שחזור דיסק שנהרס, באמצעות דיסק שחזור של Acronis מכונן CDROM

Eldad S

New member
שחזור דיסק שנהרס, באמצעות דיסק שחזור של Acronis מכונן CDROM

נראה שדיסק C לא תקין (תחת חלונות 7). ניסיתי מספר פעמים לתקן, באמצעות ניסיונות התיקון האוטומטי של חלונות, כשהמערכת מנסה להעלות את הדיסק, אבל ללא הצלחה.

בזמנו ביצעתי שני דברים חשובים:
הכנתי דיסק שחזור של תוכנת ACRONIS, כדי שאם יהיה צורך, אוכל לשים אותו בכונן ה-CDROM ולשחזר באמצעותו את הדיסק שנהרס (מגיבויים שנמצאים על דיסק חיצוני).

כמו כן גיביתי (בזמנים שונים) באמצעות אקרוניס (לא באותו הזמן) הן את דיסק C והן את דיסק D (אם כי, עד כמה שזכור לי, במחשב הזה מדובר בדיסק אחד בלבד, שחולק לשתי מחיצות). בכל אופןן, יש לי גיבוי של אקרוניס, נפרד, הן לדיסק הראשי C והן לדיסק השני, D.

ניסיתי להעלות את המחשב מכונן ה-CDROM, ואז עלה בהצלחה דיסק השחזור של אקרוניס.

ניסיתי לבחור באפשרות RECOVER, אבל למרות שחיברתי את הדיסק החיצוני שעליו נמצאים שני הגיבויים, באמצעות USB, למחשב שבו הדיסק הקשיח לא עולה, אני לא מצליח להגיע למצב שדיסק השחזור מעלה לי את תכולת הדיסק החיצוני כדי שאבחר את הגיבוי הרצוי בכל פעם, ואשחזר אותו לדיסק התקול.

האם מישהו מכיר את הפרוצדורה, ויכול לכתוב לי כאן מה מקובל במצב שבו יש צורך לשחזר את הדיסק (את שתי המחיצות) מגיבוי שנעשה באמצעות אקרוניס על דיסק חיצוני?

המון המון תודה מראש לעוזרים.

Eldad S

New member
שנה טובה וחג שמח לכל משתתפי הפורום,

ותודה רבה על העזרה הנעימה ומסבירת הפנים בכל הבעיות שהועלו עד היום.

arseny92

Well-known member
מנהל
נסה אתחול לא מ-CD אלא מ-USB עם יישום השחזור, כך שזה יכלול

את דריבר ה-USB והדיסק החיצוני עם הגיבויים יזוהה

או שאם יש סבירות שדיסק לא נהרס סופית עד למצב של אי קריאה כלל (לא בהכרח אותו מצב שלא ניתן לאתחל מהדיסק),
אפשר לנסות להעתיק אותו לדיסק חדש באותו הגודל ואז לתקן את מערכת הקבצים, ובכך לא לאבד מידע שהוסף/שונה אחרי יצירת הגיבויים
שים לב כי בניגוד למקרה שלי של מחיצת מערכת אחת, אם תעשה כמוני, אז כאשר אתה מאתחל ואז נכנס לשורת הפקודה של ההתקנה של חלונות לביצוע תיקון chkdsk /f אחרי העיתוק, תצטרך לעשות זאת (תיקון מערכת קבצים) לשני המחיצות שלך באותו מעמד של שורת פקודה זו (chkdsk c: /f וכאשר זה מסיים, chkdsk d: /f) ולא לכפות על ביצוע תיקון למחיצת הנתונים D אחרי שאתה מאתחל ממחיצת המערכת C אחרי תיקונו

תוריד אקרוניס עדכני, ותצרוב ל USB

אם שום דבר לא הולך ואין התקדמות, תוריד את הגרסה דמו האחרונה של אקרוניס ולא זו שנעזרת בה בזמנו לביצוע הגיבוי.
בעזרת אשף אקרוניס העדכני, תכין USB בר אתחול, ותנווט ממנו אל קובץ הגיבוי הישן אקרוניס, קובץ בעל סיומת TIB.
תוכנות אקרוניס החדשות הן בעלות תאימות לשחזור קבצי גיבוי ישנים.
&nbsp
אם אתה נתקל בקשיים מכל סוג, אני יכול לתת לך קישורים להורדה של ISO של חלונות 7. רק תגיד איזו גרסה מתאים לך.
&nbsp
כדאי שתזכור שאותו כשל טכני בדיסק הקשיח שלך, שהביא אותך הלום, יופיע כנראה שוב גם לאחר התקנה נקייה.
אולי כדאי לך להחליף דיסק קשיח לפני התקנה נקייה.

Eldad S

New member
תודה רבה לשניכם.

אנסה לבדוק הלאה.
בכל אופן, נתתם לי רעיונות למספר כיוונים נוספים.

הדיסק והמחשב לא נקנו לאחרונה, והם די ישנים. לכן אני מנסה לשחזר באופן הבסיסי, כדי שאוכל להמשיך לעבוד עם המחשב הזה, אבל יותר לצרכי גיבוי.

אם אני מבין נכון, כדאי לי להעלות גם את האתחול של אקרוניס וגם את קובץ הגיבוי של C (ושל D, כמובן) על אותו התקן חיצוני (דיסק חיצוני שיחובר למחשב הזה על ידי USB), ואז יש סיכוי שזה ייראה כשהדיסק יעלה.

סנגיב

New member
browse for backups

מיד לאחר שבחרת Recovery יש בחלון לחצן עם הכיתוב שבכותרת. לחץ עליו....

Eldad S

New member
תודה רבה.

אכן, זה גם מה שניסיתי, אבל כשלחצתי שם, לא הופיעו הקבצים שנמצאים על הדיסק החיצוני, כדי שאוכל לבחור מתוכם את הקובץ לשחזור, ולכן העליתי את השאלה כאן בפורום.

סנגיב

New member
אם חיברת הכונן החיצוני ל יUSB3 נסה לחבר אותו בכניסה של USB2.

למעלה