שותפות

שותפות ../images/Emo142.gif

מה דעתכם/ן בפתיחת עסק ...עדיף שותף/ים? האם שותף מקדם אותנו או לא ? האם נותן לנו מרווח נשימה ... הן מבחינה כלכלית והן מבחינה נפשית? מה היתרונות ומה החסרונות לדעתכם?

יתרונות וחסרונות של שותפות

אתחיל בכך שהאיש שלי טוען שבעבודה לא משתפים קרובי משפחה בכלל ועדיף בלי שותפים כי לך תסמוך על אנשים בימינו. חבר טוב של ההורים שלי הסתבך בחובות ובעיות בגלל עסק שפתח עם שותף שאחר כך הסתבר שהוא גנב כספים משותפים של העסק ומעל בכספים ובסוף גם נעלם לגמרי והשאיר את הבנאדם לבד עם כל הצרות והחובות. יתרונות בשותפות: יש עם מי לחלוק את העול. שני מוחות עדיפים על אחד כאשר מדובר ברעיונות, שיווק ועוד... יש עם מי להתחלק בהוצאות חסרונות בשותפות: מתחלקים ברווחים אפשרות לחוסר אמינות של השותף השותף עלול לברוח עם ההכנסות ולהשאיר אותך עם הצרות והחובות אתם מוזמנים להוסיף חסרונות ויתרונות משלכם.

Rוני

New member
מורכב ביותר ../images/Emo13.gif

ניסיתי לעשות שותפות וזה היה כל כך מסובך ובסוף החלטתי שעדיך לי לעבוד לבד וכשצריכה לצרף אלי אנשים כפרי-לאנסרים ככה אני עובדת עימם לפי צורך ולא נישאת להם בחתונה קתולית
יש המון דברים לתת עליהם את הדעת אבל אין לי כרגע זמן לפרט אנסה בתוך יום יומיים ומקווה שהשרשור עוד יקפוץ

שש שבע

New member
שותף? חס וחלילה

רק ריבונו של עולם, אני מתנגדת לשותפים, מכיון שאף פעם אחד לא משקיע כמו השני. דוקא היתה לי הצעת שותפות ממישהו שהציע לי מבנה גדול, תמורת ... העסקת אישתו, וכלתו, ובתו...ו...תודה רבה, אני אעסיק מי שאני רוצה, בתנאים שאני רוצה, ואפטר מתי שאני רוצה, ואשלם שכירות, מה שארויח, יהיה בעמל כפי, ואני מקווה לא להפסיד, כי עם שותפים קל מאוד להפסיד, מנסיון ובדיקת השוק, כשיש שותפים, אחד תמיד אוכל חינם, במקרה הטוב, ובמקרה הגרוע, אחד ממש דופק את השני, ותסלחו לי על הבוטות, זה מה שראיתי עד היום בימי חיי, וראיתי הרבה עסקים שקרסו, תמיד השאלה הראשונה שלי היא "היה לו שותף"? ותמיד התברר שלשותף היתה יד במעל...

זה באמת תלוי בהמון גורמים

מסכימה עם כל היתרונות והחסרונות שצויינו כבר. אבא שלי פתח לפני שנים עסק עצמאי עם חבר ילדות שלו. זה היה חלום משותף שלהם וסוף סוף הצליחו להוציאו אל הפועל. הקשר בינהם היה מצויין, הם השלימו זה את זה והסתדרו טוב. החברות היתה כזו קרובה שהורי הכניסו אותם לגור אצלינו ל-3 חודשים, עד שביתם החדש יהיה מוכן, עם 3 ילדים והריון חודש תשיעי, כולל לידה אצלינו בבית! ואז, אחרי חצי שנה או קצת יותר- התברר שהבן זונה רימה את אבא שלי בכזאת עזות מצח והעסק התפוצץ בצורה מכוערת מאוד. כמובן שזה לא מחייב אבל זה מפחיד! צריך להיות עם יד על הדופק כל הזמן. אני למשל נורא רוצה לפתוח משהו עצמאי, אבל אין לי את הגאטס והמוטיבציה בלי מישהו בראש שלי שנדחוף אחד את השני. רק ככה אני מרגישה שמשהו יזוז.

שש שבע

New member
אצלי

האדם שעוזר לי בענין הוא בעלי, הוא מעודד, ועוזר כשצריך, לא רק בדיבורים, אלא כל מה שמסביב, ליסוע איתי לקנות סחורה, להרכיב לי מדפים, או מראות, לכוון לי את המכונות, או לקחת לתיקון , וכל אלה, אני יודעת שהוא עושה מהלב, והוא כמובן רוצה בהצלחתי לפחות כמוני, הוא זה שדחחף ועודד, וב"ה כששנים מושכים בעליה, הכל יותר קל.

למעלה