שחמט שחמט שחמט...

שחמט שחמט שחמט...../images/Emo58.gif

אז ככה- עכשיו אחרי שגיליתי את הפורום אני מרגיש מחוייב לכתוב בו כמה שיותר. פשפשתי ברפרוף בהודעות קודמות כדי להתעדכן מה בדיוק הולך, ואז נתקלתי בנתון שאם הוא באמת נכון- אז לדעתי זה די עצוב. aaa123 כתב שישנם 9098 אנשים הרשומים ברשימת מד הכושר הישראלי. זה נראה לי פשוט מעט מדי- זה יוצא פחות מחצי אחוז מהאוכלוסיה- ממש חבל. זה נכון שיש בעיה רצינית להפיץ את המשחק, בעיקר בקרב ילדים צעירים- בימים אלה שכולם מרותקים למחשב ולטלוויזיה, או מקסימום הולכים לחוג כדורגל, ומי שכבר מביע עניין נרתע בגלל שמשום מה אצל ילדים יש לשחמט מוניטין של משחק משעמם לחנונים בלבד. ושוב אני אחזור ואומר- חבל חבל חבל!!! אני לא צריך לומר לכם כמה שהמשחק הזה יכול לפתח את המחשבה, את יכולת הריכוז ואת היצירתיות - על אחת כמה וכמה אצל ילדים קטנים. והדבר יכול להועיל מאוד, בעיקר במצבנו הרעוע במתמטיקה (התפרסם לאחרונה מחקר שמראה שרמת המתמטיקה בישראל נמוכה מאוד- לשם השוואה , עד לפני עשור נחשבנו לאחת המדינות המובילות בעולם ברמת המתמטיקה!) ובכלל. הייתה פעם למשרד החינוך תכנית לשלב שיעור שחמט (שעתיים שבועיות) במערכת הלימודים בבתי הספר היסודיים- ודומני שזה אף נוסה בכמה מקומות, אך התכנית נגוזה והלכה לאיבוד "בין הכיסאות". שיעור שחמט יכול להיות אפקטיבי יותר מהרבה שיעורים אחרים ביסודי; תנ"ך אפשר ללמד ילדים בני 8, שיעורי חקלאות אפשר להעביר להם, אבל לשיעורי שחמט אין תקציב??? מישהו צריך ללכת למשרד החינוך ולשנות להם את סדרי העדיפויות בהקדם (לדעתי הוא צריך לעבור רפורמה כללית ויסודית ביותר בכל התחומים , אבל זה כבר נושא אחר). Surfer_DuDe

ברמלי

New member
אלוף העולם לסקר דיבר על תורת המאבק

זה תחום מעניין ובמסגרתו לשחמט יכול להיות תפקיד מרכזי

למעלה