תשובות נוספות
קורס אמ"מ שייך לפרוייקט שחקים, פרוייקט ששם לו למטרה להכשיר את שרשרת הפיקוד של אמ"ן בעתיד. האיתור שלו הוא יותר מורכב ומדוקדק משל עח"מ ובודק גם רצון לצאת לקצונה והתאמה לקצונה. רוב בעלי התפקיד הינם עח"מניקים ולא אמ"מניקים (כאמור, אמ"מ פעם בשנה, ועח"מ 4 פעמים בשנה) . הקורס עצמו יותר יקר (קורס של 4 וחצי חודשים בבית מלון מול חודשיים בבסיס צבאי) בקיצור אמ"מ זה כביכול "המובחרים".
עם זאת, חשוב מאוד שלא תביני לא נכון. אנשי עח"מ לא פחות טובים מאמ"מניקים. להפך, אנשי המקצוע הטובים ביותר שיצא לי להכיר הינם עח"מניקים ולא אמ"מניקים. פשוט מדובר באיתור שונה שמחפש איכויות נוספות. ובסופו של דבר, אמ"מ נותן נקודת זינוק טובה יותר מעח"מ, אך במרוצה הזמן (תוך מספר חודשים) ההבדלים מתקזזים ועח"מניקים ואמ"מניקים מגיעים לאותם הישגים והצלחות. האם קורס אמ"מ באמת נחוץ והאם נוא השיג את מטרתו, זו כבר סוגייה אחרת...
עובד חקר מודיעין במנילה זה לא עח"מ. אני לא יודע בדיוק מה זה, אם אני לא טועה מדובר בתפקיד פקידותי ולא מודיעיני.
לתפקיד אין פן טכנולוגי. יש שימוש נרחב מאוד במחשבים, אך לא בתכנות או בדברים כאלה... מודיעיני נטו (שזה לא דבר רע)
בקשר לפתוח וסגור, כן ולא. כן זה אותו תפקיד פחות או יותר. מדובר עדיין במחקר מודיעין שנעשה באותה צורה בסיסית, עם זאת יש הבדלים בלמי התוצרים מוכוונים. אני יודע שזה לא כל כך ברור, אבל ממש קשה לי להסביר את זה כאן... אני משרת בבסיס סגור, ונהנה מכל רגע
אמ"מ ואע"מ אכן מתקיימים באותו זמן ובאותו מקום.
תודה לך שהפכת אותי לאזרח, אך אני לא... כרגע אני קצין ואני לא צפוי להיות אזרח בשנתיים וחצי הקרובות... האם התפקיד ישפיע עלי כאזרח? אני לא בטוח. אם אני באמת אשתחרר בשנים הקרובות הדברים שאני רוצה ללמוד ולעבוד בהם אינם קשורים בכלל למה שאני עושה בצבא. מדובר בבונוס לרזומה ותו לא לצערי. (לא מפני שהעבודה אינה מעניינת, אלא מפני שהיא נמצאת בעולם האזרחי רק בחברות מודיעין אזרחיות/מוסד/שב"כ וכו')