שוש ואיתי פנקס מתארחים בפורום - שבת ב-17:00

שוש ואיתי פנקס מתארחים בפורום - שבת ב-17:00

שוש פנקס, סבתא של גל ונועה, תהתה מה יגידו האבות שלהן כשישאלו השתיים איך באו לעולם. היא לא מצאה בשום מקום תשובה מסודרת ומותאמת לילדים והחליטה לכתוב אותה בעצמה.
בספר "האבאים של גל ונועה" מתואר תהליך הפונדקאות שסייע לאיתי ויואב ארד-פנקס להביא את גל ונועה לעולם. שוש משיקה את ספרה ביום ראשון הקרוב במרכז הגאה, וקצת לפני היא באה להתארח אצלנו בלוויית בנה איתי - ביום שבת ה-10/11 בשעה 17:00.

ניתן להתחיל ולשרשר שאלות לשוש ולאיתי כבר מעכשיו, בשרשור הזה.

GK_FF

New member
רק רציתי לומר שראיתי את הספר בחנות שבוע שעבר

ומאוד התרגשתי.

התרגשות

תודה רבה, התרגשות שמחה וקצת חשש ,מלוים אותי לכל אורך התהליך
שוש

מתי משתפים את סבתא?

היי שוש ואיתי,

קודם כל, כיף שאתם כאן. נשמח אם תישארו גם אחרי האירוח, בטח תוכלו לשתף ולהשתתף בנושאים רבים.

אני תוהה לעצמי מתי את, שוש, נכנסת לתמונה וידעת מה מתכננים לך (ולהם) איתי ויואב.
מניסיוני אני יודעת שהרבה פעמים הרצון לילדים והגעתם בפועל רחוקים זה מזה, על אחת כמה וכמה בתהליך פונדקאות. הדרך הזו רצופה הרבה פעמים במהמורות רגשיות ולא תמיד רוצים לשתף אנשים שאולי הציפייה שלהם רק תקשה עלינו יותר. איך זה היה אצלכם?

חוץ מזה, הייתי שמחה לשמוע על השהות בהודו לפני ואחרי שנולדו גל ונועה. איך הייתה כל החוויה הזו בשבילכם?

תודה רבה על התשובות.

מתי משתפים

אין חוקים, תלוי בקשרים ובפתיחות של כל משפחה.
אני שותפתי מהשלב בו החליטו הבנים על הדרך בה יגיעו ילדיהם לעולם.
בהמשך קבלתי דיווחים על כל שלב והייתי שותפת מלאה לתהליך ולחוויה.

השהיה בהודו היתה אחת החויות החזקות והמרגשות שחוויתי בחיי.

scarlet26

New member
איזה כיף - הזדמנות לברך על הספר

ולספר שבהחלט אני מחכה להזדמנות להוסיף את הספר למדף הספרים שלנו ובכך להעשיר את האופציות להגדרת משפחה דרך הסיפורים שאנחנו קוראים!
רציתי לשאול אותך שוש איך את כאשה שחוותה הריון מרגישה כלפי תהליך הפונדקאות והאם היה לך איזה שהוא קשר כלשהו עם הפונדקאית בתהליך?

איזה כיף..

הספר מיועד לילדים מגיל 3 ומעלה ולהוריהם.
הנושא , מצד אחד לא פשוט להבנה למבוגרים ולכן ראוי שיקראו אותו, מאידך, לילדים הקטנים, שמקבלים את הדברים כפשוטם, זה יהיה עוד סיפור המתאר משפחה חדשה, בין אם נתקלו בסוג כזה בגן ובין אם פגשו במבנה אחר של משפחה
חד הורית, שתי אמהות, אבא אחד וכו.
הספר מאפשר לילדים ללמוד לקבל את האחר, ללמוד סובלנות מהי, ללמוד להקשיב לאחרים ולדעת שהעולם אינו סובב רק סביבם וכו, כל הערכים שאנחנו רוצים להקנות לילדנו.

היי שוש ואיתי

ברכות על הספר.

רציתי לשאול אם אתם לא חוששים שהספר ילווה את הבנות לכל מקום, ושאולי יבוא יום שבו הן כבר לא יהיו מעוניינות שכולם ידעו את סיפורן, או לפחות שזה לא יהיה "כרטיס הביקור" שלהן.

אני שואל גם מתוך עניין אישי- גם הסיפור שלנו יוצא דופן ויוצר עניין, ולא פעם יוצא לי להתלבט לגבי האיזון שבחשיבות היציאה מהארון לבין החשיפה של לירי בעל כורחו.

יובי

קשה לנבא אבל ממה שנראה מסביבי, רוב האנשים אוהבים חשיפה מהסוג הזה. מי שאינו מעוניין בה, פשוט נמנע מלשתף פעולה.
במקרה כזה, יהפוך הספר עבורן לסוג של אלבום תמונות מצויר ומחורז..

fidel123

New member
שאלה

היי שוש ואיתי,
הגעתי לפה מפורום אחר,
ורציתי לשאול מי לדעתכם קהל היעד של הספר?
האם לדעתכם הספר מתאים גם לילדים ממשפחות "סטנדרטיות",
ולא יגרום להם לבלבול?

פידל

הי
הספר לא יגרום ליותר בלבול, מאשר המציאות עצמה..
הכי נכון שאמא שלי תגיד למי היא התכוונה אבל נראה לי שבנוסף למשפחות גאות, הספר מיועד לילדים שהוריהם רוצים להסביר את עניין "קבלת השונה" באופן קל
ופשוט אך ללא שטחיות ומריחות. גם ההורים ילמדו משהו כמובן.

בלבול???

הספר מיועד לילדים מגיל שלש ומעלה והוריהם, לגננות ולתלמידי מכללות לגיל הרך.
נכון שמשפחות הקשורות לקהילה בכל דרך שהיא, הן קהל היעד הטבעי, אך מאחר
והילדים לא חיים בבידוד וחלק מהילדים גם מאד סקרנים ורוצים להכיר ולהבין יותר,
הם נתקלים בסביבתם במשפחות שונות מהמשפחות שלהם, ואין שום סיבה למנוע מהם להכיר ולהתקרב לשונה.
באחת מתשובותי כתבתי גם על נושא הערכים שאנחנו רוצים להקנות לילדינו.

fidel123

New member
השאלה היא

אם ילד בן שלוש שעדיין מנסה להבין איך המשפחה בנויה באמת צריך להחשף למודלים שונים ממה שקיים אצלו בבית. כלומר למה בגיל כל כך מוקדם? האם לא כדאי לחכות עם זה?

אבא גאה

New member
אבל זו המציאות

שיש סוגים שונים של משפחות
אני לא חושב שיש בכך "עומס" על הילד או שז משהו שמבלבל אותו....
ילד נחשף למה שיש בסביבה שלו או למה שחושפים אותו.

שבליבי

New member
משרד החינוך קובע

שבכל גן אשר בו יש ילד ממשפחה שהיא לא - אבא ואמא נשואים וחיים יחד.
יש לדבר על המשפחה שלו כחלק לגיטימי מהמודלים הקיימים.
לדעתי יש להרחיב את ההנחייה הזו שממילא יספרו לילדים על מגוון סוגי המשפחות.

een ogenblik

New member
איני יעד השאלה, אבל נדמה לי כי יש לי מה לענות

אני חלק מזוג סטריטיטי. בתינו אומצה בגיל 3. אנחנו מתגוררים בבלגיה.

לא עבר זמן רב מאז כאוס הגיעה לבלגיה, והיינו במקום בו נערכו הכנות לחתונה. הראנו לה את העיצוב, והסברנו לה שזו הולכת להיות חתונה. הילדה לא הבינה בדיוק מה זו חתונה. הסברנו לה שאלו שני אנשים, אבא ואמא, או אמא ואמא, או אבא ואבא שמספרים לכל חבריהם, מכריהם ודורשי שלומם על האהבתם ההדדית. הילדה קיבלה את ההסבר, כאשר די ברור שרובו עובר לה מעל הראש.

כשנתיים לאחר מכן, בשעת הרחצה באמבטיה (שעה בה היו לנו שיחות משיחות שונות) היא שאלה אותי האם אני יודעת שבן יכול להתחתן עם בן. הבטתי בה בתדהמה, ועניתי כי אני יודעת זאת, אך מאיפה היא יודעת זאת? היא צחקה, ענתה "כי חשבתי על זה" ועברה לנושא אחר. מאז כבר יצא לנו לנהל שיחות נוספות על חתונות בנים/בנות.

כאוס בגרה. היא כבר בת שש וחצי. עדין אינה מכירה אישית משפחות של שני "אבאים" או שתי "אימות" (למרות שזוגות בנים בלבד או בנות בלבד היא מכירה). העובדה שהיא חשופה לתבניות משפחה שונות מגיל צעיר רק עזרה לה לקבל כמובן מאליו אותן, גם אם הן שונות ממשפחתה וגם אם לא פגשה בהן. (אה, וזה עוזר, כמובן, שבבלגיה חתונות של זוגות מאותו מין חוקיות לגמרי, ומדברים עליהם גם בבתי ספר קתולים כאל מובן מאליו.)

Apikachu L

New member
איך המשפחה בנויה באמת?

אני כאשר הייתי בת 4-5 הבנתי יפה מאוד שלא כל המשפחות חיות עם הסבתא והסבא, או אפילו עם הסבתא רבה. זה נראה לי מאוד מוזר, אבל לא בלתי הגיוני.
כאילו, איך זה בכלל אפשרי, לא לחיות באותו בית, אמא, אבא, סבתא וסבא?

למעלה