שותף נעדר בנכס

ויקלוס

New member
שותף נעדר בנכס

שלום,
יש לי 95 אחוז מנכס ששווה כ2 מליון שקל.
5 אחוזים מהנכס נמצאים בידי אדם שאינו בנמצא ולדעתי נפטר מזמן. בנסח הטאבו אין ת.ז. רק שם פרטי ומשפחה. היורשים האחרים בנכס לא מכירים אותו.
מבדיקה שערכתי כנראה שהוא ירד מהארץ, החליף שם, ונפטר בשנת 1981 בשיבה טובה בניו יורק. בצוואה שלו הוא הוריש את נכסים לצאצאיו שפרושים על פני ארה"ב הגדולה.
אני לא חושב שאצליח להגיע לצאצאיו בארה"ב, ויתרה מזאת - אני לא חושב שאצליח לשכנע את הטאבו בכך שהם באמת צאצאיו. היה לי מאוד קשה לשכנע את הטאבו (בהיעדר ת.ז. לשאר המוכרים) להעביר את שאר החלקים בנכס (תצהירים רבים וכו').
מה עושים? איך אפשר לקנות את האחוזים הללו? מישהו היה בסיטואציה דומה? ההיקף הכספי אינו גדול אך כאב הראש גדול

ויקלוס
 

zammy

New member
בדוק עם עורך דין פרוק שותפות

בית משפט יכריע במקרים כאלו. מאד נפוץ.
האם ניסית במרשם האוכלוסין?
 
איך להסדיר בעלות בקרקע ב"מושע" עם בעלים "נעדר".

לידידי "ויקלוס" מחיפה, אני שמח על שובך לכאן [גם עם לרגע קט]...נעמת לי בעבר .

ולשאלתך :
עסקתי בסוגיה הזו ואני עוסק בה גם בימינו אלה, עם מרכיב הרבה יותר נרחב של ניסיון לאתר נעדרים שותפים במושע, ויש פתרון משפטי פשוט יחסית.

לך ברמת העיקרון יש זכות שבדין לממש את זכותך הקניינית במקרקעין ע"י פרוק השיתוף הכפוי שפוגע בזכותך הקניינית בקרקע,או באמצעות רכישת החלק הנוסף או באמצעות יצירת חלקה חדשה ללא חלקו של הנעדר.

שאלת האיתור שהעלית היא נכונה, וכדי לפעול נכון, אתה צריך להתייחס אל הבעלים הרשום כעזבון על שמו , במידה ותצליח לאתר חומרים נוספים [אולי אוכל לעזור לך בזה] יתאפשר לך ליצור זיהוי מוחלט של השותף הנעדר ו/או יורשים של העזבון, חשוב לבצע את הכל בצורה מסודרת ועם תצהירים מאומתים ע"י עו"ד לגבי הקשרים המשפחתיים של יורשי העזבון לכאורה למוריש.
בהנחה שמדובר על תקופת המנדט הבריטי/התקופה העות'מאנית, יש בבטחון חומרים נוספים שיכולים לקבוע בוודאות את זהותו ומשם הדרך קצרה לזיהוי היורשים.

ניתן להגיש תביעה לביהמ"ש המוסמך [עם כל החומרים שאספת] ולבקש פירוק שיתוף ו/או למנות את האפוטרופוס הכללי [עפ"י החוק שהבאתי בהמשך] כבא כוחו של הנעדר , ביהמ"ש יבחן את בקשתך ולכשישתכנע שנעשו מאמצים גדולים וכראה מדובר על "נעדר", ימונע עו"ד ממשרד האפוטרופוס כממונה על העזבון ע"י צו ניהול , המו"מ יתקיים מולו. [פירוק שיתוף כהגדרתו, או רכישת חלקו במחיר שיקבע עפ"י דו"ח שמאי שימונה על ידי ביהמ"ש.
כספים שמועברים לאפוטרופוס ימצאו בקופת העזבון עד למועד בו יאותרו יורשים .

ומכאן הדרך קצרה לפתרון הסוגיה.

חוק האפוטרופוס הכללי, תשל"ח-1978*קובע :
https://www.nevo.co.il/law_html/Law01/999_420.htm
סעיף 1. בחוק זה
"נכס עזוב" – נכס שנתקיימו בו אלה:
(1) לא נמצא מי שרשאי ומסוגל לנהוג בו מנהג בעלים או לנהלו, או שבעלו אינו ידוע;
(2) הנכס נמצא בארץ, ובנכס של אזרח ישראלי, של תושב ישראל, או של תאגיד הרשום בישראל או שהוקם בה – גם נכס שנמצא בחוץ לארץ;
"מעונין" בנכס עזוב – מי שיש לו זכות באותו נכס או זיקה קיימת או צפויה בו, לרבות נושה של אדם כזה;
"בית משפט" – בית משפט מחוזי;
"צו ניהול" – צו לפי סעיף 6(א).

חובת הודעה וחקירה
סעיף 5. (א) מי שמחזיק בנכס עזוב או בנכס שיש לו יסוד להניח שהוא עזוב, וכן עובד ציבורי שנודע לו על נכס כזה אגב מילוי תפקידו, חייב להודיע על כך לאפוטרופוס הכללי ולמסור לו את הפרטים הידועים לו על הנכס.
(ב) נודע לאפוטרופוס הכללי – דרך הודעה לפי סעיף קטן (א) או בדרך אחרת – על נכס שיש יסוד להניח שהוא נכס עזוב, יערוך חקירה כדי לברר אם יש מקום לניהולו לפי חוק זה, והוא יהיה מוסמך לאסוף ראיות לשם כך.
(ג) מצא האפוטרופוס הכללי בחקירתו שיש מקום לניהולו של נכס עזוב לפי חוק זה, יפנה אל בית המשפט בבקשה למתן צו ניהול או ינהלו לפי סעיף 7.

סעיף 6.
ג) היה לאפוטרופוס הכללי יסוד להניח כי נכס מסויים הוא נכס עזוב, רשאי בית המשפט, על פי בקשת האפוטרופוס הכללי, לצוות על נקיטת אמצעים לשמירת הנכס או הזכויות בו, לרבות עיכוב זמני של פעולות בנכס, ניהולו הזמני בידי האפוטרופוס הכללי ומכירת נכס "פסיד", ככל שייראה לבית המשפט.

סיום הניהול (תיקון מס' 2) תשס"ה-2005 (תיקון מס' 3) תשס"ט-2009
סעיף 15. (א) האפוטרופוס הכללי ינהל נכס עד שיתייצב אדם ויוכיח להנחת דעתו שהוא רשאי לקבלו, או שהוברר לאפוטרופוס הכללי שהנכס חדל להיות נכס עזוב או שהתקיימו הוראות סעיף קטן (ג1).

במאמר המצורף והפניה לפסה"ד ניתן להבין איך להתנהל נכון מול רשויות המדינה/ביהמ"ש. [איתור יורשים, בקשה להוצאת צו ניהול וכו']
https://www.themarker.com/realestate/1.507371

אתה יכול להגיש תכנית לשם קבלת היתר בניה מהועדה המקומית, ולהוסיף תצהיר שנעשו ניסיונות "סבירים" על ידך לאתר את השותף במושע , יתכן שהועדה תסתפק בחובתך לפרסם הודעה בעיתונות לתקופת זמן מסויימת לשם קבלת היתר בניה.
דוגמה לבקשה מסוג זה, ראה פרסום מטעם עירית מודיעין - http://www.modiin.muni.il/ModiinWebSite/GlobalFiles/021020170425103530.pdf
 
הי ויקלוס, אשמח לקשר אותך למישהו

יש לי מידען מומחה לעילא ולעליא, שיכול להוציא חומרים מדהימים ולאתר אנשים.

הוא עסק בעברו בכריית מידע בתחומים שאינם לפירוט.
במקרים קשים אני משתמש בו.

דבר איתי....

משקיע בב"ש
WWW.BIALIK2.COM
 
למעלה