שחזור קבצים

royeei

Member
היי
זה יותר מורכב ממה שזה נשמע לצערי.
אז ככה, אני נמצא בתיקיית ההורדות במחשב הנייד ויש לי שם כמה קבצים וכמה תיקיות שגם בהן יש קבצים, בגלל חוסר תשומת לב ועשייה של כמה דברים במקביל ( לא רק במחשב הנייד ) וכל הזמן אני מעביר ומוחק קבצים מפה לשם, פתאום בטעות כנראה לחצתי על משהו לא נכון וקרה דבר מוזר, נמחקו כל הקבצים שבתיקיית ההורדות , גם אלה שבתוך תיקיות בתיקיית ההורדות אבל התיקיות עצמן נשארו אך ריקות מהקבצים שהיו בהן. הקבצים לא נמצאים בתיקיית השחזור אולי כי סך הקבצים היה גדול מידי.
הלכתי לנקודת שחזור מערכת אך חזר רק קובץ אחד לא משמעותי.
קשה לי להאמין אבל האם יש דרך לשחזר את זה?

* עכשיו אני רואה שגם כשאני הולך להיסטוריה בגוגל כרום אז הוא כן מראה לי למשל חלון עם 19 ״טאבים״ שאני כאילו יכול לפתוח מחדש אבל הדפים לא קיימים, זה ריק! כמובן שזה פחות חשוב מהקבצים אבל אולי זה יעזור להבין מה עשיתי.

תודה רבה

נערך לאחרונה ב:

רוב הזמן נח

Well-known member
היי
זה יותר מורכב ממה שזה נשמע לצערי.
אז ככה, אני נמצא בתיקיית ההורדות במחשב הנייד ויש לי שם כמה קבצים וכמה תיקיות שגם בהן יש קבצים, בגלל חוסר תשומת לב ועשייה של כמה דברים במקביל ( לא רק במחשב הנייד ) וכל הזמן אני מעביר ומוחק קבצים מפה לשם, פתאום בטעות כנראה לחצתי על משהו לא נכון וקרה דבר מוזר, נמחקו כל הקבצים שבתיקיית ההורדות , גם אלה שבתוך תיקיות בתיקיית ההורדות אבל התיקיות עצמן נשארו אך ריקות מהקבצים שהיו בהן. הקבצים לא נמצאים בתיקיית השחזור אולי כי סך הקבצים היה גדול מידי.
הלכתי לנקודת שחזור מערכת אך חזר רק קובץ אחד לא משמעותי.
קשה לי להאמין אבל האם יש דרך לשחזר את זה?

תודה רבה
בשביל לשחזר קבצים שנמחקו אסור שלכונן יועתקו קבצים אחרי שקרתה הטעות. אז אם זה כונן של מערכת ההפעלה, יש שם כל הזמן יצירת קבצים חדשים על ידי המערכת. אז חייבים לסגור את המחשב. (אחרת הקבצים שנמחקו ידרסו ואי אפשר יהיה לשחזר אותם). ואז לחבר את הכונן עצמו למחשב אחר ואיתו לנסות לשחזר את הקבצים. אבל קודם אם יש תוכנה לחיפוש קבצים, כמו ה- Everything ואיתה לבדוק אם הקבצים הועברו למיקום אחר בטעות. לפי חיפוש לפי שם הקובץ או הסוג שלו.

royeei

Member
בשביל לשחזר קבצים שנמחקו אסור שלכונן יועתקו קבצים אחרי שקרתה הטעות. אז אם זה כונן של מערכת ההפעלה, יש שם כל הזמן יצירת קבצים חדשים על ידי המערכת. אז חייבים לסגור את המחשב. (אחרת הקבצים שנמחקו ידרסו ואי אפשר יהיה לשחזר אותם). ואז לחבר את הכונן עצמו למחשב אחר ואיתו לנסות לשחזר את הקבצים. אבל קודם אם יש תוכנה לחיפוש קבצים, כמו ה- Everything ואיתה לבדוק אם הקבצים הועברו למיקום אחר בטעות. לפי חיפוש לפי שם הקובץ או הסוג שלו.
כנראה שזה אבוד, עשיתי חיפוש על המחשב וזה לא נמצא בתיקייה אחרת והעתקתי קבצים לתיקייה לפני שקראתי את התגובה שלך.
סתם שאלה, הורדתי המון קבצים גדולים והעברתי להארד דיסק חיצוני ואז מחקתי ומחקתי מהמחזור ( כי הייתי על המגבלה של הקיבולת שלך המחשב) ועשיתי את כל זה שוב ושוב, כשבמקביל פתוחים גם עשרות דפי כרום שגם תופסים נפח, ובדרך כלל כשהמחשב מלא הוא פשוט לא מוריד מה שאני מוריד ורושם שהדיסק מלא. האם ידוע על תופעה ספציפית שבה המחשב מעצמו מוחק את ההיסטוריית הגלישה ואת הקבצים בתיקיית ההורדות? את אלה בלבד! יתכן והוא שאלה אותי אם אני מעונין ולא שמתי לב, אבל האם ידוע על תופעה כזאת?
תודה

dudi4321

Active member
אם יש לך דרך או נסיון, לפרק את ההרד דיסק מהמחשב.
להכניס ולחבר למחשב אחר. במחשב האחר להריץ תוכנה בשם RECUVA. היא תסרוק את ההרד דיסק ולפי נסיוני תשחזר את הקבצים אבל לא בתיקיות אלא קבצים בפני עצמם.
התנסתי גם עם תוכנה מצויינת 4DDIG היום בגירסה 7.
חשוב לשמור את הקבצים המשוחזרים להרד דיסק אחר.
או להעלות את המחשב עם DVD/CD/USB עם מערכת הפעלה עצמאית למשל Hiren CD שתוריד מהרשת.
חשוב ביותר שלא להפעיל את המחשב עם ההרד דיסק שנועד לחלץ ממנו את הקבצים שנעלמו! אחרת חלקם ידרס והם יהרסו. רוב הקבצים שנמחקו נמצאים, רק האינקס שלהם הועלם בזמן "המחיקה".

למעלה