שחמט לעיוורים- פרוייקט גמר

agilboa

New member
שחמט לעיוורים- פרוייקט גמר

שלום, (אני מצטערת מראש על האורך של ההודעה...) אני תיכוניסטית ב- י"ב, אני לומדת "עיצוב המוצר", במסגרת פרוייקט הגמר שלנו בבית הספר אנחנו נדרשים לעצב משחק שחמט. אני החלטתי לנסות לעצב שחמט לעיוורים. כרגע אני מתמודדת עם בעיות רבות בנגישות המשחק לאוכלוייה כבדת הראייה. אני יכולה להעיד שככל שאני מתעמקת יותר עם הפרוייקט אני נתקלת ביותר ויותר בעיות, את חלקן אני כניראה לא יצילח לפתור, לא כרגע ולא עם האמצעים שעומדים לרשותי היום. אני פונה אליכם, שותפי הפורום לנסות ולעזור לי כיוון שאני לא מכירה כבדי ראייה ולא מודעת לכל המגבלות הקיימות, אנ י בטוחה שיש מגבלות שאני לא מסוגלת להבין, ואני רוצה להיות מודעת אליהן. אני החלטתי שאני משנה את אפיון החיילים, מתוך ההבנה שלאדם כבד ראייה יהיה יותר קל להבדיל בין הצורות הגיאומטריות, המוכרות והפשוטות מאשר הדמויות הקיימות. בשלב זה בחרתי בכמה צורות וע"פ האסוציאציות שלי ושל מקוברים אליי סידרתי את ההיררכיה. עכשיו אני מתלבטת האם האסוציאציות של העיוורים שונות משלי ואולי הצורות בהן בחרתי לא מתאימות ולא נכונות. אני בחרתי בכוכב כמלך, לב כמלכה, פירמידה כרץ, צורת פלוס (+) כפרש ועיגול כחייל. בנוגעע ללוח החלטתי לעשות שימוש במרקמים- חלק מול מחוספס ובגבהים כדי להבדיל בין השטחים והלתמצא במיקומים. הבנתי שאחת הבעיות היא בהבנת המיקומים- כדי להבין איכן כל חייל נמצא ולבצע את המהלכים, העיוור יצטרך למשש את הלוח, דרך זה חשבתי להשתמש האפשרות של נעיצת החיילים בלוח וכדי להקל את ענייך החיפוש של החור חשבתי עם סיכות ובפלציב כך שיהיה אפשר פשוט לנעוץ את החיילים כל פעם מחדש מבלי להתעקב על פעולה זו, הבעיה בסיכות היא סכנת הדקירה, אך קל מאוד להבדיל בין גוף החייל הצורני לבין הרגל... כך שזה מגביל את הסכנה. כדי לחדד לכם יותר את מראה הדברים, אני רוצה שכל תכולת במשחק תהיה בשחור , כך גם מי שלא עיוור יוכל להתנשא במשחק ואף לשחק מול אדם כבד ראייה מבלי שיהיה לו ייתרון. זהו בנתיים, אני מפרסמת את הדברים כאן כיוון שחשוב לי שהעבודה תפתור כמה שיותר בעיות והחלטתי שאני עושה את זה עד הסוף... כך שאני פונה אליכם, מי שמכיר את המשחק ויש לו הערות, מי שמכיר את האוכלוסייה ויכול לעזור לי בקבלת ההחלטות, אני יותר מאשמח שתגיבו ותכתבו לי תודה.

roi251

New member
ל agilboa

הי מה קורה? אני אשמח לעוזר לך במה שאוכל אני בעצמי כבד ראיה שיהיה לך ים נהדר בייי

neta1002

New member
ל-roi 251

היי רוי, הכל טוב, מה אתך? אני ממש שמחה שהגבת, בבקשה תקרא את מה שכתבתי, ותגיב/ תתן הערות לגבי הרעיונות שלי עד כה. הפרוייקט הזה מאוד חשוב לי,ואני מאוד רוצה לשמוע תגבות... בבקשה תכתוב לי מה שאתה חושב הכל מה טוב ומה לא אם יש לך הצעות לשיפור או עוד בעיות שאולי אני לא מודעת אליהן... באמת שהכל כי אני רוצה לדעת כל פרט ופרט שיכול לעזור לי להגיע לפתרון הטוב והקרוב ביותר. תודה ולילה טוב. נ.ב שיניתי את השם במערכת זאת agilboa...

מסתבר שיש שחמט לעיוורים

אני לא יודע בדיוק כי אמרו לי על זה ואין לי זמן לחפש עכשיו אני אבדוק מאוחר יותר אבל לדעתי תחפשי בגוגל ותמצאי שיש בהצלחה

roi251

New member
ל neta1002

הי מה קורה? יש לך מסנגר או איסוק שבו נוכל לדבר ואסיבר לך

amitk80

New member
שיהיה בהצלחה

היי, קודם כל בהצלחה והלוואי ומה שתעשי יצליח. דברי איתי אם תצטרכי עזרה אני אשמח לעזור לך בנושא. את בונה שחמט שהוא לוח אמיתי או כמשחק מחשב? עמית

neta1002

New member
ל- amitk80

דבר ראשון תודה, וגם אני מקווה שזה יצליח.. אני ישמח לקבל עזרה בנוגע למה שפירטתי... את המשחק אני עושה על לוח ואל במחשב.

amitk80

New member
סבבה

לא יצא לי לעקוב פה בפירוט מה הדרישות אבל תעדכני אותי ואני אשמח לעזור לך. הדבר היחידי שאם נצטרך להפגש אז זה חייב להיות באמצע ועדיף בזמן פסח או בתחילת ספטמבר (אחרי שכל הלחץ של הלימודים ירד). אני פשוט עוד מעט נכנס לסמסטר מאד לחוץ.

roi251

New member
לneta1002 החמודה

הי מה שלומך? אשמח לעזור לך עם המשחק אם רוצה את יודעת איפה למצוא אותי ביי בהצלחה שיהיה שיהיה לך במשחק

למעלה