שחזור המבחן באתיקה ותשובות בע"מ

תותחנים

New member
שחזור המבחן באתיקה ותשובות בע"מ

הינה שאלות שאני זוכר מהמבחן וגם תשובות לחלקם. אני לא מתחייב על התשובות ואשמח אם נועם יוכל לאשר. 1- מנהל תיקים יכול להיות או יועץ או משווק. 2- הסיפור שאברהם מחזיק 7% ממניות החברה וחוץ מזה הוא לא משמש דירקטור, בעל שליטה או נושא משרה. אברהם קיבל מידע פנים מהסמנכ"ל על כך שחברה הולנדית הולכת להפסיק לייבא את מוצרי החברה שהם מהווים 70% ממה שהיא מייצאת. לדעתי אברהם גם נחשב לאיש פנים וכמובן שעבר על עבירת שימוש במידע פנים. 3- אברהם רוצה לטעון שהוא מכר את מניות החברה לא בגלל הירידה הצפויה מהפסקת המכירות להולנדים אלא בגלל שהוא חשב שגם ההונגרים שאליהם החברה מייצאת את שאר המוצרים יפסיקו לקנות. ואז היתה שאלה אם זה בסדר או לא, משהו כזה. 4-סטפן הוא הבעלים של חברה ציבורית "כושר" והוא גם מנהל תיקים שמועסק בחברה לניהול תיקים "אושר ועושר". האם יכול לרכוש ללקוחותיו את המניות של "כושר". לדעתי כן אם הוא מעדכן אותם על ניגוד העניינים בעסקה. 5- היתה שאלה ארוכה על הלבנת הון והתשובה לדעתי היא: חובה היה לזהות את האבא הקשיש פנים אל פנים. לא צריך בכלל לראות תעודה מזהה של האח לכן זה שהראו רישיון נהיגה זה בסדר. ההצהרה של נהנה לא טובה כי הביאו הצהרה מלפני 5 שנים. 6- פג תוקף הביטוח, מתי צריכים ליידע את הרשות? לדעתי מיידית. 7- מה מחייב דיווח? תשובה: אם מישהו מחזיק ב-6% ממניות החברה ואז מוכר 2% מתוכם. 8- היתה שאלה איזה מהטענות נכונות. תשובה: צריך לסכם על דמי ניהול שיתקבלו ביום האחרון של כל חודש. 9- חוץ מחלוקת דיבידנד, מתי צריך עוד מבחן פרעון ומבחן רווח? לדעתי אם יש רכישה עצמית של המניות. 10- מתי חובה לצרף דו"ח דירקטוריון? כשיש הצעת רכש רגילה (למרות שיותר מדוייק להגיד הצעת רכש מיוחדת אבל זה לא הופיע). 11- איזה טענה לא נכונה: צריך לפחות 3 דחצ"ים בחברה ציבורית. 12- השאלה על הפרסום בעיתון לגבי הצעת רכישת מניות. תשובה: גם אם יש רישיון וגם אם אין רישיון מותר לפרסם וחובה לצרף את שתי ההערות שהוא צירף. 13- הסיפור על האישה שהלכה לקבל יעוץ ממשווק ומיועץ. במקרה הראשון אסור היה למשווק להשתמש במילה יעוץ 14- אותו סיפור של השאלה הקודמת ואסור היה למשווק לחתום איתה על הסכם שאסור לה לעזוב, היה חייב לכתוב בהסכם שמותר לה לבטל את ההתקשרות בכל עת. 15- אותו סיפור מקודם, היועץ לא היה בסדר כי היה צריך לתת לה יותר פרטים על העסקה המסוכנת ולא להגיד לה שהוא לא רוצה להטריד אותה בפרטים. 16- מישהו רוצה להשקיע בקרן ולא להיות חשוף בכלל למניות. היו 2 תשובות שאני לא כל כך סגור בינהם: תשובה אחת היתה שישקיע בקרן OB "קרן אגח"ית". תשובה נוספת היתה שישקיע בקרן שפירסמה בתשקיף שלה ובדוח"ות שלה שהיא לא חשופה למניות. מה דעתכם? 17- בעל מניות שמקבל מידע מאיש צבא על מלחמה בעזה. התשובה היא שזה לא מידע פנים (מידע עדיף). 18- חברת ניהול תיקים א' מנהלת את קרן הנאמנות ב' שהיא חברה בת שלה. האם בסדר? האם מותר לרכוש ללקוחות מניות של קרן הנאמנות ומה צריך לדווח להם? סימנתי שבסדר אבל צריך לדווח ללקוחות או משהו כזה. 19- כמו 18 אבל חברה א' מקבלת עמלה מחברה ב' על כל לקוח שהיא מפנה (חברה ב' היא כאמור חברת בת), האם בסדר? אני סימנתי שכן אם חברה א' מדווחת ללקוחות בדיווחים על זה. 20- מנהל בנק מבקש מיועץ השקעות בבנק שיתקשר ללקוחות ויציע להם להשקיע במעו"ף, היועץ מעדכןאת הלקוחות שזה מסוכן. האם בסדר? אשמח לשמוע תשובות... 21- המשך של שאלה 20, כתוב שהוא ביצע בעצמו את הפעולות עבור הלקוחות וזה לא בסדר כי הוא יועץ. 22- 2 מנהלי תיקים בחברה מזרימים פקודות כוזבות כדי להעלות שער.תשובה: עבירת תרמית 23- כמו 22 אבל הפקודות זה כדי להוריד את שער המניה. תשובה: עבירת תרמית. 24- בעל 80% ממניות חברה רוצה לבצע רכישה מלאה. תשובה: אם לאחר ההצעה ישארו פחות מ-5% מתנגדים אז ההצעה תתקבל. לא זוכר את השאלה האחרונה, כנראה היתה בסיפור של אברהם שהוא מחזיק ב-7%. אשמח לשמוע תגובות על התשובות לשאלות.

noam4u

New member
שחזור

תותח על, לא סתם תותחן... אעבור על השאלות ואעדכן בתשובות. אם מישהו יודע עוד שאלות ותשובות אז זה הזמן והמקום!!!!

הניסוח באחת השאלות היה..

בעל רישיון של ניהול תיקים, רשאי לעסוק גם ביעוץ וגם בשיווק. לדעתי היתה תשובה שהוא לא רשאי לעסוק בשניהם ביחד, כי הוא צריך להחליט או שהוא מנהל תיקים מיעץ או מנהל תיקים משווק, והוא בכל מקרה צריך להמיר את הרישיון שלו ברשיון יועץ או רישיון משווק, ולא ביחד. מה דעתכם?

ובקשר לעסקה עם הניגוד עניינים

אחת התשובות היתה בנוסח "להודיע ללקוח בכתב או טלפונית" ולפי מה שאני זוכר חייב בכתב בלבד ומראש ולכן זה לא נכון לדעתי ..היתה עוד תשובה שהוא חייב לשלוח ללקוחות מכתב גילוי נאות על ניגוד הענינים.. אני מתחרפן!! היה מבחן לא קל..

תותחנים

New member
אפשר להודיע גם בטלפון על ניגוד עניינים

זה כתוב בספר של כנרת בעמוד 348

ועוד משהו בקשר לשאלה 24 אצלך

זה היה 10% לדעתי, כי לא מדובר על רכישה בכפייה עם צו בית משפט שאז זה 5% הנותרים. או שגם בזה אני טועה? נועם עזרה!!

תותחנים

New member
זה כן היה כפיה

דיברו שהוא רוצה להפוך את החברה מציבורית לפרטית לגבי השאלה של המנהל תיקים ויועץ משווק, הניסוח היה שמנהל תיקים רשאי להיות או יועץ השקעות או משווק תיקים. לא דיברו על גם וגם

כפיה זה בצו של בית משפט אני חושב..

שזה נכפה ולא מבחירה , לא הזכירו משהו כזה..אמרו שהוא בעצמו רוצה להפוך את החברה לפרטית.. יכול להיות שאני טועה..זה מה שאני זוכר הניסוחים שלהם מאאאאאאאד מבלבלים

מה התשובה לגבי השאלה עם הביטוח?

חייבים להודיע מיידית לרשות או רק לאחר 21 יום?

noam4u

New member
שחזורים

אני עכשיו מתחיל לשבת על זה ובוחן את הכל. כמו שתאם מכירים אותי, לא אענה על שאלות לפני שאדע את הנוסח שלהם, כדי לא להטעות וכדי לא להלחיץ.... אני שמח שנהניתם מהרד בול...
בכיף

תותחנים

New member
אם יש שאלות שלא הבנת את הנוסח

תגיד לי איזה ואני אכתוב נוסח יותר רחב תודה רבה!

תותחנים

New member
הרחבה לשאלות הארוכות והקשות

סיפור אחד: אברהם מחזיק ב-7% ממניות חברה שמייצאת פרחים והוא לא דירקטור,נושא משרה או בעל ענין. שכן שלו הוא סמנכ"ל באותה חברה. בוקר אחד הסמנכ"ל קיבל במייל הודעה ממנכ"ל חברה הולנדית שאליה הם מייצאים 70% מהסחורה ובמייל היה כתוב שהם מבקשים להפסיק את ההתקשרות עם חברת הפרחים בגלל המיתון העולמי הכבד. הסמנכ"ל סיפר זאת לאברהם מכיוון שהוא יודע עד כמה חשוב לו מהחברה. אברהם תוך שעה מכר את החזקותיו בחברה. נועם, אשמח לשמוע את דעתך על הסיפור הזה, השאלה היתה האם אברהם עשה שימוש במידע פנים ע"י איש פנים, או האם עבר עבירת שימוש במידע פנים בידי איש פנים. משהו כזה. בשאלה אחרת אומרים שאברהם טען שהוא מכר את המניות לא בגלל שההולנדים הפסיקו את ההתקשרות עם החברה אלא בגלל שבעקבות העזיבה של ההולנדים, אברהם העריך שגם ההונגרים יעזבו (אליהם הם מייצאים את שאר הסחורה). האם הטענה שלו היא לגיטימית? האם זאת עדין עבירת מידע פנים? סיפור אחר: מנהל סניף בנק כינס את יועצי ההשקעות שלו וביקש מהם שעל אף המיתון יעשו מאמץ וייעצו לאנשים על המעו"ף. אחד היועצים התקשר ללקוחותיו וסיפר להם על אופציות המעוף, הדגיש שזה מסוכן אבל אמר להם שבתקופת מיתון יש אפשרות להרוויח הרבה כסף מאופציות אלו ושהוא מומחה בהם. שלוש לקוחות השתכנעו אבל אמרו שהם לא מבינים שום דבר במעו"ף ולכן נתנו ליועץ ייפוי כוח על מנת שיבצע עבורם את הפעולות היועץ עשה פעולות במשך חודשים. האם היועץ פעל כשורה כשפנה אל הלקוחות? א- לא מכיוון שהעדיף את טובת הבנק על פני טובת הלקוח. ב- כן מכיוון שמסר להם פרטים על הסיכון באופציות אלו. על איזה עבירה עבר היועץ? תשובה: ביצע רכישות ללקוחותיו (מקווה לפחות שזה נכון...). כל שאר השאלות שכתבתי קודם הן פחות או יותר שאלות של איזה טענה נכונה או לא נכונה. נראה לי שהן מספיק ברורות, אם לא אז תגיד לי איזה ואני ארחיב.

Kelly124

New member
שאלה שחסרה...

הייתה שאלה לגבי מנהל תיקים או יועץ השקעות לא זוכרת איזה מהם...ששאלה על תיעוד הפרטים של הלקוח שהוא נותן לו שירות..מתי בדיוק הוא צריך לעשות את זה..היו אפשרויות של..:בסמוך למועד הייעוץ..מיידית...אממ..והיה גם שלא משנה מתי כל עוד הפרטים מדוייקים או משהו בנוסח.

תותחנים

New member
נכון, השאלה היתה

השאלה היתה על יועץ השקעות שמייעץ ללקוחה על אג"ח מסויים, לאחר שמיעת כל הפרטים הלקוחה מחליטה שההשקעה לא מתאימה לה, מה היועץ צריך לעשות? התשובה לדעתי: לתעד את השיחה קרוב ככל האפשר למתן היעוץ למרות שהשיחה לא הסתיימה בעסקה.

התייחסות בשלבים

לגבי שאלה מס 1 אצלך, לשאלה האם מנהל תיקים יכול להיות יועץ נדמה לי שהתשובות היו בסגנון: מנהל תיקים יכול להיות יועץ השקעות או משווק השקעות מנהל תיקים יכול להיות יועץ השקעות אך לא משווק השקעות מנהל תיקים לא יכול להיות יועץ השקעות ולא משווק השקעות מנהל תיקים יכול להיות גם יועץ השקעות וגם משווק השקעות לגבי שאלה מס 2 אצלך, הסיפור עם אברהם שמחזיק 7% בחברה, , למיטב זכרוני בשאלה ציינו במפורש שהוא לא נושא משרה ולא דירקטור אבל לא היה כתוב שהוא לא בעל שליטה. הסיפור היה שסמנכ"ל הכספים של החברה הוא שכן/חבר של אברהם והוא מספר לו שאחד הלקוחות הגדולים שלהם בחו"ל שמהווה 70% מהיצוא שלהם החליט להפסיק לרכוש מהם ואז אברהם רץ ומוכר את המניות שלו ושעתיים אחרי שמכר יוצאת הודעה לבורסה על העניין הזה ומחיר המניה יורד. ממה שאני זוכר התשובות היו בסגנון מדובר בעבירה של שימוש במידע שמקורו בידי איש פנים אך לא בידי איש פנים כיוון שאברהם מחזיק יותר מ 5% ממניות החברה אז הוא איש פנים ומדובר במידע על החברה לכן זה עבירה על שימוש במידע פנימי בידי איש פנים אין מדובר בשימוש במידע פנימי שכן המידע לא נגע לחברה אלא לחברה ההולנדית ולכן זה לא מידע פנים כיוון שגם אברהם וגם סמנכ"ל הכספים הם אנשי פנים הרי שמותר להם לחלוק בינהם מידע פנים

למעלה