שחור/לבן או צבעוני?

שחור/לבן או צבעוני?

לפי מה אתם מחליטים אם להפוך תמונה צבעונית לש/ל או להשאיר אותה צבעונית? תודה מראש לעונים.

ran refael

New member
דעתי

יש תמונות בהם המרכם הצבעוני לא מעביר את המסר אותו אתה מעוניין שיעבור ויש תמונות בהם הצבע הוא הכרחי להעביר מסר, המטרה היא למשוך יותר תשומת לב לפרטים בהם אתה רוצה שאנשים יתמקדו אם זו תמונה שבה ההרמוניה הצבעונית חשובה, לא כדאי להעביר אותה לשחור לבן אם הצבע הוא לא גורם חשוב, כדאי לנסות להעביר לשחור לבן ולראות איזה תוצאה נראת לך יותר מתאימה זה לא קל כפי שזה נשמע.. צריך מעט נסיון ותרגול בעידן הפילם, השאלה הזו הייתה משמעותית יותר כי היה קשה להמיר תמונה צבעונית לשחור לבן בצורה טובה ולהמיר תמונת שחור לבן לצבעוני היה בלתי אפשרי היום, צריך רק לצלם צבעוני ובמחשב להחליט מה נראה קולע יותר לדרישות שלך מהתמונה
כנ"ל לגבי ספיה, אנפרא אדום ומונוכרום.. בעידן המחשב הכל יותר פשוט ואפשרי לביצוע

רן - תודה. דעתך חשובה לי. התוכל

להעלות תמונה צבעונית ולהסביר מדוע כדאי להפוך אותה לש/ל? ההתרשמות שלי, לעתים קרובות, שהופכים לש/ל תמונות צבעוניות שהתקלקלו (נשרפו, כהות מדי וכד') וכך מנסים לחפות על ה"פשלה". שיהיה לך לילה שקט

ran refael

New member
זה גם נכון

לפעמים המעבר לשחור לבן מסתיר פגמים שנוצרים בגלל שילוב צבעים לא נכון או בעיות פוקוס חשיפה וכד' זו תמונה לדוגמא שצולמה בפילם צבעוני העלים כאן היו ירוקים עם אדמה בצבע חום.. תמונה פשוטה מאוד לכאורה ואפילו דיי משעממת בעזרת המרה לשחור לבן, הצלחתי להוציא מהתמונה הזו את היחודיות שלא הייתה מקבלת אילו הייתה צבעונית, העץ כעת נראה זוהר אך יש אפקט מיוחד של צילום בלילה אני משתמש לרוב בשחור לבן להדגשת עומק בעזרת משחקי אור וצל, ובצילומי פורטרטים ונופים לפעמים ניתן ליצור תחושת עוצמה או משחקי רגשות בעזרת גווני השחור לבן אפשר להסביר על הנושא הזה במשך שעות, אפילו ימים ויותר

למעלה