שחייה

שלומנה

New member
שחייה

טעות עשו בועד האולימפי שלא שלחו חברה צעירים יותר כמו שי לבנת , שילו איילון , אולי אפילו תום בארי או מלניק הצעיר . החברה האלו לא היו מאכזבים . התוצאות שהם היו עושים לא היו פחות איכותיות מאשר הגבירות ששחו היום ואתמול . הביטחון שהם היו מקבלים היה עוזר להם לאולימפיאדה הבאה , תראו את מיכל פיינבלט שהפסידה בגלל חוסר בטחון , אני בטוח שעוד 4 שנים נשמע עליה יותר . חבל שאצלנו לא חושבים קדימה , תמיד מנסים לחצות את הגשר למרות שאנו כלל לא קרובים אליו .

קזנובה3

New member
אתה יותר מצודק

אני מאמין שאם היו שולחים את שי לבנת הוא אף היה עולה לחצי גמר. לא הייתה שום מניעה לשלוח עוד שחיינים צעירים. ניסיון זה דבר חשוב, עיין ערך קטי הוף שהייתה חסרת ניסיון בינלאומי ( היא מעולם לא שחתה מחוץ לארה"ב והיא התמוטטה ב400, מי ששם לב ראה איך ב 100 פרפר הראשון היא לא הפסיקה להסתכל לצדדים לראות מה שאר היריבות) הבעייה נעוצה בועד האולימפי הישראלי או יותר נכון היחידה לספורט הישגי או יותר נכון באיש שיושב בראש היחידה, שכל הבנה לספורט אין לו, וצריך להצדיק את המשכורת שכולנו משלמים לו.

nitsansh

New member
אתה מציע שיורידו את הקריטריון??

או שיבטלו אותו בכלל, וכל מי שעושה קריטריון בינ"ל B יסע לאולימפיאדה? אז תהיה לנו משלחת של 50 ספורטאים במקום 36, אבל זה לא יעלה את האיכות... יכול להיות שהיה פספוס במקרה של לבנת, אבל בגדול אם קובעים שיש קריטריון אז צריך לנסוע מי שעובר אותו בלי קשר לגיל ולותק. מי שטוב בגיל צעיר זה לא אומר מה יקרה איתו בעתיד, ולהפך. לדעתי, אולימפיאדה זה לא הבמה בשביל "שפשוף", יש בשביל זה אליפות עולם ואליפות אירופה... לפי מה ששמעתי ממקורות בועד האולימפי, יש כוונה לעשות תיקונים בקריטריונים ולעשות הקלות לצעירים...

קזנובה3

New member
למה קריטריון B הם עשו קרטיריון A

הם הכוונה לשילו איילון ולשי לבנת

שלומנה

New member
ניצן אתה לא בכיוון

הכוונה היא לא לשלוח כל אחד ולא להוריד את הקריטריון . אני חושב שהשיאים של שי ואיילון טובים יותר מהקריטריון שנקבע , לא בטוח . בכל אופן זה לא רלוונטי , שי לבנת לא היה מגיע אחרון ב- 400 חתירה , אולי הוא היה שובר שיא , שחיינים גדולים מגיעים לתחרויות גדולות ועושים תוצאות טובות , לך תדע איך הוא היה מגיב . למה לא לתת לשחיינים המובילים בארץ להגיע לאולימפיאדה . אני לא אומר שלא היה צריך לשלוח את הבנות אבל מה עם הבנים . נכון , אין קשר לגיל אלא ליכולת ולשני הבנים שי ואיילון יש יכולת זה הכל . אתה יודע מה , יותר מזה - אפשר היה לשלוח קבוצת שליחים גברים : גב - ????? חזה - דני מלניק פרפר - נמרוד פלמה חתירה - שי לבנת היו מגיעים עד 15 שניות אחרי כולם , אז מה ?????? זה ספורט !!@!!!! אם תסתכל על העתיד תבין שזה נכון לשלוח את הילדים האלו .

קזנובה3

New member
השיאים גם של לבנת וגם של איילון

טובים מהקריטריון A ואפילו מהקרטירון הישראלי. גם חליקה עשה תוצאה טובה יותר מהקריטריון A אבל את הקריטריון הישראלי הוא לא עשה בתחרות ה"נכונה".

nitsansh

New member
זה לא המדיניות של הועד האולימפי...

הועד האולימפי שלנו לא שולח ספורטאים לאולימפיאדה כדי להשתתף אלא כדי להשיג הישגים, ומערכת הציפיות היא בהתאם... אפשר להתווכח עם הגישה הזו אבל בהנחה שזה העיקרון, ולא רוצים שחיינים שינעלו את הבריכה או רצים שיעקפו אותם בסיבוב, השאלה היא מה רמת ההישגים הנדרשת ואיך לקבוע קריטריונים שיבדילו בין הטובים יותר והטובים פחות... נדמה לי שהפעם הקריטריון היה תוצאה של מקום 14 באליפות העולם 2003, והיתה דרישה לקבוע אותו רק בתחרויות גדולות, אליפות העולם או אליפות אירופה. הדרישה הזו היא לא מקרית, כי רוצים לבחון את היכולת של הספורטאים להגיע לשיא בתחרות מטרה, שהיא הדבר הקרוב ביותר לתנאים באולימפיאדה. אני חושב שהקריטריון הזה הוא הגיוני, והוא קיים בכל הענפים, לא רק בשחייה... מה שהשתנה הפעם זה שהקימו "ועדת חריגים", שהחליטה להכניס 2 ספורטאיות שלא עברו את הקריטריון (אניה גוסטמלסקי וקטיה פיסצקי), אבל לא הכניסה ספורטאים אחרים שגם היו קרובים לקריטריון, כמו שי לבנת וואדים בביקין... מרגע שמעבירים את ההכרעה לועדות אז ההחלטה היא לא בהכרח מקצועית...

שלומנה

New member
בשורה התחתונה

העובדה היא שהשחייניות ששלחו סגרו את הבריכה ואפילו לא הגיעו קרוב לשיאן , וזה לא חדש אצל שתיהן . הבהרה - אני לא נגד אנה וורד אלא בעד הספורט . אני מסכים איתך בכל הקשור לוועדות אבל אצלנו אנשים אוהבים כח ולכן יוצא שהתוצאות לא נקבעות בבריכה אלא בפוליטיקה . נתנחם בכך שהשנה בתחרויות בבריכה הן ברמה גבוהה ביותר ונקווה שמחר בערב , גמר ה- 200 חתירה יענה על הציפיות . ת'ורפ נראה בלחץ גדול ואני חושב שזה ישפיע על התוצאה ב 200 . הוא לא יכול להרשות לעצמו לפתוח לאט ולשחות לפי טקטיקה . אם לא ישברו את שיא העולם במקצה הגמר , אני בטוח שיהיו מאוד קרובים לזה . לפלבס אני לא נותן סיכוי לקחת את ה 200 חתירה אבל אני בטוח שיהיו לו בסוף התחרות 8 מדליות ( לא כולן מזהב) . 100 חזה אני מהמר על שיא עולמי של ברנדון או של קיטגימה . בכל אופן ממש כיף לראות את התחרות בבריכה .

nitsansh

New member
ורד היתה בגמר אליפות עולם

אם זה לא מספיק כדי לנסוע לאולימפיאדה, אז מה כן? לפי הקריטריונים, אניה לא היתה צריכה לנסוע, אבל כנראה שלא רצו להשאיר את ורד לבד, ופה נכנס השיקול הפוליטי...

למעלה