שחמט....

abarak88

New member
שחמט....

אוקיי אז ככה. אני יודע שהשיר שחמט נכתב ע"י חנוך לוין [המוכשר!!!] ושרונה חידשה אותו..ניסיתי להבין אותו בצורה אישית. שמעתי אותו פעמים רבות. קראתי את המילים בלי השיר. ולא ממש הצלחתי לגבש דעה... אז אולי מישהו יוכל לעזור לי..[או להגיד פשוט מה שהוא מבין מהשיר]... תודה וים קסום לכולם! ומלא ברונה קינן! [חרוז?! או שלא..חחח]

tali_le

New member
../images/Emo129.gifחייל שחור מכה חייל לבן

הנה מילות השיר (למרות שכאן הוא מקושר לחווה אלברשטיין): http://www.shiron.net/songView.aspx?song_id=2930&singer_id=383&song_title=47a4c אני תמיד תפסתי את השיר הזה כמחאה נגד מלחמות ואלימות חייל שחור מכה חייל לבן חייל לבן מכה חייל שחור זה חוזר על עצמו - הדו צדדיות של האלימות שהופכת את המוות למיותר לאן הלך ילדי ילדי הטוב לאן נפלו חיל שחור וגם לבן לא יחזור אבי אבי לא יחזור ואין חיל לבן ואין שחור בכי בחדרים ובגנים שתיקה על לוח ריק רק מלך ומלכה וזה מראה את הסתמיות שבמוות הזה, בסופו של דבר רק המלך והמלכה נשארים אחרי ששלחו את כל השאר למות. המנהיגים שמביאים עלינו מלחמות ושולחים אותנו למות בהם. זה מה שאני תמיד הבנתי שיר מדהים וביצוע מדהים אפילו יותר של רונה

abarak88

New member
אוי מגניב!!!

אחלה הסתכלות...אני יותר הסתכלתי על זה במישור האישי-שלי...

abarak88

New member
אפשר...

לשמוע אותו בערוץ הספורט [כן כן מוזר] אבל רונה הייתה שם במיני הופעה כזאת ושרה אותו והם משדרים אותו די הרבה. למרות שאפשר להשיג אותו ממקורות לא חוקיים אבל....

0mroosh

New member
אממ..

בתור צופה מושבע של ערוץ הספורט [לא]..אנסה למצוא במק' אחרים.. תודה.

שבלולה2

New member
חנוך לוין

אז ככה בעברי הרחוק
עשיתי עבודת גמר מאוד מקיפה בנושא כתיבתו של לוין בכל הקשור למלחמה, לשכול ולכיבוש, אני לא מתיימרת להיות מבינה גדולה אבל בנוגע לשיר הזה אני יכולה להגיד לך שהוא בהחלט משתייך לז,אנר הזה והוא בהחלט פונה כנגד המלחמות, המעגליות של השיר מדגישה את הנורא שבמעגל הדמים האין סופי (שחור מכה לבן, לבן מכה שחור וחוזר חלילה...) כמו כן מתווסף פה עוד פן מאוד חנוך לויני והוא "על לוח ריק רק מלך ומלכה" לוין נהג פעמים רבות להדגיש את הנורא במלחמות אותם מנהלים אלה שיושבים במשרד ממוזג בזמן שאלה שנלחמים בשביל אותם אינטרסים של ה"מלך והמלכה" נהרגים. בעצם אפשר עוד להגיד המון כי לוין פשוט ידע להכניס בכל מילא כח אדיר ולכן שיר שלם שלו זה באמת משהו שמכיל בתוכו המון. אני מקווה שלא יצאתי פלצנית מידיי אבל לוין אצלי זה סיפור ארוך (מסתבר שמבית ספר יוצאים גם דברים טובים...)

למעלה