שחיה ובניית גוף

• פותח הנושא Oomph
  • פורסם בתאריך

Oomph

New member
שחיה ובניית גוף

אהלן, סיגלתי לעצמי מנהג כל בוקר לקום מוקדם וללכת לשחות 500 מטר(בריכה של 25 מטר), אני עושה את זה כבר שבוע ולא רואה ממש שאני הולך להפסיק.. אני בן 21, אחרי צבא(שירות קרבי) ובכושר טוב, אבל שחיה ממש קשה לי כי זו הפעם הראשונה שאני משתמש בידיים(עד עכשיו הייתי רץ כמעט על בסיס יומי במשך קרוב לשנה) השאלה שלי היא כזאת- תוך כמה זמן יראו עליי תוצאות מבחינה חיצונית במידה ואני ממשיך עם המנהג הזה? ועל איזה שרירים אני עובד בהנחה שאני שוחה חתירה? יש עוד טיפים לחיטוב? (בקטע של שחיה- ניסיתי פק"לים, ואני ממש שונא את זה...) תודה מראש

oridoron77

New member
אז ככה

ברכות על המנהג שאימצת לעצמך. אני לא כ"כ יודע עד כמה תתחיל לראות תוצאות מפעילות גופנית כמו שחייה. במידה והפעילות הזאת תגרום לך להיכנס בפועל למאזן אנרגטי שלילי, אז אתה תרד בשומן (למרות שאני בספק אם זה יקרה מזה, ולא משינוי תזונתי מהותי). אני ממליץ לך להתחיל לשלב תרגילי התנגדות, ואולי לשקול לשלב פעילות אירובית נוספת (ריצה יכולה להיות תוספת ננחמדה). בהצלחה אורי

Oomph

New member
תוכל לפרט עוד?

תודה על התשובה, דבר ראשון. דבר שני, אני לא עושה את זה בשביל להרזות, אני גם ככה מקל... מה זה מאזן אנרגטי שלילי ומה זה תרגילי התנגדות? תודה

הר ניר29

New member
שחייה

אינה נחשבת לפעילות גופנית המתאימה לבניית מאסת שריר. אם אתה "מקל" כפי שציינת אתה צריך לבצע אימוני התנגדות. ולאכול בהתאם

Oomph

New member
שוב, מה הכוונה תרגילי התנגדות?

אכילה לא קשורה לזה שאני מקל... כזה המבנה גוף שלי. ניסיתי לשנות את העניין ביעוץ תזונתאית, זה לא עובד.

oridoron77

New member
זה די קשור

המבנה שלך זה דבר אחד. תתפלא איזה שינוי אתה יכול להשיג עם עבודה נכונה. אגב תרגילי התנגדות מבוצעים לרוב בחדר כושר. העניין המהותי שהמושג חיטוב לרוב נוטה בערפל, ככה שאני לא יודע מה אתה עדיין אתה מחפש מבחינת תוצאות. אורי

הר ניר29

New member
אכילה מאוד

קשורה למבנה גופך. מעבר לנטיה הגנטית שלך, שינוי קבוע ומתמשך בצריכה הקלורית מוביל בסופו של דבר לשינוי הרכב הגוף. תרגילי התנגדות הם תנועות המבוצעות כנגד התנגדות. החל משפיפות ועד לחיצות חזה ושאר ירקות

למעלה