שותף בדיכאון

Man of Tin

New member
שותף בדיכאון

שלום,

אני גרתי עם בן הזוג שלי למשך מספר חודשים. בסופו של דבר נפרדנו, אבל זה היה באווירה טובה והחלטנו להשאר שותפים. היינו במצב הזה כבר מספר חודשים אבל היו כל מיני קונפליקטים שנבעו בעיקר מרגשות כלפי מהצד שלו, והעובדה שאני לא מרגיש את אותו הדבר בחזרה אליו.
החלטנו לאחרונה שאי אפשר להמשיך לגור ככה ביחד ואני מתכוון לעזוב בקרוב את הדירה, אבל השותף מראה הרבה סימני דיכאון ואני מאוד דואג לו.
הוא מדבר על התאבדויות, הייתה לו פליטת פה שבה אמר שהוא ישאיר לי את הירושה שלו, הוא מאוד מסוגר בעצמו ומתעצבן בקלות ובאופן כללי הוא נראה מאוד עצוב. הוא טוען שהוא כבר זקן ושמיצה את החיים שלו (הוא רק בן 33).

אני לא יודע איך להתמודד עם המצב הזה ואני לא אסלח לעצמי אם יקרה לו משהו אחרי שאעזוב אותו. ועם זאת, אני לא מסוגל להמשיך לגור איתו כי זה גורם לעוול עבור שנינו. אם מישהו מכיר מצבים כאלה ואיך ניתן לטפל בהם בצורה הטובה ביותר, בבקשה תעזרו לי.

תודה.

Lady Stark

New member
היי

ברוך הבא.
קודם כל, נשמע שהוא נמצא במצב לא קל בכלל, וזה מובן כי פרידה בשביל אנשים עם נטיה דיכאונית או חרדתית היא חוויה קשה יותר מהנורמה.
אבל, וזה אבל גדול, חשוב שתדע שהתנתקות ומעבר שלך מחוץ לדירה הם הצעד הכי טבעי ובריא לעשות אחרי פרידה. מה גם, שגם אתה מתמודד עם פרידה וגם אתה צריך לעכל ולטפל בעצמך.

אני מציעה שתנסה להבהיר לו כמה חשוב והכרחי שהוא ילך לטיפול פסיכולוגי ולייעוץ פסיכיאטרי.
הוא לא אמור לעבור את התקופה הזאת לבד ובטח אם הוא מדבר על התאבדות. אגב, אני יודעת שזה מלחיץ לשמוע מישהו מדבר על התאבדות אבל המחשבות והדיבור על זה הרבה יותר נפוצים ממה שאתה חושב ומעטים המקרים בהם מישהו באמת רוצה למות או מנסה לבצע משהו בעניין.
גם קיים סיכוי שהדיבור על מוות הוא מניפולציה, במודע או לא במודע, לנסות לגרום לך לא לעזוב.

ובכל זאת, אנחנו לא רוצים לקחת פה סיכון.

לכן חשוב שהוא יתחיל טיפול בהקדם ומומלץ גם אבחון פסיכיאטרי שמלווה בכדורים. חשוב שתדע, אגב, שתחילת טיפול פסיכיאטרי מלווה ברוב המקרים בהחמרת המצב, לכן חובה שהוא יעשה זאת תחת תמיכה של בני משפחה או חברים.
וזה עוד עניין. חברים נוספים שיכולים לתמוך בו ולעזור לו לעבור את התקופה הקרובה. תנסה לגשש מי יוכל לתמוך בו.

אם אתה רוצה לדעת לגבי טיפול פסיכולוגי מסובסד, קופות החולים מספקות טיפולים במחירים ממש זולים (החל -80 שח ועד כ-150 שח). גם טיפולים פסיכיאטריים טובים יש דרך קופת החולים כך שזה לא חייב להיות כרוך בהוצאה גדולה.

ובסופו של דבר, אני מבינה שאתה נמצא בסיטואציה לא קלה בכלל ומעריכה את הרצון שלך לעזור ואת הדאגה. תזכור שאתה יכול לכוון אותו לכל הכלים העומדים ברשותו - טיפול פסיכולוגי ופסיכיאטרי וחברים נוספים, אבל הוא זה שצריך לבחור לעשות את כל אלה. עד כמה שקשה לו כרגע ואתה דואג לו, לטפל בעצמו ולהיפרד כמו שצריך זו בחירה שלו. וגם בדיכאון אנשים בוחרים איך לפעול ויכולים לעשות את הצעד הנכון והאחראי.

אנחנו פה אם יש לך עוד שאלות.

למעלה