שחקני כדורגל ופיתוח גוף

king iverson

New member
שחקני כדורגל ופיתוח גוף

שאלה לי אליכם
לעוקבים אחר כדורגל בטח לא קשה להבחין בשחקנים עם עליונות פיזית אדירה על העמיתים שלהם, אני מדבר במיוחד על שחקנים רחבי כתפיים לדוגמת פפה, טיאגו סילבה, שקרטל טל בן חיים הבלם הישראלי וכד'.
השאלה שלי היא איך הם מצליחים מצד אחד לפתח גוף מנופח יחסית ומצד שני לשמור על זריזות ומהירות.
איך להערתכם נראית תוכנית אימונים של שחקנים כאלה?

The Pinky P

New member
זה ההבדל בין סתם מפמפם משקולות לספורטאי אמיתי....

ספורטאי, לרבות שחקן כדורגל, מבצע אימונים ובונה את עצמו בשביל להיות כמה שיותר אפקטיבי בתחום בו הוא עוסק,
זה בניגוד לרוב מתאמני המשקולות למיניהם אשר מבצעים את אימוניהם בשביל
להראות טוב.

בעוד ש"מתאמן משקולות" מתמקד במרכיב אחד או שניים ממרכיבי הכושר הגופני,
(בדרך כלל רק בכוח או סיבולת לב ריאה)
הכדורגלן ישפר את כלל מרכיבי הכושר הגופני שלו ( מהירות,זריזות,כוח,כוח מתפרץ,גמישות,סיבולת שריר,סיבולת לב ריאה,שווי משקל, קוארדינציה,דיוק בתנועה)
ובכך יהפוך למכונה ספורטיבית מצויינת שיכולה לבצע פעליות גופנית כזו או אחרת ברמה גבוהה מאוד.

מבחינה גופנית, השחקן נבנה להיות אתלט, כלומר - חזק דיו מבחינת כוח אך ללא התפשרות על שאר מרכיבי הכושר הגופני.
שחקני כדוגל מאופיינים באחוזי שומן נמוכים מאוד, רגליים חזקות וגדולות ופלג גוף עליון מוצק ושרירי.

עבודת הכוח ה"קלאסית" כמו שהמתאמן החובבן מבצע היא רק חלק קטן יחסית מכלל אימוניו של הכדורגלן,
שכן הוא מבצע אימונים בסגנונות שונים כמו אימוני קוארדינציה,שווי משקל, כוח מתפרץ, דיוק,זריזות,שילוב ביניהם וכו וכו...

ההבדלים בין השחקנים נובעים משתי סיבות עיקריות:
1)גנים ומבנה גוף - כל אחד בנוי אחרת,יש שחקנים גדולים ורחבים ויש כאלו שפחות,
(די מריה לאומת כריסטיאנו רונאלדו לדוגמא)
2) רמת ההשקעה האישית במרכיב ה"כוח" (יש שחקנים שמשקיעים אקסטרה באימוני כוח וחדר כושר)

בסופו של דבר, הכדורגלן מצליח להיות גם "מנופח" אך גם אפקטיבי בזכות האימונים אותם הוא מבצע,האתלטיות עליה הוא שומר וחוסר ההתמקדות במרכיב אחד ממרכיבי הכושר הגופני.

נ.ב - כמו בכל ענץ מקצועי, גם כאן סביר שמעורבים חומרים כאלו ואחרים.

king iverson

New member
תודה רבה

ועכשיו לשאלה נוספת, על איזה סוגי תרגילים ואימונים אתה ממליץ כדי לרכוש גוף כזה?
אתן קצת רקע על עצמי, בעבר הייתי שרירי יחסית, לאחרונה בשביל לרוץ מרתון ראשון ירדתי קצת בנפח. כעת, רוצה לחזור ולטפח גוף שרירי אך במקביל לשמור על זריזות ומהירות (רוצה למקד את עצמי בריצות קצרות יותר).

תודה

The Pinky P

New member
אי אפשר לענות על השאלה שלך כאן במדוייק ובצורה מסודרת

אבל בגדול - ככל שתעבוד בתרגילי כוח יותר מורכבים שמפעילים בו זמנית מס' רב יותר של קבוצות שריר (בשביל לפתח מאסת שריר) ככה תקבל גוף יותר פרופורציונאלי
(בניגוד לעבודת כוח בתרגילים מבודדים אשר משפיעים ספציפית על מס' קטן של שרירים)

זה כאשר אנחנו מדברים על אימוני כוח "קלאסיים"...
מעבר לכך, אפשר לקדם את המטרה הזו על ידי סגנונות אימון נוספים
כמו קרוספיט, תרגילים שמתבססים על משקלי גוף,"סטריט" ווארק אאוט וכולי...
בדרך כלל, כל אלו אשר מתאמנים בסגנונות שהזכרתי - מתאפיינים במבנה גוף
אתלטי, חטוב ורזה .
על כך אפשר להוסיף אימוני כוח מתפרץ,קוארדינציה,זריזות וכו וכו (אין טעם לפרט מעבר לכך דרך הודעה באינטרנט,זה לא לעניין)

כמובן שצריך לעבור איזשהו תהליך של בניית שריר ולאחריו הורדת אחוזי שומן (בשביל להגיע לגוף רזה בעל אחוזי שומן נמוכים)

למעלה