שחזורים

איה לאל

New member
שחזורים

שלום כולם, עשיתי שחזורים והייתי שמחה להשוות תשובות עם אנשים שגם עשו. (יש לי כמה תהיות..) מישהו מעוניין?

איה לאל

New member
כן :)

לטובת הכלל (ולטובתי) ולא בשביל להלחיץ אני מפרסמת את שלי: מועד ב' 2007 1. נשמע כמו אינטר' 2. ב 3. ג 4. הניסוח לא כ"כ ברור- הכי נכון לדעתי- ג 5. ב 7. ג 8. ב (לא ממש הבנתי למה T לב"ת) 9. אין לי גרפים, אבל הגרפים יהיו בעלי אותו פיזור כאשר הממוצע שמרית רחוק יותר 10. א (לא הבנתי מה הקשר ב-ב' ליחס של ס"ת) 11. ג 12. ב 13. אף תשובה לא הייתה הגיונית עבורי. השתמשתי בציוני Z ויצא לי שהציון צריך להית 92 14. לא הצלחתי לחשב תשובה נכונה- אבל בעיקרון צריך שיוויון בשוליות וחוסר שיוון בפנימיות 15. ד 16. ב 17. ג 18. א' ו-ג' נראים לי נכונים 19. ד 20. ד 22. ד 23. א 24. ג 25. ג (היה נראה הכי הגיוני..) 27. ב 28. ב 29. ציון התקן לא משתנה נו? מתומרת?

shirani146

New member
התשובות שלי

בשאלה 11.. איך הצלחת לחשב בלי משוואת הרגרסיה? 12-ד' אבל התשובה שלך נשמעת לי הגיונית יותר... בוחרים באי תלות כי לא משווים כאן ממוצעים אלא שכיחות? 13- גם לי יצא 92 :) 15-ב' למעשה הוציאו את ירון, שהציון שלו שווה לממוצע ולכן זה לא ישפיע על שאר הנבחנים ואמיר ישאר עם אותו ציון תקן. 18- א' . את ג' אפשר לפסול כי אי אפשר לחשב שכיח על משתנה שמי 22- לא הבנתי את השאלה בכלל... אם הקשר הוא 1- אז הנתון שיש בשאלה על רמי לא נכון.. איך זה הגיוני שהוא מדבר 100 דק' בבזק וגם בסלולרי? זה אמור להיות קשר הפוך.

איה לאל

New member
והרי ההסברים:

11. לא חישבתי. אם מקדם המתאם הוא חיובי= אם X עולה אז גם Y עולה. ואם בX הממוצע הY הוא 40, אז ברור שבX גדול יותר הY יהיה גדול מ40. ולכן ג עשוי להיות. 12. זה באמת תלוי מה מודדים. אני חשבתי שימדדו שכיחות של סטודנטים שיגיעו למועד ב. אם בוחנים סתם נטיה על איזשוהי סקאלה- את צודקת. שוב- ניסוח גרוע. 13. :) 14. יש כלל אצבע אם אני לא טועה שכאשר מוציאים איבר ששווה לממוצע- ס"ת והשונות גדלות. ואז זה אומר שכשמחשבים צ"ת המכנה גדל ולכן הציון קטן- גם אני טעיתי. זה צריך להיות ג'. תודה. 15. בחוברת עזר (עמ' 12) כתוב בפרוש שניתן לחשב שכיח על שמי. מה הבעיה להגיד שיש הרבה עם עיניים כחולות?

איה לאל

New member
22

יצאתי מנק' הנחה ש100 ו-100 יכול להיות ה'אמצע'. ומכאן אם אחד עולה אזי השני יורד בהתאמה (עצמה=1). ולכן אם יעל מדברת 50 דקות בקווי אז בסלולרי 150.

shirani146

New member
וואי תודה..

מסכימה עם הכל... בנוגע לשאלה עם השכיח.. בדקתי בחוב' ואת צודקת..אז 2 התשובות נכונות.. כנראה משהו בניסוח שם לא בסדר..

איה לאל

New member
מועד א' של שנה שעברה

למרות שיש שם תשובות עלו בי כמה תהיות- אשמח להסברים! שאלה 7- בהתפלגות T כמה אחוזים מההתפלגות נמצאים בין ציון תקן של 1.96- לציון תקן 0? א. 95% ב. 51-95% ג. יותר מ- 95% ד. 47.5% ה. לא ניתן לדעת למה זה לא ד'? למה ה'? (דבילי- יודעת, בכל זאת...) 14. השאלה עם הגרף. אני חשבתי שמאחר עולים בהתאמה הקשר הוא 1 ולכן השונות המות גם כן 1. למה זה 25? 23. גם א' וגם ד' נשמע נכון... למה דווקא א'? זהו בנתיים...

דבירשי

New member
T

התפלגות T לא אומרת כלום על אחוזונים, אלא על מיקום יחסי בערכי T. רק Z מאפשרת לדבר על אחוזים. לכן התשובה היא ה'.

shirani146

New member
שאלה 23

ד' לא נשמע נכון בכלל לפי דעתי... הקשר הוא אומנם הפוך, אבל זה קשר חלש מאוד (0.03) ואי אפשר על סמך זה להסיק מסקנות. ואת הגרף לא הבנתי בכלל ..

למעלה