שחיטה למטרות שחיתות - המבורגר אמיתי

Tami661

New member
שחיטה למטרות שחיתות - המבורגר אמיתי

וכמו שהבטחתי בבלוג בהקדמה הארוכה למתכון הקצר הזה - אמיתי... אבל ממש ממש אמיתי! המתכון שמתחיל בשחיטה (בקר) ממשיך בסחיטה (של כל הטיפים מהשף הראשי של אל גאוצ'ו) ומסתיים בשחיתות
והנה הוא, כולל הצעת הגשה משלימה: המצרכים 800 גר` בשר לטחינה (או ל`מהדרין`: אנטריקוט מס` 1) 200 גר` שומן בקר (לבחור שומן לבן ולא צהבהב) 1 כפית מלח גס 1 כפית פלפל שחור טחון 1 בצל בינוני מגורד 2 שיני שום כתושות ½ כוס מי סודה (ורק אם אין, אז ½ כפית אבקה) ¾ כף אבקת מרק עוף - תוסף לא ל`מתיימרים` אבל בבחינת חובה! ההכנה 1. חותכים את נתחי הבשר, השומן והמלח הגס טוחנים במטחנת בשר עם מעביר גס (חורים גדולים). מוסיפים את יתר המרכיבים: בצל מגורד, שום כתוש, מי סודה, פלפל שחור ואבקת המרק, לשים היטב ויוצרים מנות במשקל אחיד 300, 200 או 120 גר`. מרכזים את הקציצות המוכנות בתבנית מלבנית, בשכבות, תוך הפרדה בנייר אפייה. מאחסנים במקרר (לשימוש תוך יום/יומיים) או בהקפאה (עד שלושה חודשים). 2. במחבת פסים מברזל או בגריל פחמים בחום בינוני נמוך (אש לא ישירה): לחמם היטב, להניח את ההמבורגר, לשמוע את צליל סגירת הבשר, לחיצה קלה עם הכף השטוחה ולהפוך לצד שני. יש להפוך מפעם לפעם עד גמר הצלייה על מנת לא לחרוך את הקציצה להגשה עגבניות שרי מחולקות לרבעים חסה/ תערובת חסה וירקות טריים מצוננים בצל סגול פרוס לטבעות דקיקות לחמניית המבורגר או ג`בטה
להגיש בצלחת מלבנית עם לחמניית הבית (ג`בטה) לצד חסה וירקות, עגבניות שרי מחולקות לרבעים ובצל סגול פרוס לטבעות דקיקות למתכון המלא (המבורגר שחיתות אמיתי) בליווי תמונות וים של טיפים נוספים (תרומת המקצוענים...) בתיאבון
 
הבהרה ביחס לטחינת בשר

החורים ברשת המתכת במכונת הבשר. נמדדים במ"מ החור הקטן ביותר המאפשר טחינה סבירה הוא 3מ"מ הגדול יכול להגיע ל9מ"מ יותר גדול לא ראיתי המידות מתחלקות גם לחצאי מ"מ כמו 3.0 .. 3.5 .. 4. 4.5.. מ"מ וכן הלאה. המדקדקים .טוחנים את הבשר דק ואת השומן מעט יותר עבה ואז מערבבים עם כל יתר המרכיבים. הסיבה לטחינת השומן עבה יותר..לשומן יש תכונה להנמס צ'י
 
למעלה