שחזרתי אותה

voguemaster

New member
שחזרתי אותה

את מע´ ההפעלה, כלומר, שיניתי את הססמאות
גם התקנתי את הסקריפט בשביל ה-ADSL, וזה פעל יופי (אחרי ששיניתי ידנית את ה-IP וה-MASK של ETH0..). ד"א, איזה אופציה טובה ל-FIREWALL יש תחת לינוקס ? עד כמה טוב IPTABLES ? ראוי לציין שכמובן אין לי שום SERVICE שרץ במחשב. שום שרת.. אלי

Bisly

New member
תחכה עד ל18 במרץ

יצא כבר KDE3 ובו יש תמיכה טובה בעברית

beitar

New member
תשובות:

בקשר ל firewall: יש שתי אפשרויות עיקריות המובנות בקרנל: iptables - שהוא חדיש יותר ועובד על קרנל מסדרת 2.4.x בלבד (לא על גרסאות ישנות יותר), הוא למעשה גרסא חדישה ומשופרת, ושעובדת בצורה מעט שונה ממה שהיה מוכר כ ipchains, עסקים רבים עדיין שומרים על הגרסא הישנה עובדת, בגלל שעדיין לדעת רבים צריך לתת וד זמן לבדוק את ה ipables לאורך זמן.... בפועל, אני חושב שמשתמש בייתי צריך לעבוד איתו, בגלל שהוא למעשה מחליף בהדרגה את המערכת הישנה, והוא מתקדם יותר. חשוב לציין שהפיירוואל עושה גם שיתוף אינטרט בין מחשבים למשל, כך שהשם פיירוואל לא יבלבל.
בכל אופן, הפיירוואל הזה אמור לספק מעל ומעבר, אם יודעים להשתמש בו... ! בקשר לעברית? נושא מורכב ובעייתי... יש עברית חלקית בחלק מהיישומים, צריך לדעת בד"כ מה לעשות כדי שהעברית תעבוד כמו שצריך באותם יישומים... ההמלצה שלי תערוך חיפוש על הנושא ב iglu. אתה תמצא שם את כל המידע הרלוונטי !

ezaton

New member
בית"ר, נדייק

ענית יפה, אבל IPTABLES איננו אלא כלי לקינפוג הקרנל, בדיוק כמו IPCHAINS. הסיבה שעוד משתמשים ב IPCHAINS היא שלמרות שיכולותיו מוגבלות יותר, במערכות רבות לא מעוניינים להחליף סקריפט קיים, ולבנות חדש ומתאים ל IPTABLES. אם אתה מתחיל מ 0, לך רק על כלי הקונפיגורציה החזק יותר, קרי, IPTABLES. Ez

למעלה