שחיקת סחוס בברך לספורטאי סיבולת

שלום לכולם,
אני עוסק בספורט סיבולת למרחקים ארוכים(איש ברזל), אני בן 25.
לפני כחודשיים התחילו לי כאבים בברך ומא אני מושבת מרכיבה וריצה.
בבדיקת MRI שעשיתי התגלה ממצא של שחיקת סחוס ע"י אורתופד מומחה ד"ר אהוד ראט, הוא הפנה אותי לפיזיוטרפיה ואמר לי לחזור אם הכאב נמשך אחרי חצי שנה.
בגלל רצוני העז לחזור לעסוק בספורט אני לא יוכל להסתפק כאחד האדם שהכאב לא יפריע לי בחיי היומיום אלא יעלם לחלוטין ואני יוכל לחזור לפעילות בהדרגה.
הפיזיוטרפיסטית המליצה לי כמובן על תרגילי חיזוק, היא אמרה להמשיך עד לרמת כאב של 20%.
היות ונושא האם "להתאמן תחת כאב עמום/חלש" היא סוגיה די בעייתית, אשמח לשמוע את דעת חברי הפורום על שילוב אימוני חיזוק רגליים בחדר כושר בהדרגה וזאת כנראה יגביר במקצת את הרגישות בברך אך מצד שני יחזק את השרירים שדי התנוונו בחודשיים האחרונים.

אשמח לדעות ועצות נוספות..

תודה וסופש נעים:)

בוקר טוב,

מספר נקודות למחשבה:

1. ייתכן ששווה לעשות בדיקה מקיפה של ניתוח הליכה וריצה, וכן של התאמת האופניים, על מנת לזהות גורמים מכניים העשויים לגרום לכאב בברכיים, ובהמשך לתקן (ע"י מדרסים ביומכניים, התאמת אופניים מקצועית וכד'). לדוגמא, ייתכן שהמנח הטבעי של כף הרגל שלך גורם לעומסים לא תקינים, שבתוך אימונים ארוכים ועצימים מייצרים פציעה וכאב.

2. תמיד חשוב לגבות אימונים אירוביים ארוכים בחיזוק שרירים, רצוי שהחיזוק יתבצע במנחים פונקציונליים ושיהיה לידך פיזיותרפיסט/ית שידאג למנח כף הרגל, הברך, הירך והגב בעת ביצוע התרגילים. לצורך העניין, לדעתי, אימוני חיזק רגליים בחדר כושר (בתוך מכונות) לא מספיק מתאימים לצרכים שלך.

3. כאב הוא נושא מאד מורכב. למעשה, מעולם לא נמצא קשר ישיר בין ממצאים של בדיקות הדמייה (כמו שחיקת סחוס) לבין רמת הכאב. כלומר, יש הרבה אנשים שלא כואב להם כלום אבל בבדיקות הדמייה (צילום, CT, MRI וכד') ייתכן שימצאו אצלם כל מיני דברים. לכן, חשוב להבין את המשמעות של כאב, ושבעצם, להרבה אנשים יש תקופות של כאב, ותפקידו/ה של הפזיותרפיסט/ית הוא גם ללמד אותך אסטרטגיות להתמודדות עם הכאב.

בהצלחה,
עדי

למעלה