שחזור המבחן

שאלה 16 ו- 17

הי אוריין, בשאלה 16 אני מצטרף להסבר המלומד של דנית. בשאלות על חיזוקים - צריך ללכת לפי הנוסחה שלמדנו בשיעור: חיזוק- מגביר התנהגות. עונש- מפחית התנהגות. וחיובי/שלילי מתייחס לנתינת/הסרת גירוי בהתאמה. לגבי שאלה 17 - אני כמעט בטוח שזה בכל זאת מבנים. מאחר ואני זוכר שחשבתי במבחן על זה שמדובר בשיטה של קלי- האיש והמבנים... ("תיאורית מבני האישיות של קלי").

שחזור המבחן

שלום לכולם, לאחר סיעור מוחות (=קדיחה בעברית...) יש לנו טיוטה של השחזור, אני חושב שכדאי להשקיע עוד קצת ולנסות להוציא את המקסימום, זה לטובתנו (נפגש במועד ב'...) ולטובת הדורות הבאים. בבקשה תגיבו בצורה רצינית לשחזור (בלי הרבה בדיחות.... מספיק מישהו נתן לי לככב בשאלה...) כדי שנוכל להיות יעילים. קבלו אותו.....השיחזור

מי רה לה

New member
אז ככה (שום דבר לא ב100%)

- בטוח שהמושג היה טיפול בחשיפה ולא חשיפה לבד? אני לא בטוחה... האמת - אני די קטנונית בעניין. - הייתכן שהיו תשובות שונות לשאלונים שונים?? כבר 2 שאלות שאני מגלה תשובות שלא היו אצלי.. - בשאלה 6 - ההגדרה היא 'התפרצויות בכי' - לא שהוא בוכה יותר חזק, לי זה מתפרש אחרת ככה. - שאלה 9: d היה כתוב רק 'חלק' או שהיה כתוב 'כל'? - בשאלה 23 - אחת האפשרויות היתה שלמידה גורמת לאהבה - בשאלה 27- אחד מאפשרויות הנמוך: ...משהו, ... וקושי להסתגל - בשאלה 29 - המינוח היה תרגילים קלים - עוד אפשרות: לבד בבית עוד אפשרות: נכשלו במועד א' ועושים שוב חיים מאושרים ורוב טוב!

תודה ובקשה לכל המגיבים-

תגיבו בצורה של הודעה ואל תעלו קבצים- אחרת זה עושה לי בלגן. תודה:)

liatlevy

New member
טוב.. לא לגמרי בטוחה.. אבל..

שאלה 26: אני זוכרת שהמונח היה דחק ולא PTSD . אפשרות נוספת: a+b אפשרות נוספת:דפוסים התנהגותיים שאלה 11: נראה לי שהשאלה היתה מנוסחת בצורה שונה: דה-סנסיטיזציה היא: a. אחד הקריטריונים המשותפים בכל שיטות הטיפול. b. מתרחשת בכל פעם שמדברים עם אנשים אחרים. c. חלק משיטת הטיפול ההתנהגותית. d. כל התשובות נכונות. שאלה 3: d- לפי דעתי היה כתוב "זיכרון לטווח קצר" ולא IMPLICIT שאלה 22: אפשרות נוספת: a+c אפשרות נוספת: כל התשובות נכונות.

mayan g

New member
הערות

בשאלה 1- שחר אומר " בסיטואציות כאלו אנשים נוטים להיות בשקט ולא לדעת איך להגיב"- או משהו בסגנון , כלומר הוא ממש מנתח את הסיטואציה בשאלה 3 - התשובות היו: זיכרון קצר, זיכרון עבודה , דיכרון אפיזודי , זיכרון סמנטי בשאלה 8- e/. שתי תשובות נכונות= a+b בשאלה 23- אחת התשובות היא שניתן להסיק כי הלמידה למבחן גורמת לאהוב את המרצה, תשובה נוספת היא שקיים יחס שלילי 29. תשובות נוספות: ג.תפתור עם סטודנטים שנכשלו ועושים מבחן חוזר. ד. תפתור לבד בחדר 30.הפלפון של רונית צלצל באמצע הצגה ונבוכה מהמבטים העויינים סביבה - היא כיבתה אותו. בפעם הבאה שרונית הלכה להצגה היא כיבתה מראש את הפלפון. א. רונית למדה למידת הימנעות ולכן כיבתה את הפלפון בהצגה ב. רונית למדה למידת בריחה ולכן כיבתה את הפלפון בהצגה ג. רונית למדה למידת בריחה ולכן כיבתה את הפלפון לפני ההצגה ד. רונית למדה למידת המנעות ולכן כיבתה את הפלפון לפני ההצגה ה. ב+ד

liora86

New member
מה אתם אומרים?

בשאלה 16 בשחזור של עומר, על זה שהולך לטיפול במדיטציה...לאיזה מטפלים הלך? אמנם בשיטה הקוגנטיבית יש תיעוד ודירוג מצבי חרדה, אבל- גם ב IN VIVO יש שלב שבו המטופל מדרג את מצבי החרדה לפני שחושפים אותו אליהם. כידוע זו שיטה ביהביוריסטית! האם זו לא שאלה מכשילה??? (בתור אחד שנכשל בה...) דביר

שאלה 16 ושחזור עם כל השאלות

קודם כל תיקון- השחזור של כולם- כשיצאתי מהבחינה הייתי קצת בשוק והמידע נכנס בעזרת כל החברים, אז קודם כל תודה על שיתוף הפעולה. לגבי שאלה 16- גם אני פעלתי באותה צורת חשיבה. אם הבנתי נכון הבעיה עם השאלה הזאת כבר הובאה בצורה מסודרת בפני איתמר וזה בטיפול. אני מוסיף פה את השחזור עם כל השאלות (תודה למעיין שמצאה לנו את השאלה האבודה)- עדיין מוזמנים להוסיף ולשפץ. ליאורה- אולי כדאי להוריד את ההודעות הקודמות שלי בנושא זה- כדי שלא יהיה פה בלגן עם הקבצים, ושכולם יתייחסו רק לקובץ המעודכן.

rachelp1

New member
קצת לא חכם לפרסם פה את השיחזור...

ככה ידעו בדיוק איזה שאלות לא למחזר. לא רק במועדי ב' , גם לדורות הבאים... דוגמא הכי טובה לכך זה שבמבחן שלנו רק שאלה אחת הייתה משוחזרת ולא יותר מזה, כי כל השחזורים מוכרים וידועים למרצה ולמתרגל... אבל זו רק דעתי ואני מקווה שאני לא אזדקק להם...

מי רה לה

New member
לכל השיחזורים הם מודעים, וגם אם לא יפרסמו

וגם אם לא יפרסמו הם ידעו שנעשה... ככה לפחות כולם יכולים לשפץ.

rachelp1

New member
בשביל זה יש מייל מחלקתי. ברור שהם יודעים

ברור שהמרצים יודעים שמשחזרים, אבל הם לא ידעו בדיוק מה אנחנו זוכרים... שוב, סבבה, היוזמה מבורכת ואף רצויה, לדעתי היה עדיף לעשות את זה דיסקרטי. אבל זו רק אני...

חפרפרת 7

New member
למה בשאלה על זיכרון סנסורי

לא סימנת שזה לא נכון שבד"כ הכל עובר לזיכרון טווח קצר? רק חלק יחסי קטן מאוד שלו ותנים חשיבות עובר. זה לא בד"כ. וגם בשאלה עם הבחורה בבי"ח למה זה אינטלקטואליזציה? לא מתואר בשאלה שדני מבודד את רגשותיו כמו רופא אם אם שכולה בלוויה?

חפרפרת 7

New member
ולגבי שאלה 20 עם האגרופוביה

במבחן לא שאלו מתי תתפתח אלא אם אגרופוביה תהיה קשורה תמיד או בד"כ לפאניקה או משהו כזה... ומכיוון שאגרופוביה נובעת מפחד להכנס לפאניקה אני לא רואה איך יכול להיות כאן יוצא מן הכלל? למה זה לא תמיד?

emunani

New member
תוספות לשיחזור...

בשאלה 2: בכל התשובות היה- התנהגותי, ובאחת התשובות היה: פסיכואנליטי, התנהגותי, ואינטרפרסונלי ב6- d: זה היה אם אני לא טועה- הכחדת תגובה

למעלה