שותפות בתחבורה

שותפות בתחבורה

אני שכיר ומזה כשלושה חודשים יש לי שותף לעבודה העבודה כרוכה בנסיעות רבות ברכבים הפרטיים שעליהם אני מקבלים הוצאות דלק קבועות שלעיתים אינן מכסות את צריכת הדלק אכשהו ניקבע רוטינה שאני תמיד אוסף אותו ואני מנידים ברכב הפרטי שלי אבל השותף שלי במשך כל הזמן לא הציעה ולא הראה כוונה להעביר לי אף לא חלק מתשלום הנסיעות ששנינו מקבלים ושמבחינתו הם רווח נקי במשך זמן רב אני מתלבט אם ואך לומר לו שהמצב לא מקובל עלי והיום כששבנו מהעבודה היתקשרתי אליו והסברתי לו שהמצב לא ימשך הוא ענה שהוא מבין וכך פחות או יותר היסתימה השיחה אז למה לכל הרוחות אני מרגיש רע?

הרגל נעשה טבע

התרגלת לשלם עליו, ועכשיו לא נעים לך.... הרגלת אותו שאתה נותן לו מתנות, ועכשיו לא נעים להוציא לו את הכפית מהפה.. אין ברירה, גם לי היה מקרה כזה בדיוק עם שני עובדים. אני מנהל של צוות עובדים, ופעם בחודש יש לנו ישיבה עם ההנהלה במרכז הארץ. פשוט עשיתי ניסיון אחד עם כל עובד. אחד לקחתי, ואז "בטעות" נכנסתי לתחנת דלק. בלי להסס העובד שנסע איתי הוציא שטר של מאה שקל ושילם חצי מהדלק בידיעה ברורה כי הוא משלם הרבה יותר ממחיר הנסיעה שהוא היה יכול לנסוע באוטובוס, למשל. זה שותף אמיתי. אחד אחר פשוט "שתק" כל הנסיעה, ויתרה מכך, הרגיש כאילו אני הנהג מונית שלו וביקש לעצור פה לקנות משהו, ושם ללכת להשתין, ולהנמיך את המוזיקה כי הוא "בשיחה", ולהחליף ערוצים ברדיו על דעת עצמו..בקיצור, טיפוס מהסוג של השותף שלך, בלי להעליב כמובן, ברמה זו או אחרת.. העובד השני פוטר לפני שבוע עקב בעיות משמעת רבות, ואת הבחור הראשון קידמתי להיות הסגן שלי בתפקיד. אין מתנות חינם.

למעלה