שותפה

dolid

New member
שותפה

חברים יקרים מזה זמן רב אני נכנסת לפורום קוראת את עצותיכם משתתפת בצערכם על המחלה הארורה ומקבלת כח מהפורום. אמי בת 81 אובחנה לפני כשנתיים וחצי כחולה המחלה. נמצאת בביתה עם מטפלת פיליפיניתכבר קרוב לשנתיים. למזלינו (אחותי ואני) המצב היה די סטטי עד עכשיו. בזמן המלחמה שהתה עם הפיליפינית אצל אחותי כי אצלה היה בטוח מבחינת אמצעי מיגון. לצערינו מאז שחזרה הביתה אנו רואים הדרדרות. פעולות שקודם היתה עושה בעצמה כמו מקלחת כעת מחכה שהפיליפינית תעשה עבורה. צריך להזכיר לה לאכול בין ביס לביס, אינני יודעת אם זה מחוסר תיאבון או שיכחה. היא ירדה מאוד במשקל. עד לפני כחודשיים קבלה תרופות ממוריט ואביקסה ואז הרופאה הגריאטרית (של קופ"ח מאוחדת) אמרה שהממוריט לא עוזר ולא המליצה על חידוש. למזלינו אמא הולכת למרכז יום חמש פעמים בשבוע ובנתיים הולכת בשמחה. ביטוח לאומי אישרו לנו יומיים בשבוע למרכז יום ועוד 1.25 שעעות עבור סיוע בבית . הם טוענים להכנסות בסך 10,287 ש"ח שאני לא מבינה מאיפה הקריצו. הכנסות אמי משכ"ד מסתכמות בכ-4,000ש"ח. הי אמקבלת רנטה בסך כ-500 יורו שלפי הנאמר אצלכם לא נחשב. האם יש לי עילה לערעור ואם כן מה הדרך? קראתי את מכתבה של ענתי לאמה ובכיתי. עצוב............................

פנטזי1

New member
לפי מה שנאמר בפורום (בעמוד הקודם)

קריטריון ההכנסה ליחיד הוא בסביבות 7400 ש"ח, כולל פיצויים לכן תבדקי ואם אימך לא מגיעה לסכום הזה כדאי לך לערער,אין מה להפסיד.

ענתי44

New member
תנסי שוב... ושוב!

ביטוח לאומי, כמו מוסדות אחרים, הוא גוף ביורוקרטי ולוקח זמן. מה עוד שכל אדם שנדחה ע"י הביטוח לאומי ולא מערער חוסך לקופת הביטוח אלפי שקלים בשנה. אל תוותרי להם. תגישי שוב. ואם תדחו באותה עילה, שסותרת את החוק, תערערו ואף תגשו לבית דין לעבודה או, כמו שאני עשיתי בזמנו בנושא אחר, תכתבי למבקר המדינה.

talia olav

New member
נצל"ש - שאלה על ביטוח לאומי

עלינו להסדיר את הרשיון לעובד זר, אבל מצבו של קרובנו החולה אלצהיימר השתפר בשבועיים האחרונים בעקבות שינוי תרופות - ואנו חוששים שהעובדת הסוציאלית לא תאשר לו עובד זר בשלב זה. זאת למרות שלנו ברור שזוהי התאוששות זמנית ובקרוב מאד הוא יהיה שוב סיעודי. האם יש לכם עצות כיצד ניתן להבטיח שנקבל את האישור, גם אם הביקור יהיה "ביום טוב" של החולה?

פנטזי1

New member
אם ביטוח לאומי הכיר בו כזכאי לגימלת

סיעוד אז נעשה לו מבחן תלות ויש לו ניקוד כלשהו ,צריך ניקוד 4.5 כדי לקבל אישור לעובד זר, http://www.human.co.il/Default.aspx?tabid=148 שיפור עקב התרופות לא משנה את מצבו אם הוא זכאי, אם עדין לא נעשה מבחן התלות של ביטוח לאומי צריך להקפיד שהחולה לא יהיה לבד בזמן הבדיקה ,לחולים יש נטיה להראות כמה הם בסדר עדין ומתפקדים טוב וזה יכול להכשיל.לכן כדאי להיות איתו ולהראות שהחולה זקוק להשגחה של 24 שעות ביממה.

ענתי44

New member
פנטזי1 שאלה נוספת

איך יודעים כמה נקודות יש לחולה? אמא שלי עברה את המבחן הזה. הנציגה של ביטוח לאומי תפסה אותה ביום גרוע, הפסיקה את המבחן ואמא הוכרה בזכאית מבחינה רפואית מלא... הרבה לפני האירוע המוחי וההדרדרות שלה.אבל בגלל שהיא ממש קצת מעל ההכנסה ( מדובר ממש במעט) קוצצה לה הקיצבה לחצי.כלומר פחות משמונה שעות שבועיות.האם זה אומר שגם הזכאות שלה לעובדת זרה קוצצה?

ronnyw

New member
טרי מתנור הביטוח הלאומי.

הי ענתי וכולם, הייתי הבוקר בביטוח הלאומי. הבטחתי במסר קודם שאספר אם יהיה מה לספר, ואעשה זאת בנפרד. רק לעניין שהעלת כרגע: הסבירו לי שהביטוח הלאומי נותן "שעות", יותר נכון - שווה ערך לשעות. אם את זכאית ל- 10 שעות (לצורך הדוגמא), אזי, אם אימך נזקקת למטפלת בבית - הם ישלמו למטפלת תמורת 10 שעות עבודה. רוצה יותר? שלמי מכיסך... אם אימך במועדון, הם ישלמו למועדון תמורת שהות של 10 שעות (ואז לא ישלמו עבור מטפלת). רוצה יותר שעות מועדון בחודש - זבש"ך. מהכיס שלך. הכסף עצמו לא מגיע ישירות אליך. הוא מגיע למטפלת (אם זו מטפלת מטעם הביטוח הלאומי) או לחברת כח האדם של המטפלת (אם זו עובדת זרה) או ישירות למועדון (אם זה המקרה). בקיצור - זה יוצר סרבול נוסף ובלגן עם כספים. אבל נראה אם בכלל נגיע לשם... מקווה שסייעתי.

zs1957

New member
הכסף מגיע לחשבון הבנק של העובד הזר

היי רוני, זה לא מסורבל בכלל את משלמת לעובד את ההפרש. את מקבלת את תלוש המשכורת שלו מחברת כ"א ומוסיפה את ההפרש. אני בהחלט חושבת שמגיע לכם עובד זר . הם עושים צרות אבל בסוף נותנים. שיהיה בהצלחה זהבה שחם

פנטזי1

New member
היי ענתי

לפי דעתי כן,הזכאות תהיה בהתאם לשעות שאושרו לכם כלומר ביטוח לאומי ישלם לחברת כח אדםרק עבור 7.5 שעות ואתם תצטרכו להשלים עבור שעות נוספות.תראי גם מה שרוני כותבת.

פנטזי1

New member
עוד משהו

מי שזכאי לגמלת סיעוד מלאה כלומר 15.5 שעות=150%,זה אומר שהוא קיבל את מלוא הנקודות והא זכאי לעובד זר

ענתי44

New member
כלומר...במקום לשלם 650$

פלוס ביטוח רפואי ומענקים שונים אני עוד אצטרך להוסיף אלף שח נוספים? ואז איך אני אמורה לחיות? להשאיר את העובדת הזרה ולרוץ לבית תמחוי קרוב ולהביא לה ארוחות או אולי... לא לקנות לאמא טיטולים או תוספי מזון? אולי לחסוך לה חשמל ולא להדליק בחורף תנור כשאני רוחצת אותה? אני אולי קצת צקצינה את המצב אבל בטוחה שיש עוד משפחות כאלה שבאמת עומדות על קצה התהום. אני מכירה סיפור על מישהי שנאלצה לקשור את אבא שלה למיטה כשהלכה לעבודה. לא היא לא התעללה בו. טיפלה בו במסירות רק שלא היה לה ברירה.

ronnyw

New member
ענתי, התשלום לעובדת יהיה קטן יותר.

ענתי, אם נניח שכרה של העובדת אמור להיות 650$, ואם את זכאית - לצורך הדוגמא - לגימלת סיעוד של 15.5 שעות שבועיות, אזי: לביטוח הלאומי יש עלות של שעת עבודה של עובד זר. נניח 32 ש"ח. את זכאית ל- 15.5 שעות שבועיות, שזה יוצא בערך 65 שעות בחודש (תלוי באורך החודש). כלומר - הביטוח הלאומי יעביר לחשבון של העובדת הזרה 65X32=2,080 ש"ח. את תצטרכי להשלים לה את ההפרש . למען השלמת הדוגמא: אם 650$ שווים היום ל- 2,860 ש"ח (לפי 1$ = 4.4 ש"ח), יהיה עליך לשלם לה רק עוד 780 ש"ח (ההפרש בין 2,860 לבין 2,080). כל יתר ההוצאות שהזכרת - עליך... מקווה שאני ברורה.

talia olav

New member
תודה פנטזי -

האם יש למישהו נסיון עם קבלת אישור לעובד זר עבור חולה אלצהיימר שתפקודו הפיזי עדיין די טוב? האם אמנם ישנן הקלות לחולי אלצהיימר כפי שמשתמע, למשל, מכאן? (סעיף 2 ד'). לגבי יתר היבטים, דומני שיש בשרשור הזה בלבול בין זכאות לגמלת סיעוד לבין זכאות לעובד זר. כפי שהוסבר לי, יתכן שחולה לא יהיה זכאי לגמלת סיעוד, אך כן יקבל אישור לעובד זר.

ronnyw

New member
גמלת סעוד ואישור להעסקת עובד זר.

אכן שני דברים שונים. לשני הורי יש אישור העסקת עובד זר (כי קיבלו ציונים גבוהים ממבחני התלות שנערכו על ידי גורם אחר מהביטוח הלאומי) אולם עד כה לא היו זכאים לגמלת סעוד. כלומר - היו זקוקים לעזרה, בתנאי שהמימון יהיה עצמי. (כי רמת הכנסתם נחשבה לגבוהה.) בכיוון ההפוך - מי שזכאי לגמלת סיעוד, יעבור גם את המבדקים לקבלת אישור העסקה לעובד זר. אבל אם, נניח, לא יציג הוצאות על עובד זר או מועדון יום או משהו דומה - (למשל, הוא סיעודי, אבל מטופל על ידי בן הזוג בביתו) - לא יקבל את הגימלה. ולעניין האחר ששאלת: אין מענה טוב לנושא אלצהיימר (זה צץ גם במסמך שצרפת.) מתלבשים על סעיף ד'2 שהיזכרת - עניין ההשגחה. אם החולה שוכח את הגז דולק, את דלת המקרר פתוחה, יוצא לשיטוטים מהם מוחזר על ידי זרים, שוכח אם לקח או לא לקח תרופות, יודע לאכול לבד, אבל שוכח שהגיע זמן אוכל וכו' - הוא יקבל ניקוד (למרות שייתכן שנמצא שהאכילה/התלבשות/רחצה/ניידות/הפרשות עדיין תקינים).

ענתי44

New member
חבל לי מאוד

שאת המסמך המרתק והפרטני והחשוב שהעלית לפורום לא מכירות נציגות הביטוח הלאומי. כי לא אחת קראנו כאן בפורום על דחיית גימלה כי החולה הצליח ללבוש תחתונים. למרות שהיה במצב שהוא זקוק להשגחה צמודה.

פנטזי1

New member
ענתי,זה לא בדיוק כך

במקרה של אלצהיימר הם לא קשוחים עד כדי כך כי הם יודעים שחולה כזה זקוק להשגחה של24 שעות וזה לא משנה אם הוא לובש תחתונים לבד או לא,הם אפילו לא דורשים מהחולה להדגים.אצלינו אישרו בלי לעשות שום התניות.במקרים של מחלות אחרות הם יותר מקפידים.

ענתי44

New member
גם אצלנו אישרו מיד

אחרי שאמא נפלה לידיים שלה כשניסתה ללבוש תחתונים ומזגה לה כוס מים מבקבוק אקונומיקה שחשבה שזה מיץ. אבל, לא אחת שמעתי וקראתי כאן בפורום על זה שפסלו חולי אלצהיימר שניסו לרצות את הבוחן למרות אישורים רפואיים.

ronnyw

New member
הקצבה מגרמניה כן מחושבת בסך ההכנסות

חישוב ההכנסות כולל פנסיה, אם יש, (לא משנה מאיזה מקור, ביטוח או ממשלה או תגמולים או מה-שלא-יהיה), קצבאות של ניצולי שואה (500 יורו הם כמעט 3,000 ש"ח), תשלומים שונים של הביטוח הלאומי, הכנסות משכר דירה, ונדמה לי שגם הכנסות בורסה. כך שיתכן שעברתם את התקרה.

למעלה