"שחור" מתחת לעיניים

Martin Rawls

New member
"שחור" מתחת לעיניים

שלום, אני בן 29, בריא מאוד בהשוואה לאנשים אחרים בכלל ולבני גילי בפרט. למרות זאת מציק לי העיניין הזה של השקע הקטן והצבע הכהה הזה מתחת לעיניים, ואין לי שמץ של מושג מה אפשר לעשות כדי לטפל בגועל הזה. אני מוסיף את המידע הבא : א) התגלה לי לאחרונה חוסר בויטמין D, אז אני התחלתי לקחת טיפות בקביעות. ב) אני שותה כל בוקר מיץ עשב חיטה. ג) אני כבר כמה שנים לא שופך זרע, לאחר שלמדתי איך לשלוט בשפיכה ע"י שיטה סינית. ד) התזונה שלי היא כמעט כולה מורכבת מבשר - כי זה מה שאני אוהב וזה הכי טעים לי. למרות זאת חילוף החומרים שלי סופר מהיר, ואני לעולם לא משמין. אני שוקל 65 קילו ...וגובהי 1.78 ה) אני לא פעיל פיזית לצערי, אך זה ישתנה בקרוב. ו) כמו כן, אני כמעט אף פעם לא נמצא בשמש (לכן גם החוסר בויטמין D כנראה) מערכת החיסון שלי חזקה באופן בלתי מצוי כמעט (אין לי כמעט אף פעם מחלות חורף - הפעם האחרונה היתה בחורף 2002 - היה לי חום יום אחד) המראה הכללי שלי מאוד צעיר בהשוואה לגיל. התופעה הזאת נמצאת אצלנו במשפחה, אז כנראה שזה עיניין גנטי אחרי הכול ולא בריאותי שלי. מה אפשר לעשות ? אולי יש משהו שבכל זאת יכול לתרום

nachumis

New member
לגבי שאלתך ועוד

שלום לך.לגבי הצבע והשקע מתחת לעיניים.ברפואה הסינית מדובר בד"כ בחוסר איזון של מערכת הכליות(אין מה להילחץ זה לא אומר שהן עומדות לקרוס,ובכלל יכול להיות שדווקא מדובר בחוסר איזון של המעי הגס או מערכת אחרת).לאבחון מדויק יותר צריך לראות תמונה או לפנות למטפל,כי יש חשיבות גדולה לגוון המדויק,למיקום ולצורה של הכתם/צבע.מטפל גם ידע כמה חשיבות יש לתת לכתם ולשקע בטיפול ומה הסיכוי שהוא יעלם. חשוב לי לציין כמה דברים 1.מערכת החיסון שלך כנראה לא חזקה. מי שלא העלה חום במשך 10 שנים כנראה לא נלחם בפתוגן החיצוני שאליו הוא נחשף.או בפשטות-אדם חזק מעלה חום פעם בשנה שנתיים בעקבות הדלקתיות שנוצרת במאבק במחלה. 2.לא שפכת זרע כמה שנים!!וואו, כלומר,זה נראה לי על גבול הלא אנושי.אני חושב שזה לא טוב בכלל.(לא שלא אשמח ללמוד לעשות זאת אבל שנים!!!) 3.לא יודע מי המליץ לך לשתות עשב חיטה כל יום, אבל גם זה היה מומלץ לעשות במעקב ולראות אם בכלל מתאים לך לשתות את המשקה הזה-מה שיכול להועיל יכול גם להזיק. לסיכום-אבחון אצל מטפל יכול לתת לך תשובות לכל שאלותיך, ואחריו תוכל לשקול מה לעשות. רק בריאות-צח נחומי צח נחומי

Martin Rawls

New member
אני לא מתחבר בכלל למה שאתה אומר

אני מודע טוב מאוד לעקרון הסיני הזה של "מתינות מעל לכל", ואני מכבד אותו בהרבה מצבים, אבל יש מקרים שהוא לא מתאים. בשבילי להימנע משפיכת זרע זה הדבר הכי טוב שקרה לי בחיים, קרעתי ת'תחת 4 שנים כדי להשתלט סופית על השיטה הזו, ואני לא מתכוון לשפוך יותר לעולם, אלא אם כן אני ארצה להעמיד צאצא. הברכיים שלי נותנות לי את הפידבק הכי נאמן וטוב יותר מכל עקרון סיני, אחרי שאני מגיע לאורגזמה בלי לשפוך וקם מהמיטה כמו אריה כשאני מרגיש את הברכיים והמרפקים שלי מתמלאים בפנים כמו בנוזל סיכוך, וכשאני מרגיש את המלאות המאסיבית הזאת בתוכם ואת העוצמה, במקום להרגיש כמו סמרטוט מרוקן שרק רוצה לישון, אני יודע חד וחלק שזה ה"דבר". לגבי מחלות חום, זה קשקוש אחד גדול, הגוף שלי תמיד היה עמיד מאוד בפני חיידקים וזיהומים, כבר מילדות. וגם כשהייתי חוטף איזה חיידק, הייתי סובל אותו באינטנסיביות ומחלים מהר תוך כמה שעות. באופן כללי, אני טיפוס מאוד "עץ" (אוהב חמוץ, עצבני, רזה ושרירי וכו' ...אז אולי החיוניות הזאת והמטבוליזם המהיר קשורים לכך...זה בא מאבא שלי - הוא גם בצעירותו לא היה מעלה גרם, גם אם היה אוכל כמויות אדירות ועד גיל 40 ומשהו נשאר אותו משקל כמו בתיכון) מה שכן, מה שהיה כתוב בהודעה השניה לגבי האפשרות של בעיה במעי הגס - יש בזה משהו....אז אני לא אתפלא אם המטפל שאני אפנה אליו, יוליך לכיוון הזה. אני זוכר שהלכתי פעם להומאופט בגלל פצעים מגעילים שהיו לי בלחיים (כמו חצ'קונים רק בלי ה"ראש" הלבן) והוא אמר לי שזה בעיה במערכת העיכול, כביכול של חוסר היכולת של הגוף לפנות את ה"זבל". ואני עשיתי את הקישור למעי הגס - לפי הרפואה הסינית (שהוא הרי אחראי על סילוק ופינוי) (בעקבות הטיפול הזה גם הפסקתי לעשן.) בכלל, אצלנו במשפחה היסוד המתכתי והמעי הגס לובש כל מיני בעיות, לדודים שלי יש פסוריאזיס, שהם חטפו בעקבות האבל על סבא שלי שנפטר בטרם עת. (ההיבט הנפשי של המתכת - היכולת להתאבל -- גם צורה של פינוי "זבל" )

nachumis

New member
מצוין שיש ויכוח

מצוין שלא מסכימים על הכל,בשביל זה נועדו פורומים שכאלו.אני רואה על פי תשובתך שיש לך ידע בנושא הרפואה הסינית.לגבי מערכת החיסון שלך,כתבתי "כנראה"כי אינני מכיר אותך, אך אני אומר בוודאות שאם אדם לא העלה חום במשך שנים אין זה אומר שמערכת החיסון שלו חזקה(בד"כ ההיפך הוא הנכון)וזה בוודאי לא קישקוש אחד גדול, רק תיקנתי את הקשר שעשית בין שני הדברים. אני שוב הייתי מדגיש לא לעשות חיבור מיידי למערכת העיכול למרות שזוהי אפשרות.רק אבחון מדויק ומלא יהיה נכון במקרה זה.ולגבי השפיכה, זכור לי שקראתי בקלאסיקה של הרפואה הסינית על ההמלצות לשפיכה על פי הגיל-ככל שעולה הגיל כך שופכים פחות.ניסיתי למצוא את הציטוט אך כרגע לא הצלחתי ואינני זוכר איפה הוא מופיע, אם מישהו נתקל בציטוט אשמח אם יעלה זאת וכולנו נוכל ללמוד,אשמח גם אם תיתן את שם הספר או המורה שממנו למדת ואוכל להבין את עמדתך. רק טוב-צח

Martin Rawls

New member
אתה בחור נחמד מאוד

לא התכוונתי לזלזל או משהו, זה סתם הסגנון המהיר והעצבני שלי (אבל אתה כבר הבנת לבד) אני יודע שעל פי הנסיון הטיפולי שלך, כשאין חום זה תמרור אזהרה, אבל אני מדבר אך ורק בשם עצמי ולא בשם גופים אחרים שאינם שייכים לי (לדאוג לגוף האחד שיש לי זה משימה מפרכת כשלעצמה ומספיקה לי בהחלט) אני קובע את הדברים שאני קובע מתוך הנסיון שלי בלטפל בעצמי, מתוך החוכמה של המטפלים שעזרו לי(מכאן הידע הבסיסי שלי - מהשאלות האינסופיות שהמטרתי עליהם) ובעיקר מתוך ההרגשה שלי את הגוף שלי. ואני יודע בבירור שבכל הקשור למערכת חיסון, הכול ללא רבב ואף פעם לא היה צורך בטיפול או חיזוק. יש לכל אחד את החולשות שלו ואת החוזק שלו. זה החוזק שלי. יש לי מאפיינים נוספים, כמו דופק מהיר יחסית. ומאפיין אחר הוא תפקוד לקוי של המעי הגס (בכל ההיבטים: גופני ונפשי - האמת שיותר נפשי) אני מאוד מקווה שהמטפל שאפנה אליו יוכל להציע משהו לבעיה הזאת, אני שוקל גם לפנות למרפאה אסתטית - כי בכל זאת, טיפול בבעיה מסוג כזה של חולשה באנרגית הכליות כנראה לא ניתנת לשיפור דרמטי - שכן זו אנרגיה שאיננה מתחדשת, אז אולי אין אפשרות להעלים את זה בכלל. בעיניין האי-פליטה אני חושב שאני יודע על איזו המלצה אתה מדבר, זה משהו בסגנון הזה : עד גיל 20 - פעם או פעמיים ביום 20 עד 30 - פעם ביום. 30 עד 40 - פעם ביומיים. 40 עד 50 - פעם בשבוע. 50 עד 60 - פעמיים בחודש. 60 והלאה - פעם בחודש. הרפואה הסינית פועלת בשני מישורים באופן הכי כללי : המישור של דרך הביניים והמתינות, והמישור האידאלי. ההמלצות הנ"ל הן דרך הביניים לתחזוקה נכונה של הג'ינג-צ'י אך הדרך האידאלית היא לא לשפוך לעולם (או כמעט לעולם) - ומן הסתם קשה להמליץ על הדרך הזו, כי רק מעטים יכולים ללכת בה ולהצליח - צריך אופי מאוד חזק ומחושל

nachumis

New member
תודה

תודה על התגובה.אם אתה זוכר מאיפה המקור של הציטוט אשמח לדעת.

RanLoel

New member
שקיות מתחת לעיניים

שלום מרטין, באופן מאוד כללי אני יכול לספר לך שה"שחור מתחת לעיניים" קשור ברפואה הסינית לחולשה של איבר הכליות. חשוב להדגיש שהתפיסה הסינית איננה מתייחסת בהכרח לתפקוד הכליות כמו שהוא מובן ברפואה המערבית. מבחינה אנרגטית/סינית הכליות מהוות את הבסיס לכוח החיים. גם הגנטיקה שאותה הזכרת בפניתך קשורה לאנרגטיקת הכליות. אסופת הסימפטומים אותה העלת הינה רק חלק אחד בפאזל המרכיב את דרך האבחנה שלנו. היא איננה מספיקה בכדי להגיע לאבחנה מלאה. לשם הדוגמא אני אתעכב על חילוף החומרים המהיר שלך. רק מטפל מנוסה יוכל לקבוע אם מדובר בתנועה עודפת המתבטאת בפעילות המעיים או בחולשה כללית שבה הגוף איננו מסוגל להחזיק את תוכן המעי. זוהי כמובן רק דוגמא אחת... כדי באמת לנסות ולהפטר מאותם עיגולים מתחת לעיניים, אין מנוס, יש להגיע לקליניקה, לשבת ולהקשיב מה יש למטפל שערך אבחנה מסודרת להגיד בנושא. הרבה הצלחה, רן

Martin Rawls

New member
אני שמח לשמוע שיש אפשרות להיפטר מזה

גם אם אחרי טיפול של טווח-ארוך. אני מהמר שזה משהו שקשור למעי הגס, באמת, כמו שהצעת, וכמו שכתבתי למגיב הקודם.

למעלה