שחלות פוליציסטיות וטיפול תזונתי–ד"ר אולגה רז

slim type

את שייכת לטיפוס רזה של שחלה פוליציסטית, כמו כ-50% מכלל הנשים עם התסמונת. כולסטרול גבוה לא חייב להופיע, כנראה יש לך כולסטרול גבוה באופן בסיסי ללא קשר לתסמונת והרמה עוד עולה בעקבות נטילת הגלולות. תנסי את פיטוגארד למשך 3-4 חודשים ואם זה עובד - יופי, ואם לא, והכולסטרול מאוד גבוה, תצטרכי ליטול תרופה כנראה. אחד המזונות העוזרים להורדת הכולסטרול הוא שמן זית - 2-3 כפות ביום, בסלט, טיגון או בישול. בהצלחה

לחם

זאת בדיוק הטעות שרבות עושות, סובלות ולא יורדות במשקל. בדרך כלל מה שעובד - דיאטה העשירה בפחמימות מורכבות, כ-60% מהקלוריות, ו-40% מחלבונים ושומנים. חשוב לחלק את האוכל לארוחות קטנות כל 3-4 שעות, גם אם לא רעבים. אפשר לקרוא על זה באתר שלי www.olgaraz.co.il

שחלות פוליציסטיות וטיפול תזונתי–ד"ר אולגה רז

תסמונת השחלות הפוליציסטיות נחשבת לאחד הגורמים השכיחים ביותר לאי-פריון והינה התסמונת הנפוצה ביותר במערכת הרבייה בקרב נשים בגיל הפריון. ד"ר אולגה רז, מנכ"ל מרכז רז להרזיה ולתזונה בריאה, תענה בפורום על שאלות הגולשות בנוגע לקשר בין תזונה לבין התסמונת. אתן מוזמנות לשאול את ד"ר אולגה רז שאלות בנושא, ביום א', 12.6.11, בין השעות 18:00 – 20:0.
עוד על ד"ר אולגה רז
דר' אולגה רז הינה מנהלת היחידה לתזונה ודיאטה במרכז הרפואי איכילוב, ראש המחלקה למדע התזונה במרכז האוניברסיטאי אריאל, מפתחת את דיאטת הלחם המהפכנית, מנכ"ל מרכז רז להרזיה ולתזונה בריאה. פיתחה טיפול תזונתי כדי לסייע לנשים הסובלת משחלה פובליציסטית, המיועד להורדת רמות האינסולין בדם, מה שמאפשר ומאיץ ירידה במשקל. מצבן של חלק מהנשים משתפר בעקבות הטיפול הזה כך שאין צורך בטיפול תרופתי. במקרים אלה גם כניסה להריון מתאפשרת ביתר קלות, הדיאטה מסייעת בהקטנת מספר הטיפולים.

shirael

New member
דיאטת לחם...?

ברצינות? לטיפול בתסמונת שמדגישה את הבעייתיות של עודף פחמימות? נכון שכללית עדיף לצרוך פחמימות מלאות במקום מזוקקות, אבל מה עם שומנים טובים? מה עם חלבון, קטניות, זרעים? דווקא לחם?

shirael

New member
מתנצלת,

כשקראתי על השיטה באתר של רז ולא באיזו כתבה ב-YNET ראיתי שהדגש הוא פחות על *&%לחם!!!*&$ ויותר על הכללה של פחמימות מלאות מכל מיני סוגים בתפריט כדי למנוע מצב של מלחמה עם הגוף, וזה כבר נשמע אחרת לגמרי.

שחלה פוליציסטית

חשוב בטיפול בשחלה פוליציסטית לבחור איזן נכון בין כל אבות המזון, כך שפחמימות מורכבות יהוו כ-60% מסך הקלוריות וחלבונים ופחמימות - 40%. את יכולה להגיע למאמר על טיפול תזונתי בשחלה פוליציסטית באתר שלי www.olgaraz.co.il

אא44

New member
???

הדיאטה והאכילה נכונה של ערך גליקמי נמוך זה רק למי שסובלת מהשמנה או גם לבחורות שנמצאות בנורמה ולא שמנות ??!!?!

minimousegi

New member
זה עוזר לכל מי שיש לה את הסינדרום

של שחלות פוליציסטיות. אני לא מדברת על דיאטת הרזיה אלא רק שינוי תזונה את כל השאר אני אשאיר לאולגה רז

למעלה