה שיש, זה משפיע על קצב האידוי. לדעת את המפלס המקסימלי: לשים את השושנה ריקה ופתוחה, ולשםי מקסימום מים עד שהם "מציצים" בחורי השושנה ונושקים להם. אם אין ברירה,לשים קצת יותר מים, וחלק מהירקות יגעו במפלס המים. חלק מהויטמינים "יברחו"....ימסו במים. זה לא נורא לדעתי.
 

צפנתי

New member
עוד רעיון-יש שיטות שונות לאידוי ירקות במיקרו

שווה לשעות חיפוש ברשת ובפורומים מתאימים. זה גם הרבה יותר מהיר.
 

הילית111

New member
תודה סופש נעים יש

גם את הכלי הזה מבמבוק שנראה לי מעולהא אגב איך מנקים כלי כזה במים וסבון רגיל?
 
למעלה