שזיפים של יום כיפור

דקל נור*

Well-known member
השזיפים האלה מזכירים לי את יום כיפור ההוא,לפני יותר מ-30 שנה , עת גרתי עדיין בבית הוריי ונאלצתי לצום. אמי קנתה 2 קילו מהם, כתומים צהובים ונהדרים. כשגבר עליי הרעב, טעמתי בהיחבא אחד ואז עוד אחד, וכך עד סוף הצום. לא חושבת שאמי שמה לב להתרוקנות הקערה. מומלץ למי שרוצה להשיב את נפשו בזמן הצום. 20221003_195224.jpg
 

אבח"י

Well-known member
יש בהם חמצמצות נפלאה, והם משאירים אותם קצת ךהבשיל - הם הופכים גם למתקתקים, ובלתי עמידים בפני גרגרן מצוי.
 

סופהו 1

Well-known member
הסנטה רוזה, אלו מפעם, עם הטעם המיוחד הנהדר ואלו הצהובים כשהבשילו, הם ה-שזיפים.
סנטה רוזה "אמיתיים" כבר קשה, או אולי כבר לא ניתן למצוא. נשארו הצהובים הבשרניים, הטעימים האלו.
סימנים של סוף עונת השזיפים.
 

אבח"י

Well-known member
הסנטה רוזה, אלו מפעם, עם הטעם המיוחד הנהדר ואלו הצהובים כשהבשילו, הם ה-שזיפים.
סנטה רוזה "אמיתיים" כבר קשה, או אולי כבר לא ניתן למצוא. נשארו הצהובים הבשרניים, הטעימים האלו.
סימנים של סוף עונת השזיפים.
אאל"ט, בקיבוץ רמת רחל בצפון ירושלים גידלו אותם. עבדתי שם חמישה ימים בקטיף שזיפים אלו.
 

צליליתה1

Well-known member
הסנטה רוזה, אלו מפעם, עם הטעם המיוחד הנהדר ואלו הצהובים כשהבשילו, הם ה-שזיפים.
סנטה רוזה "אמיתיים" כבר קשה, או אולי כבר לא ניתן למצוא. נשארו הצהובים הבשרניים, הטעימים האלו.
סימנים של סוף עונת השזיפים.
ויש את הכהים ומאורכים, שהגרעין נפרד מהבשר, שכחתי את שמם
ראיתי פעם אחת בסופר, במחיר הזוי, אמרתי אחכה שבוע שבועיים לעונה, אבל מאז נעלמו לגמרי
 

סופהו 1

Well-known member
ויש את הכהים ומאורכים, שהגרעין נפרד מהבשר, שכחתי את שמם
ראיתי פעם אחת בסופר, במחיר הזוי, אמרתי אחכה שבוע שבועיים לעונה, אבל מאז נעלמו לגמרי
סגול בחוץ, צהוב בפנים ויש לו גרעין של שזיף?
שגיב?
הוא טעים לי כשהוא ממש קשה. אח"כ כשהוא מתרכך, אין ברירה אחרת מאשר להכניסו ללפתן.
ישנם גם הקטנטנים עגלגלים בתחילת העונה. גם הם מתחילים במחיר הזוי.
אבל כמעט הכל במחירים הזויים.
מה יהיה?
 

צליליתה1

Well-known member
סגול בחוץ, צהוב בפנים ויש לו גרעין של שזיף?
שגיב?
הוא טעים לי כשהוא ממש קשה. אח"כ כשהוא מתרכך, אין ברירה אחרת מאשר להכניסו ללפתן.
ישנם גם הקטנטנים עגלגלים בתחילת העונה. גם הם מתחילים במחיר הזוי.
אבל כמעט הכל במחירים הזויים.
מה יהיה?
אכן שגיב
ואכן חייב להיות קשה
 

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
סגול בחוץ, צהוב בפנים ויש לו גרעין של שזיף?
סגול בחוץ, ריבה בפנים ויש לו גרעין של דובדבן, מכירים ?

אז ככה זה התחיל. לפני אי אילו הרבה עשרות שנים צמח לו לפתע אצלנו בחצר עץ שלא נשתל ע"י הורי ואחרי כמה שנים התחיל להניב כמות אדירה של פרי. הפרי הוא בצבע שזיף סגול/כחול כהה ובגודל של דובדבן, גם הגלעין שלו דומה ביותר לגלעין הדובדבן.

הסתבר שהעץ הזה מתרבה בקצב של שפנים/ארנבות ובגלל כמות הפרי הרבה חלק לא הספיקו להיקטף ונפלו ובגלל אחוז הנביטה הגבוה היינו צריכים כל חורף "לעשב" את הסביבה על מנת שהעצים לא יציפו את החצר (מי שגידל איזדרכת יודע על מה אני מדבר).

במשך שנים התגנבו שכנים לחצר וגנבו פרי ואנחנו עשינו עצמנו שלא רואים אותם כי באמת הייתה כמות מטורפת, ממה שאימי הקפיאה אכלנו לפתנים כל השנה.

במהלך השנים החלו כמה עצים לגדול ליד הבית שלי ולאחרונה גיליתי שהפרי הכי טעים כאשר נותנים לו להתחיל להתייבש על העץ והוא נראה כמו צימוקים או חמוציות מיובשות, הטעם שלו הופך למרוכז ובשרו הופך למעין ריבה סמיכה מאד.

אם מישהו מכיר את העץ ואת שמו אשמח להשכיל.
 

קבצים מצורפים

  • 20221006_224943.jpg
    20221006_224943.jpg
    KB 687.9 · צפיות: 7
  • 20221006_225239.jpg
    20221006_225239.jpg
    KB 328.5 · צפיות: 7

סופהו 1

Well-known member
סגול בחוץ, ריבה בפנים ויש לו גרעין של דובדבן, מכירים ?


אם מישהו מכיר את העץ ואת שמו אשמח להשכיל.

העלים שלו נראים כמו עלים של עץ שזיפים.

שזיף ד'אנטה. מתאים?


ואם לא, חפש כאן:

ואם גם זה לא, אין לי מושג.
 
נערך לאחרונה ב:

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
סגול בחוץ, ריבה בפנים ויש לו גרעין של דובדבן, מכירים ?

אז ככה זה התחיל. לפני אי אילו הרבה עשרות שנים צמח לו לפתע אצלנו בחצר עץ שלא נשתל ע"י הורי ואחרי כמה שנים התחיל להניב כמות אדירה של פרי. הפרי הוא בצבע שזיף סגול/כחול כהה ובגודל של דובדבן, גם הגלעין שלו דומה ביותר לגלעין הדובדבן.

הסתבר שהעץ הזה מתרבה בקצב של שפנים/ארנבות ובגלל כמות הפרי הרבה חלק לא הספיקו להיקטף ונפלו ובגלל אחוז הנביטה הגבוה היינו צריכים כל חורף "לעשב" את הסביבה על מנת שהעצים לא יציפו את החצר (מי שגידל איזדרכת יודע על מה אני מדבר).

במשך שנים התגנבו שכנים לחצר וגנבו פרי ואנחנו עשינו עצמנו שלא רואים אותם כי באמת הייתה כמות מטורפת, ממה שאימי הקפיאה אכלנו לפתנים כל השנה.

במהלך השנים החלו כמה עצים לגדול ליד הבית שלי ולאחרונה גיליתי שהפרי הכי טעים כאשר נותנים לו להתחיל להתייבש על העץ והוא נראה כמו צימוקים או חמוציות מיובשות, הטעם שלו הופך למרוכז ובשרו הופך למעין ריבה סמיכה מאד.

אם מישהו מכיר את העץ ואת שמו אשמח להשכיל.
רק בשבילך, ממנהל פורום הגינון...
אני מכיר את השיח/עץ הזה והיה לי ידיד שהכין ממנו אחלה ריבות.
שזיף ביצה כחולה
 

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
רק בשבילך, ממנהל פורום הגינון...
אני מכיר את השיח/עץ הזה והיה לי ידיד שהכין ממנו אחלה ריבות.
שזיף ביצה כחולה
המון תודה.

אני הולך בקרוב להנביט כמה עשרות ממנו.

אם מישהו רוצה שתילים אז בשמחה.
 

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
אני רוצה סנטה רוזה כמו של פעם. יש?
סביר שיש משתלות לגידול נשירים וניתן להשיג שתילים בכמות מוגבלת. אני מניח, שבמשתלה גדולה (כמו יגור אבל לא רק), אפשר להזמין. יש להם קשרים והם יכולים להביא יחידות בודדות עפ"י תיאום והזמנה מראש. ככל שידוע לי, לא מגדלים כיום סנטה רוזה במטעים ולכן השיווק הוא בעיקר לבעלי גינות פרטיות או לבעלי בוסתנים. קטע של חיי מדף וכאלה... וחשוב גם לזכור, שעץ שזיפים פגיע בד"כ לנברני גזע (סס הנמר או יקרונית השקד), ולכן יש לקחת בחשבון שאורך חיי העץ מוגבל למדיי.
 

סופהו 1

Well-known member
סביר שיש משתלות לגידול נשירים וניתן להשיג שתילים בכמות מוגבלת. אני מניח, שבמשתלה גדולה (כמו יגור אבל לא רק), אפשר להזמין. יש להם קשרים והם יכולים להביא יחידות בודדות עפ"י תיאום והזמנה מראש. ככל שידוע לי, לא מגדלים כיום סנטה רוזה במטעים ולכן השיווק הוא בעיקר לבעלי גינות פרטיות או לבעלי בוסתנים. קטע של חיי מדף וכאלה... וחשוב גם לזכור, שעץ שזיפים פגיע בד"כ לנברני גזע (סס הנמר או יקרונית השקד), ולכן יש לקחת בחשבון שאורך חיי העץ מוגבל למדיי.
תודה, אבל לא.
לא התכוונתי לשתול ולגדל.
רוצה את הטעם והריח האופייניים לסנטה רוזה של פעם.
 
למעלה