אאל"ט, בקיבוץ רמת רחל בצפון ירושלים גידלו אותם. עבדתי שם חמישה ימים בקטיף שזיפים אלו.הסנטה רוזה, אלו מפעם, עם הטעם המיוחד הנהדר ואלו הצהובים כשהבשילו, הם ה-שזיפים.
סנטה רוזה "אמיתיים" כבר קשה, או אולי כבר לא ניתן למצוא. נשארו הצהובים הבשרניים, הטעימים האלו.
סימנים של סוף עונת השזיפים.
ויש את הכהים ומאורכים, שהגרעין נפרד מהבשר, שכחתי את שמםהסנטה רוזה, אלו מפעם, עם הטעם המיוחד הנהדר ואלו הצהובים כשהבשילו, הם ה-שזיפים.
סנטה רוזה "אמיתיים" כבר קשה, או אולי כבר לא ניתן למצוא. נשארו הצהובים הבשרניים, הטעימים האלו.
סימנים של סוף עונת השזיפים.
סגול בחוץ, צהוב בפנים ויש לו גרעין של שזיף?ויש את הכהים ומאורכים, שהגרעין נפרד מהבשר, שכחתי את שמם
ראיתי פעם אחת בסופר, במחיר הזוי, אמרתי אחכה שבוע שבועיים לעונה, אבל מאז נעלמו לגמרי
אכן שגיבסגול בחוץ, צהוב בפנים ויש לו גרעין של שזיף?
שגיב?
הוא טעים לי כשהוא ממש קשה. אח"כ כשהוא מתרכך, אין ברירה אחרת מאשר להכניסו ללפתן.
ישנם גם הקטנטנים עגלגלים בתחילת העונה. גם הם מתחילים במחיר הזוי.
אבל כמעט הכל במחירים הזויים.
מה יהיה?
סגול בחוץ, ריבה בפנים ויש לו גרעין של דובדבן, מכירים ?סגול בחוץ, צהוב בפנים ויש לו גרעין של שזיף?
סגול בחוץ, ריבה בפנים ויש לו גרעין של דובדבן, מכירים ?
אם מישהו מכיר את העץ ואת שמו אשמח להשכיל.
רק בשבילך, ממנהל פורום הגינון...סגול בחוץ, ריבה בפנים ויש לו גרעין של דובדבן, מכירים ?
אז ככה זה התחיל. לפני אי אילו הרבה עשרות שנים צמח לו לפתע אצלנו בחצר עץ שלא נשתל ע"י הורי ואחרי כמה שנים התחיל להניב כמות אדירה של פרי. הפרי הוא בצבע שזיף סגול/כחול כהה ובגודל של דובדבן, גם הגלעין שלו דומה ביותר לגלעין הדובדבן.
הסתבר שהעץ הזה מתרבה בקצב של שפנים/ארנבות ובגלל כמות הפרי הרבה חלק לא הספיקו להיקטף ונפלו ובגלל אחוז הנביטה הגבוה היינו צריכים כל חורף "לעשב" את הסביבה על מנת שהעצים לא יציפו את החצר (מי שגידל איזדרכת יודע על מה אני מדבר).
במשך שנים התגנבו שכנים לחצר וגנבו פרי ואנחנו עשינו עצמנו שלא רואים אותם כי באמת הייתה כמות מטורפת, ממה שאימי הקפיאה אכלנו לפתנים כל השנה.
במהלך השנים החלו כמה עצים לגדול ליד הבית שלי ולאחרונה גיליתי שהפרי הכי טעים כאשר נותנים לו להתחיל להתייבש על העץ והוא נראה כמו צימוקים או חמוציות מיובשות, הטעם שלו הופך למרוכז ובשרו הופך למעין ריבה סמיכה מאד.
אם מישהו מכיר את העץ ואת שמו אשמח להשכיל.
המון תודה.רק בשבילך, ממנהל פורום הגינון...
אני מכיר את השיח/עץ הזה והיה לי ידיד שהכין ממנו אחלה ריבות.
שזיף ביצה כחולה
שזיף כחול ביצה: תכונות ומאפיינים של הזן, הדקויות של שתילה, טיפול, גיזום ורבייה
ibuilder-iw.techinfus.com
אני רוצה סנטה רוזה כמו של פעם. יש?המון תודה.
אני הולך בקרוב להנביט כמה עשרות ממנו.
אם מישהו רוצה שתילים אז בשמחה.
יגיע בסוף דצמבר כמדומני.אני רוצה סנטה רוזה כמו של פעם. יש?
על מזחלת רתומה לאיילים מעופפים?יגיע בסוף דצמבר כמדומני.
לאיילים ?על מזחלת רתומה לאיילים מעופפים?
ואיזה טעם יהיה להם?
גםלאיילים ?
סביר שיש משתלות לגידול נשירים וניתן להשיג שתילים בכמות מוגבלת. אני מניח, שבמשתלה גדולה (כמו יגור אבל לא רק), אפשר להזמין. יש להם קשרים והם יכולים להביא יחידות בודדות עפ"י תיאום והזמנה מראש. ככל שידוע לי, לא מגדלים כיום סנטה רוזה במטעים ולכן השיווק הוא בעיקר לבעלי גינות פרטיות או לבעלי בוסתנים. קטע של חיי מדף וכאלה... וחשוב גם לזכור, שעץ שזיפים פגיע בד"כ לנברני גזע (סס הנמר או יקרונית השקד), ולכן יש לקחת בחשבון שאורך חיי העץ מוגבל למדיי.אני רוצה סנטה רוזה כמו של פעם. יש?
תודה, אבל לא.סביר שיש משתלות לגידול נשירים וניתן להשיג שתילים בכמות מוגבלת. אני מניח, שבמשתלה גדולה (כמו יגור אבל לא רק), אפשר להזמין. יש להם קשרים והם יכולים להביא יחידות בודדות עפ"י תיאום והזמנה מראש. ככל שידוע לי, לא מגדלים כיום סנטה רוזה במטעים ולכן השיווק הוא בעיקר לבעלי גינות פרטיות או לבעלי בוסתנים. קטע של חיי מדף וכאלה... וחשוב גם לזכור, שעץ שזיפים פגיע בד"כ לנברני גזע (סס הנמר או יקרונית השקד), ולכן יש לקחת בחשבון שאורך חיי העץ מוגבל למדיי.
אההה.. נו. אז יהיה עלייך לעמול קשה, כדי למצוא מכר כלשהו, שמגדל עדיין סנטה רוזה שנותרה לו בחיים...תודה, אבל לא.
לא התכוונתי לשתול ולגדל.
רוצה את הטעם והריח האופייניים לסנטה רוזה של פעם.
זה זה ?שזיף ביצה כחולה
Copyright©1996-2021,Tapuz Media Ltd. Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.