שותפות ושיתוף פעולה

• פותח הנושא Yin
  • פורסם בתאריך

Yin

New member
שותפות ושיתוף פעולה

נושא מעניין, שעלה כאן בשרשור על יחסי פסיכולוגיים מאמנים. מה ההבדל בין שותפות לשיתוף פעולה? איך מאמנים אנשים / מנהלים / ארגונים ... לשותפות ושיתופי פעולה? עדי

Rוני

New member
שלום עדי

על איזו שותפות אתה מדבר? שותפות עסקית או שותפות לדרך? חוששת שלא בדיוק יורדת לסוף דעתך

Yin

New member
באופן כללי

לא קשור למאמנים ופסיכולוגים. אלא בכלל לאנשים בכל מיני תחומים - יכול להיות עסקים, יכול להיות יחסים, דרך - יו ניים איט.

Rוני

New member
לשותפות יש יותר ממשמעות אחת

אבל הן מתחילות אותו הדבר חלקן עולות על שרטון שותפות - חזון משותף, חשיבה והתנהלות שיש בה כימיה, רצון להגיע לתוצאות סינרגיות, ידיעה כי ההליכה ביחד ארוכה ולטווח רחוק שיתוף פעולה יכול להתחיל משיתוף נקודתי ולהפוך לשותפות שותפות שמתפרקת יכולה להפוך לשיתוף נקודתי, אבל עם משקעים
תשובה טלגרפית כי אני מאד עייפה בוודאי לא לזה התכוונת דווקא יש לי הרבה מה לומר מנסיון אישי שאל שאלות יותר ממוקדות זה יעזור לי החומר רב

Yin

New member
נחת קצת?

אין לי שאלה ממש ממוקדת, הנושא פשוט עלה מקריאת השרשור שדיבר גם על "שיתוף פעולה מאמנים פסיכולוגים". איך עוזרים לשותפים להקים ולתחזק שותפות עסקית? אימון לויתור? אימון לקבלה? איזה עוד אימונים? מה עוד? .....

Rוני

New member
מאד מאד מורכב

ואמנם נחתי אבל אני באמצע עבודה
נראה לי שקודם כל צריך להגיע להכרה בערך של הפרט וביכולות שלו, בחוזקות ובחולשות, ביכולות המקצועיות וביכולות השיווק אחר כך לבדוק אותו הדבר לגבי השותף - כל צד בודק את שני הצדדים, שלו ושל האחר להבין מה החזון, מה המטרות, לכמת את המטרות מבחינת נושאים, לוח זמנים וכסף לומדים (אתה יכול להחליף את המילה לימוד באימון) מה הקוים האדומים של כל אחד לומדים להכיל את עצמך ואת האחר - את ההתקדמות כמו את הטעויות לומדים היכן צריך לוותר ולא לעסוק בקטנות ועל אילו פרטים אי אפשר לוותר לומדים לקבוע גבולות עיסוק והגדרת תפקיד לכל אחד כדי לא להכנס לפנקסנות (אני עשיתי יותר וכו') וכמובן קובעים את חלוקת ההכנסות וההוצאות, כך שלא יהיה צורך כל יום ובכל פרוייקט להתעסק איתה מחדש שותפות היא נושא מאד מורכב וכל הזמן יש בו תנודות שמתרחשות וסוחפות לכל מיני כיוונים וצריך להיות מאד חזקים כדי לשרוד אותה וגם לישון בלילות. על כל תחום מהתחומים ניתן לעשות אימון וכיוון שיש לי נסיון בשני התחומים גם אימון וגם שותפות, אתה מוזמן ליצור איתי שיתוף פעןלה בנושא

dafnasalan

New member
שאלה כללית אבל אני אנסה לענות

לגבי ההבדל בין שיתוף פעולה לשותפות לענייות דעתי: במקום עבודה/בארגון: שותפות זה כשיש לך שותף בעסק. שיתוף פעולה זה היחסים עם אנשים שאתה עובד איתם. בין אם זה שותפך ובין אם זה בעלי תפקידים בארגון בו אתה עובד. כמובן אפשר גם לראות את זה בחיים. הנקודה היא שלא תמיד יש שיתוף פעולה עם השותף. וכאן עבודת האימון נכנסת: מה היחסים שלי היום? האם היחסים כפי שאני מנהל אותם היום מקדמים אותי? האם יש אפשרויות אחרות לניהול היחסים שלי שיובילו אותי לשיתופי פעולה פוריים יותר ממה שיש לי היום? ולבסוף כמו שאני תמיד מסיימת: באיזה סוג התנהלות אני בוחר עם השותפים שלי בחיים/בעבודה וכו'. תמיד הבחירה בסוף של המתאמן לאחר שניפרשו יחד כל האפשרויות.

Yin

New member
בין בני זוג

מה יש? שותפות או שיתוף פעולה?

Rוני

New member
גם וגם

אבל בעיקר פנקסנות
וכשגוברת הפנקסנות קורס שיתוף הפעולה אבל נשארת השותפות

תלוי בבני זוג

שותפות/שיתוף פעולה- האופיטמלי שניהם . יש זוגות שיש רק שותפות ואין שיתוף פעולה ולרוב יש בעיות... תלוי בתפיסת עולם של בני הזוג, ואיך רואים את ישות הזוגויות וההתנהלות שלהם בה. אירית שעל מאמנת אישית ועסקית 054-5444551

עם הקושי הטבעי שלי

להכניס תופעות ויחסים להגדרות - אני בכל זאת אנסה: שותפות - שלי שלך, שלך שלי והכל של שנינו. בכל תחום שבו מוגדרת שותפות חל לדעתי הכלל של שלי הוא שלך ולהיפך והכל של שנינו. כך היה כשהיינו קטנים והיינו שותפים ב.....גוגאים, ג'ולים או מדבקות וכך גם כשאנחנו "גדולים" ושותפות בניהול עסק או בניהול חשבון בנק... משותף. שיתוף פעולה - שלי ישאר שלי, שלך נותר שלך ושנינו חוברים בעניין מסויים כשכל אחד תורם את מה שיש לו ובו לטובת מטרה משותפת. כך היה כשהיינו קטנים ושיתפנו פעולה בהכנת פעולה בצופים או בעבודה על המורים..... וכך גם כשאנחנו "גדולים" ומחפשים שיתופי פעולה כדי להגביר את האפקט הסינגרטי. ובאשר לפסיכולוגיה ולאימון - שותפות ? פחות נראה לי. שיתוף פעולה - אני בעד. בתחומים שבא לנו ונראה לכל הצדדים נכון וכדאי.
ענת

Yin

New member
אני מסכים ומוסיף

שלדעתי יש עוד הבדל והוא בדרך בה מתקבלות ההחלטות. בשותפות ההחלטות אמורות להתקבל תוך התחשבות בצרכי הצדדים ואילו בשיתוף פעולה אפשר שצד אחד רק יסכים לבצע... דווקא לא דיברתי על אימון ופסיכולוגיה, אולי בגלל שלא נראה לי שפסיכולוגים באמת עוזרים. עדי

למעלה