שחיה טיפולית או רכיבה טיפולית

גילור

New member
שחיה טיפולית או רכיבה טיפולית

מישהו מכיר ומבין משהו בזה ויוכל לענות? רוצה להתחיל לברר לגבי שחיה טיפולית או רכיבה טיפולית ואין לי מושג אפילו מאיפה מתחילים. האם קופות החולים משתתפות בזה? איפה יש באזור המרכז (בקעת אונו או אזור ר"ג-גבעתיים) שחיה טיפולית או רכיבה טיפולית? ומה עדיף לבעיית חגורת כתפיים חלשה?

יש החזר דרך הכללית

אני לא יודעת איך זה בקופות אחרות. זה יוצא בערך 40 ש"ח לטיפול, עד 40 טיפולים בשנה. צריך לקבל הפניה מרופא ילדים. שנה שעברה היינו ברכיבה טיפולית בנחשונים, השנה ננסה את השחיה, יש בקרית אונו אם אני לא טועה. לדעתי לחגורת כתפיים חלשה השחיה תעזור יותר.

דנה A

New member
טיפולים

לדעתי כדאי להתייעץ עם מרפאה בעיסוק או פיזיוטרפיסט לגבי הטיפול המתאים. אנחנו התחלנו עכשיו ברכיבה טיפולית - ולהפתעתי הרבה כאשר ביררתי את הנושא גיליתי שיש הבדל עצום בין קופות החולים! קופת החולים משתתפת בהוצאות עבור טיפולים שונים - למשל בקופח' מכבי יש השתתפות עבור 13 טיפולים בשנה! בקופח' כללית יש 43 או 46 טיפולים בשנה! (ולכן אני במעבר קופח'...) השתתפות במחיר לרכיבה עולה במכבי 33 שח' ובכללית 40 - לשעור אחד. בהצלחה!! דנה

לא נכון לגבי הכללית אני לא קיבלתי

החזרים למרות שניג'סתי לא מעט זמן בסוף לא ראינו כסף מזה.

שניהם טובים .

רכיבה טיפולית יש לך בשני מקומות במרכז - או בבית הספר לרכיבה בספארי או ברמת אביב ויש גם בשפיים אם את מוכנה לנסוע רחוק יותר. לבית הספר לרכיבה בספארי התור ארוך מאד מאד. בשום מקרה אין החזרים של קופת חולים. שחיה טיפולית - קיימת בבריכה של מרכז השיקום בתל השומר. אין לי פרטים נוספים צריך להתקשר ולברר. הטלפון של הבריכה 5303000 אם אני זוכרת נכון. לחגורת כתפיים אני חושבת שעדיף לך שחייה שיותר מאמצת את הכתפיים אבל גם רכיבה טובה כי היא משפרת את היציבה יותר מהשחיה.

רכיבה טיפולית יש לך בכפר מעש

שזה דקה ממך. לגבי החווה בפארק ברמת גן תתרחקי משם כמו מאש. ממש לא מומלץ. עכשיו תחשבי מה הבעיה באמת. לצערי בארץ מכניסים הכול לקטגוריה של רכיבה טיפולית והיחס הוא לילד כטיפולי. חיזוק חגורת כתפיים נעשה ברכיבה רגילה הרבה יותר מאשר בטיפולית. לכן אני ממליצה לך פשוט לרשום לחוג רגיל ולהדגיש בפני המדריך שיש חולשה בכתיים ואת רוצה לחזק אותה. אני מניחה שהילדה לא טיפולית אלא רגילה עם חולשה בכתפיים. רכיבה רגילה מתאימה לה הרבה יותר. אם תרצי פרטים על החווה בכפר מעש אני אתן לך ואפנה אותך למדריכה טובה. לגבי החזר זה רק במקרה ויש הגדרה ברורה של רופא שזה מקרה טיפולי. לגבי שחיה אני לא יודעת

גילור

New member
אשמח לקבל פרטים על החוה בכפר

מעש. ואת אכן צודקת - הילדה אינה טיפולית אלא רגילה לגמרי, מפותחת ביותר, עם חולשה או רפיון מועט בחגורת הכתפיים. תודה

0 אור 0

New member
כנ"ל אגב לגבי שחיה

(כלומר שאין צורך דוקא בשחיה טיפולית)לבן שלי היתה חגורת כתפים חלשה וגם נטיה לסקוליוזיס - והוא פשוט השתתף בחוגי שחיה וקאראטה שעשו נפלאות לכל הבעיות. לצערי בשלב מסויים התחילו ללחוץ עליו מהבחינה התחרותית - וכשהמאמנת ירדה עליו יותר מדי בדרישה שיעלה ל5 אימונים בשבוע, הוא החליט לוותר בכלל על השחיה.ומכיוון שתמונה אחת שווה 1000 מילים, ומנהלת הפורום מחתה בתוקף שלא שמעה על הקעקוע, אז הנה 3 ציפורים במכה אחת ...

שירי ל

New member
רכיבה על סוסים - יש בה סכנות

לבת של חברים היתה לא מזמן תאונה בזמן רכיבה על סוס במסגרת דומה וזה היה מאוד מאוד מפחיד. הילדה יצאה ממש בשן ועין מהסיפור. אם שתי האופציות זהות הייתי הולכת על שחיה טיפולית - אני מניחה שגם זמני ההמתנה קצרים יותר.

S r 35

New member
הכללית משתתפת בהוצ' שני הטיפולים

באמצעות מכון רותם. הבן שלי עושה שחיה טיפולית וזה פשוט מדהים! אנחנו מרוצים מאוד וגם משלמים מחיר מצחיק מאוד לעומת חברי קופות אחרות (40 ש"ח לפגישה). חשבנו גם על רכיבה טיפולית אבל בגלל שהבן שלי התחבר כל-כך לשחיה אנחנו ממשיכים כרגע איתה. גילור - המון בהצלחה לעידו. (תהיי בקשר)

תאירU4

New member
לאיזה גיל מדובר בכלל?

רכיבה טיפולית יש לה בניגוד לשחיה המון ערך מוסף מעצם הטיפול בסוס כמו למשל טיפול בבטחון עצמי, טיפול בבעיות שונות ומשונות אבל זה נושאלמגילות ומחקרים שלמים. שחיה מטפל בבעיה הפיזית בלבד. יש הבדל עצום ולדעתי תתיעצי עם בעלי מקצוע לגבי מה עדיף לילד / לילדה. ולא כל בית ספר לרכיבה שיש בו רכיבה טיפולית - כי היום זה מאוד באופנה - הוא באמת טוב בזה....

S r 35

New member
לא מדויק ...

טיפול שחיה - בנוסף לתרומה הפיזית הלא מוטלת בספק. מסייעת ה-מ-ו-ן גם בקטע הרגשי. ואם היא נעשית בהדרכה טובה, סבלנית ורגישה (כמו במקום שאנחנו הולכים אליו = בריכת לאו-בק בחיפה), הילד מקבל דחיפה רצינית לביטחון העצמי שלו. אני רואה את זה על הילד שלי וגם על ילדים אחרים, חברים שלו, שמטופלים שם. יכולה להגיד יותר מזה - בשיחה עם המדריך במקום, הוא אמר לי פעם שרוב הילדים אצלו מגיעים למעשה בגלל בעיות רגשיות אבל להורים נוח יותר לבקש שבהפנייה יירשם שזה בגלל חגורת כתפיים חדשה. האמת, זה לא משנה כי הערך המוסף מופק לדעתי, כאמור, בשני התחומים. בני בן שש - אני לא יודעת מה הגיל המוקדם ביותר שמתחילים בו בקבוצה אצלנו. יודעת שיש ילדים צעירים וגם מבוגרים ממנו. אנחנו מרוצים מאוד
לגבי רכיבה טיפולית - לא יכולה לכתוב מניסיון, כי לא עשינו את זה (זה קיים במחשבה - אולי נעשה גם את זה בהמשך).

S r 35

New member
גילור - אולי תנסי גם חוג התעמלות

יש חוגים כאלה לגילאים הקטנים. עם ניר (שכידוע לך יש לו בעיות דומות לאלו של עידו) זה עשה נפלאות והוא גם נהנה מזה.

גילור

New member
מדובר בנועה ולא בעידו../images/Emo13.gif מתברר

שהיא זקוקה לחיזוק חגורת כתפיים לפני כיתה א'.

S r 35

New member
OK אז בהצלחה לנועה ../images/Emo13.gif

ובעצם לשני ילדייך המקסימים
נועה תהנה, לדעתי, בשחיה ולגבי עידו, ההמלצה על חוג התעמלות עדיין קיימת. זה עשה נפלאות אצל ניר. יום נפלא

גילור

New member
הבעיה שפה באזור יש רק מגיל שנתיים

בספטמבר אצרף אותו. רציתי כבר מזמן אבל פשוט אין! אתם בהתעמלות טיפולית או רגילה?

oolay

New member
לחיזוק חגורת הכתפיים שווה להתייעץ

עם פיזיוטרפיסטית לילדים שתראה לך תרגילים נחמדים לעשות ביחד. למשל להחזיק אותה ברגליים ושתלך על הידיים, להיתלות בגינת המשחקים על סולם כמו מתח ודברים כאלו. גם שחייה מצויינת לזה. לא צריך להפוך את העניין ל"פרוייקט" ולא חובה מסגרת טיפולית מיוחדת אלא עבודה על השרירים האלו במהלך משחק, פעילות בחוץ אחה"צ וכו'. יש גם דרך קופות החולים מסגרות של פעילות לילדים בקבוצה שמיועדות לדברים מסוג זה.

למעלה