שותים שוקו על מקל - גם למדורה

BEAUTY האחת

New member
שותים שוקו על מקל - גם למדורה

שוקו חם על מקל כן , כן על מקל !

קוביות פאדג` שוקולד מומסות בחלב חם מייצרות משקה שוקו חם עשיר וקטיפתי!
אפשר לארוז יפה בשקיקים שקופים לקשור בחוט נאה ולפנק אהובים .
ניתן להשתמש במגוון מקלות כיד הדמיון ,שיפודי במבוק , מקל קינמון המוסיף גם טעם ,
מקלות גלידה שניתן לרכוש בחנויות למוצרי תחביב או צ`ופסטיק של אוכל סיני אם יש בבית .

קחו את הקוביות למדורה בשבת חממו חלב וכולם יתענגו

אפשר לגוון בטעמים באין ספור וריאציות :
להוסיף מרשמלו לשיפודי השוקולד
לגלגל את הקוביות פאדג` באבקת קפה לשוקוצ`ינו
לגלגל בקקאו גרוס

אפשר לתבלן את השוקולד לפני גיבושו למשל :
להוסיף מעט צ`ילי לשוקו חם וספייסי אש
להוסיף תמציות בטעמים כמו שקדים ,וניל או קוקוס
מוסיפים לגדולים מעט ברנדי ועוד ועוד....

שומרים את הקוביות במיכל סגור ,אין צורך בקירור .
כשרוצים לחגוג מיידית עם שוקו בטעם נפלא ,פשוט מרתיחים כוס חלב או מחממים במיקרו כ- דקה
מכניסים את השיפוד עם הקובייה ומערבבים עד המסה .

תהינו ....

אני יודעת , נכון יש כאן המון שוקולד
המתכון מייצר בערך כמות ל – 25 כוסות שוקו ואם תחשבו כמה עולה לכם כוס שוקו משובח בחוץ המחיר כאן זול למדי .
אפשר גם להכין מחצית מהכמות .

שוקו חם על מקל

המתכון מתייחס לכוס בנפח של 240 מ"ל - יש לדייק בכמויות כדי לקבל בדיוק את מרקם הקוביות
שאנו רוצים להגיע אליו מרקם קשיח אך רך מספיק להמסה ללא צורך במקרר.

מי שאוהבת פחות מתוק יכול להשתמש רק בשוקולד מריר לחלופין ניתן לשלב מריר וחלב או להשתמש רק בשוקולד חלב
ואז השוקו ייצא מתוק יותר - אני השתמשתי בשוקולד מריר פשוט בשילוב של מריר 70%

רכיבים

1/2 כוס שמנת מתוקה
פחית של חלב מרוכז
660 גרם שוקולד קצוץ (מורכב מ 550 גרם שוקולד מריר פשוט ועוד 110 גרם שוקולד מריר 79% - אפשר לגוון בין השוקולדים איך שרוצים )
אפשר להשתמש גם בשוקולד צ`יפס מריר באותו המשקל
25 מקלות לנעיצה (שיפודי במבוק או מקלות קינמון או צ`ופסטיקס מה שיש בבית )

הכנה
מכינים תבנית 20 על 20 ס"Nאם רוצים להכין רק *קוביות
מרפדים אותה בנייר אפייה שהשוליים יבלטו החוצה כדי שיקל עלינו לשחרר את כל בלוק השוקולד .

בסיר בינוני מעל אש בינונית נמוכה מחממים את השמנת המתוקה עם החלב המרוכז תוך ערבוב עד לרתיחה .
מסירים מהאש ומוסיפים את השוקולד ,מערבבים מעט עד לכיסוי כל השוקולד ומניחים למנוחה ל – 10 דקות .

אחרי 10 דקות מחזירים את הסיר לאש בינונית נמוכה ומערבבים עד שעיסת השוקולד נמס לחלוטין ,
הופך לחלק ,מסמיך ומבריק (זה לוקח מס` דקות).
מורידים מהאש -
זה הזמן לתבלן ומי שרוצה יכול להוסיף מעט תמציות שקדים ,וניל , קוקוס או א.קינמון וכ"ו .

שופכים את השוקולד לתבנית ,מיישרים מעט ומניחים למנוחה בטמפרטורת החדר ל – 12 שעות כדי שיתמצק היטב.

משחררים את בלוק השוקולד מהתבנית ובעזרת סכין חמה הטבולה במים חמים חותכים לקוביות של בערך 3/3 ס"מ –
כל קובייה מתאימה לכוס משקה בנפח של 200 מ"ל , אך זה נתון לשיקול של טעם אישי . יש שיעדיפו יותר חלב .

נועצים בכל קובייה את המקל שברשותכם .

מאחסנים בקופסה סגורה בטמפרטורת החדר – אין צורך בקירור.
תהינו....

*ניתן להכין את העיסה במספר צורות ולא רק בקוביות אפשר את חלקה למזוג מעט לכוסות חד פעמיות של אספרסו , כשמוכן פשוט קורעים את הכוס .
אפשר בתבנית סיליקון של חצאי כדור – ממלאים כל חצי כדור וכשמוכן אחרי המנוחה פשוט משחררים ונועצים את המקלות .
 
למעלה