שחקים בכלל, ואע"מ בפרט.

nofarn22

New member
שחקים בכלל, ואע"מ בפרט.

אני יודעת שזאת שאלה שאין עליה תשובה מוחלטת אבל- לדעתכם\ן, איזה מסלול של שחקים הכי טוב? הכי נחשב? עם ה-אנשים?

ועוד משהו, מה התהליך שצריך לעבור למסלול אע"מ? ומה בערך התחום התעסקות שלו?

hodaya0cohen

New member
מצטרפת לשאלה..

הייתי לא מזמן בשחקים ועכשיו בדקתי בעידכון המסלול-אע"מ

NITSAN6

New member
אני גם קיבלתי אעמ ב6.2

לדעתי זה התאריך היחיד שיש להם כי הייתי צריכה לדחות אותו והם אמרו לי שאי אפשר וזה ממש בעייתי..

ד"א יכול להיות שרק אעמ החזירו תשובות בינתיים? כי כל מי שאני מכירה שעבר עבר רק למסלול הזה וזה די מוזר

hodaya0cohen

New member
חח היא ענתה לי בפרטי, גם היא באותו תאריך.

לפחות אני מכירה אנשים משם :)
וגם אני מכירה עוד מישהו שאתמול החזירו לו תשובות-והתקבל לזה
נראה לי שרק אע"מ קיבלו תשובות באמת

effimail

New member
גם אני מוזמנת לאע"מ ב 30.1

גם לי שלחו הזמנה למסלול אע"מ לתאריך 30.1
מה קורה עם אני כרגע גם בתהליכי מיונים למסלולים של גאמא?
מי קובע בסופו של דבר לאן אני הולכת?

nofarn22

New member
כמובן בכלליות מאוד...

ידוע לגבי הבטחון מידע (או משהו כזה)...
אבל אם יש מישהו שבמגבלות ההכרחיות יכול לענות-זה יהיה מעולה :)

darkshadow1

New member
אין לזה תשובה יחידה.

המסלולים מאוד שונים אחד מהשני, חלק מאוד מודיעיניים וחלק מאוד טכנולוגיים. כמויות האנשים שמגיעות לכל אחד שונות, המקומות שבהם החיילים משרתים שונים ואופי השירות שונה לחלוטין. בשורה התחתונה- ההתלבטות בין המסלולים של שחקים בדרך כלל מצומצמת מאוד עד לא קיימת, גם כי במקרים רבים המועמד המושלם למסלול א' כנראה לא יתאים למסלול ב' וגם כי יש מסלולים שמתועדפים גבוה יותר ממסלולים אחרים, כלומר אם מועמד יעבור את המיונים למסלול א' והוא מתמיין במקביל למסלול ב', אם מסלול א' מתועדף גבוה יותר- כנראה שפשוט יפסיקו את המיונים של המועמד למסלול ב'.

nofarn22

New member
מה דעתך?

מה דעתך על מסלול האע"מ ביחס לשאר המסלולים..?
ובכלל על כל המסלולים, אם אתה מכיר.

darkshadow1

New member
כמו שכתבתי- זה לא רלוונטי.

זה אפילו פחות רלוונטי מאשר לשאול מה אני חושב על לימודי רפואה ביחס ללימודי הנדסת חשמל וללימודי סוציולוגיה. במקרה של הלימודים לפחות יש לך יכולת לבחור- כאן הצבא כנראה יבחר בשבילך. אם את נקלעת למצב שבו איכשהו עברת את המיונים לשני מסלולים בשחקים- תשלחי לי הודעה פרטית ואני אנסה לעזור. אם לא- באמת שאין יותר מדי מה לומר. כל המסלולים מעולים, מעטים האנשים שמגיעים אליהם ומתבאסים.

תשובה

המסלול הכי טוב של שחקים הוא ללא ספק קורס אמ"מ, ולו רק מהסיבה הפשוטה שזה הקורס שאני עשיתי...

ועכשיו ברצינות, אין כזה דבר המסלול הכי טוב של שחקים... שחקים מורכב מחמישה מסלולים שונים בתכלית זה מזה וחוץ משם הגג של הפרוייקט, אין להם כל קשר אחד לשני...

מהכירותי הטובה עם בוגרי קורס אע"מ, אני יכול לספר שמדובר בקורס איכותי מאוד, קורס של כחצי שנה במתקן אזרחי (יש שיגידו בית מלון...) ומוביל לשרת בבסיס סגור בתנאים של 11-3 (11 ימים בבסיס, שלושה ימים בבית...)

המיונים לקורס כוללים מבחנים עיוניים, ראיון אישי ומבחנים קבוצתיים...

על תחום ההתעסקות לצערי, לא ניתן לפרט כאן...

5695

New member
אמ"מ

שלום, לפני כחודש וחצי התמיינתי לאמ"מ, ושבוע לאחר המיונים הודיעו לי שלא התקבלתי.... כתבתי להם בשאלוני אישיות שאני עושה שנת שירות, אז: א. זה קשור או שאני פשוט לא מתאימה? ב. האם הם שומרים את הרשמים על מי שלא התקבל ובמידה ודרישות התפקיד תשתננה בהתאם למצב שנה הבאה, אוכל כן להתקבל?

תשובה

לקורס אמ"מ מקבלים גם אנשים שעושים שנת שירות, כך שלצערי הסיבה שלא התקבלת לא קשורים לכך...

עם זאת, אפשרי בשנה הבאה לפנות ליחידת האיתור של חיל המודיעין ולבקש לעבור שוב את המבחנים למסלול, שכן יכול להיות שרף הסינון יהיה שונה או שאת תמצאי יותר מתאימה לתפקיד. בכל מקרה שווה לנסות.
שיהיה בהצלחה!

5695

New member
תודה!

פשוט חשבתי שהם מעדיפים לקבלן כאלה שבאמת יתגייסו השנה ולא כאלה שבכלל לא עתידים להתגייס למועד שלהם
תודה רבה וכל הכבוד שאתה במסלול הזה!

lavifighter

New member
מההתרשמות שלי אח"ם(לריאליים)

מי שיותר הומאני, אמ"מ אם רוצים בסיס פתוח ואע"מ אם רוצים סגור.
אני לא מכיר אנשים בשוב"ל(שנשמע מגניב לפי התיאור באתר חמ"ן) ומח"א אז אין לי דעה, אבל אלו שאני מכיר באח"ם, אע"מ ואמ"מ מאוד מרוצים.
לגבי תחום התעסקות, אני לא מכיר ממש אבל נראה לי שההסבר באתר חמ"ן על אע"מ די ברור(לפחות ביחס להסברים על מח"א שלא אומרים שם כלום...).

lavifighter

New member
אין לי שמץ, לא הגעתי לשלב הזה

אני לא בשחקים, אבל יש לי הרבה חברים שם(ומשם הידע המוגבל שלי...).

למעלה