שחרור ממלואים בשל שמירת הריון של

יקוטה

New member
שחרור ממלואים בשל שמירת הריון של

אשתי. שלום, אני אמור לצאת למילואים בעוד שבועיים לתקופה של שלושה שבועות. אשתי בהריון בעייתי וקבלה הוראה מבית החולים ומהרופא להשאר במנוחה מלאה (בשכיבה), אבל אף אחד לא נתן לה מסמך בו כתוב מפורשות שהיא בשמירת הריון, על אף שזהו בעצם המצב... האם אני צריך להציג מסמכים מסויימים על מנת לבטל את השרות הנוכחי? תודה וחג-שמח

זיקקו

New member
חבל לך על הזמן -אל תנסה.

עולמן של קצינות הקישור - צר כחור המחט. זה לא יעניין אותם. אם היא תלד- תזכה מקסימום ל24-48 שעות חופש. ככה זה שמשתינים עליך.

ניר נגר

New member
היי זיקקו, נכון שניפגשת בחייך

הצבאיים מקסימום עם שתי קצינות קישור (ואני אופטימי) למה ההכללה הזו? אתה יודע שיש מאות קצינות קישור שעושות הרבה בשביל החיילים שלהם? אז..במיוחד לפני חג פסח, את תכליל שנאמר: קצינת קישור אחת תפקשש ואתה תקצוף על כל העדה? :)) חג שמח איש

זיקקו

New member
המערכת כמערכת

היא ענק מגעיל, רומס, דורך , מלגלג, בלתי מתחשב- ואינטרסנט. ואין צורך לתקן אותי- כי אני לא טועה.

אם יש בעיה תפנה לרועי רון

יו"ר בלת"מ 522651-058 והוא בוודאי ישמח לסייע. חג שמח.

ניר נגר

New member
קודם כל שיהיה במזל טוב

שנית, בקש אישורים מהרופא שהיא חייבת שכיבה מלאה. דבר עם קצינת הקישור, בקש את הטלפון של המג"ד, מ"פ...אני בטוח שהם יתחשבו בך... בהצלחה... תחזור אלינו עם התוצאות

יקוטה

New member
תודה רבה לכם על העצות. אני מקווה

שאוכל לעדכן בקרוב. שוב תודה וחד שמח.

Section

New member
אני הייתי דורשת ממך

מסמך מהרופא שיוכיח את מה שאתה אומר. מעבירה את זה לרופא ביחידה שהיה נותן את דעתו ואז מעבירה לקצינה שתחליט. ואני יכולה להגיד לך שבכל מקרה היינו מנסות לשחרר אותך. אם לא היה ניתן לפני יום הגיוס אז לשים אותך כמקדם ביטחון וביום הגיוס לקוות שימלאו את המכסה בלעדיך. מזל טוב!

tezao

New member
ואם מישהו היה "דורש" ממני

מסמך שמוכיח שאין לי אחות, ולו הייתי צריך להתחנן בפני ילדה בת 20 תוך גילוי מסמכים רפואיים שאינם כלל שלי ושאיני מעוניין כלל לחשוף אותם, הייתי אומר לך יפה שלום ולעולם לא הייתי מגיע יותר. אני כותב דברים אלו לא כדי להצדיק פעולה מסוימת אלא כדי להסביר לך איזו תרעומת מעוררת הגישה שלך ושל הצבא. מדובר באנשים מבוגרים שהכלל לפיו המ"פ הוא "האמא והאבא" שלהם כבר מזמן לא נכון לגביהם. הם לא צריכים להתחנן לשום טובות ממך ומשכמותך. לו היו רוצים היו מזמן כבר מתאדים ממערך המילואים הפעיל והגישה שלך רק יכולה לתרום לכך.

יקוטה

New member
תודה על התגובות, מיותר לציין שאין..

עם מי לדבר. אני מקווה לתפוס מישהו מחר, מאחר וההודעות שהשארתי עד כה לא זכו למענה. tezao,למרות שטרם הקדשתי לכך מחשבה, יש צדק בדבריך. אני ממילא וויתרתי על פרטיותי, אולם אישתי זכאית למינימום חיסיון רפואי. טרם הרגשתי בנוח לשלוח פקס: "אשתי זקוקה לתמיכה וסעד 24 שעות ביממה בשל דמום כבד המאיים על שלום העובר ושלומה". או להוסיף פרטים אישיים עוד יותר בנוסח : "ההריון הגיע לאחר 20 טפולי פוריות". קשה לי להאמין שרופא צבאי יעז להמרות את פיו של מומחה רפואת אם ועובר ולו רק מתוך סכון לקריירה האישית שלו. אני מניח שבסוף אזכה למענה... ושוב, העלת נקודה משפטית/ ערכית חשובה ומעניינת.

Section

New member
אם כל המילואמניקים היו טלית

שכולה תכלת הייתי מסכימה איתך. אבל מה לעשות שמשרד הקישור לא יכול לפעול רק כי מילואימניק אמר משהו. שאתן לך דוגמאות לכמה פעמים אנשים כבר הרגו את אותו בן משפחה בשביל שידחו להם את המילואים? אז לפעמים לא מספיק פקס עם בקשה אלא צריך הוכחות. מה לעשות שזו עדיין מערכת צבאית וזה שאני מאמינה למילואימניקים שלי לא אומר שמי שמעליי מאמין או הבקרים של משרדי הקישור שדורשים הוכחות לכל דבר שאתה עושה. צודק? לא אמרתי. אבל מה שמשנה לדעתי זו הנכונות לעזור (ואחוזי ההצלחה כמובן). אני ברגע שמילואימניק היה אומר לי כזה דבר הייתי מתחילה לחפש לו מחליף. עוד לפני שקבלתי ממנו את הטפסים. כי יצאתי מנקודת הנחה שהוא דובר אמת. ואני לא רוצה לזלזל באף אחד פה ותמיד הייתי שומרת על סודיות רפואית של מילואימניקים שלי. אבל סתם שתדעו.. שזה לא באמת מה שהעסיק אותי בתור מש"קית קישור. הסיבה הרפואית שבגללה יש למישהו בעיה. מספיק לי שיש לו מגבלה מסויימת, לא משנה לי ממה היא נגרמה. אם למישהו היו בעיות "מביכות" לא הייתי מפרסמת אותן ברבים. כולל למשל כל מיני דוגמאות של בעיות פוריות. אני יודעת שאולי לא תאמין אבל כל פעם שדחיתי למישהו מילואים בגלל זה ובפעם השלישית שדחיתי לו זה היה כי אשתו הייתה בחודש תשיעי תאמין לי ששמחתי בשבילו ובשמחה דחיתי לו שוב ולא לעוד חודשיים אלא לעוד חצי שנה ויותר. ולא אמרתי שום דבר על להתחנן. אבל לכל דבר יש צורה ודרך לעשות אותם, ולא רק בצבא. יש לך בעיה עם גיל החיילים? בזה אני לא יכולה לעזור. אבל לא תמיד כל מי שמבוגר יותר הוא גם הצודק. תמיד אהבתי את אלה שהשתמשו בקלף הזה של אני כפליים ממך ויודע! ואז הוכחתי להם שהם שלחו לי אישור חתום על ידם עם התאריכים הנכונים של התעסוקה... אז הייתי אומרת להם שאני אולי חצי ממך בגיל, אבל לקרוא כבר יודעת. קצת חצוף מצידי אני יודעת. אבל באותו יום באתי לבסיס כשהייתי בגימלים בשביל לעזור בגיוס אז חשבתי שלא מגיע לי שיצעקו עליי על לא עוול בכפי. ועם כל הכבוד והצניעות אני חושבת שהייתי מש"קית מצויינת ולא היה מילואימניק אחד שלא ניסיתי לעזור לו, ולרובם גם הצלחתי. מהסיבות הכי קטנות כמו אמא שלי בחו"ל ואין מי שיאכיל לי את הדגים ועד סרטן ודברים נוראיים דומים.

יקוטה

New member
איני טלית! ואני מלא הערכה אליך...

אינני מחפש הוקרה על שירות קרבי (למרות ש"תרמתי כתף"). יש כאן בעיה ללא פתרון! אישתי טרם גילתה למקום עבודתה את סיבת העדרותה. שני אחי עוד לא שמעו את הבשורה. לפני שנתיים ביום הראיונות נאלצתי לעמוד בפני צוות של ארבעה אנשים בוגרים (כולל כאלה אשר אינם "הכוס תה שלי"). אחת התגובות הייתה בוא אני אסביר לך איך עושים את זה, תביא את אשתך. איני מצפה לפרטיות אולם זה זכות בסיסית של אישתי. לצערי משרד קישור לא מסווג כסודי ביותר וטיבעם של דברים להתגלגל. בשלב זה אני אסתפק ביצירת קשר עם משרד הקישור, למרות שטרם נענתי... חג שמח!

Section

New member
התגובה הקצת נזעמת לא הייתה

מכוונת אליך... ובמקרה שלי כל מה שמסביב למשרד היה מסווג כסודי ביותר אז כל נייר מסתובב נגרס גם ככה. והמענה תלוי במשרד הקישור/המג"ד/המ"פ וכו' כיוון שאין שום חוק לגבי מקרה כזה. הם הגורמים הצבאיים אליהם אני ממליצה לפנות.

TJSBZ

New member
section, יקירתי

בלי קשר לסוג המש"קית שהיית, ובלי קשר לאיכות קצינות הקישור בצה"ל, יש כאן בעיה שלא מתחילה בסודיות הרפואית של זוגתו של המתגייס ולא מסתיימת שם. יש התנגשות מובנית בין זכויות אדם בסיסיות לבין מערך המילואים. כל צורת המחשבה של צה"ל היא שכל האזרחים הם בעצם חיילים בחופשה ארוכה - 11 חודשים בשנה - אבל עדיין חיילים, רכוש צה"ל. זו ההתייחסות. וזו הבעיה. רק ביום שבו צה"ל יבין שכולנו אזרחים, שחודש בשנה תורמים תרומה ומטים שכם כדי לעזור, ויתייחס כך, דברים ישתנו. וזה יקרה רק ביום שבו אנשים כאן יפסיקו להגדיר עצמם דרך הצבא ויתחילו להגדיר עצמם דרך מי שהם כבני אדם; דרך מה שהם עושים 335 ימים בשנה ולא דרך מה שהם עושים 30 ימים בשנה.

Section

New member
כן...? אז...?

מה את מנסה לומר? שהצבא לא הוגן? שהחוקים פוגעים ולא הגיוניים? באמת בוקר טוב.. על זה אין ויכוח בכלל ואני מסכימה איתך לגמרי. אבל כאן מדובר בשאלה ספציפית של אזרח (שהוא במקרה גם מילואימניק) ובנסיון שלי לעזור לו במציאת פתרון או דרך פעולה. אח"כ גם עניתי לחבר אחר בפורום שלא אהב את הניסוח שלי כנראה. אז הסברתי לו למה ע"פ חוקי הצבא כרגע אין ברירה אלא לנהוג ככה. אמרתי שזה הדבר הכי נכון לעשות? ממש לא! ולכן הקשר עם הצבא לדעתי מאוד תלוי במשרד קישור שמתפקד כהלכה. ובקצינה שדווקא כן מבינה שמילואימניק הוא קודם כל אזרח ורק אח"כ חייל למשך מס' שבועות בשנה. זאת למרות שברב המקומות בצה"ל לקצינת הקישור אין הרבה השפעה על שחרור/דחיית שמ"פ למילואימניקים אלא למג"ד/מ"פ וכד'. שהם גם מילואימניקים דרך אגב.. אז אם הם לא מסכימים לדחות זה לא תמיד בגלל חוקי הצבא. בתור מילואימניקית, ויום אחד גם אשתו של מישהו, ברור שהייתי רוצה את בעלי לידי במקרה כמו זה המתואר כאן ולמי בכלל אכפת מהצבא? אני בהריון ורוצה את בעלי איתי! לא לגיטימי? לדעתי כן. אין ספק שצריך להיות חוק בנושא. אבל כרגע אין. בדיוק בשביל דברים כאלה יש פה תנועה חביבה, בלת"ם שמה. אז בהצלחה להם בפועלם. כרגע נאלץ כולנו לתמרן בין חוקי הצבא וילדות בנות 19 שנקווה שיש להם מספיק שם למעלה בשביל להבין שמולם עומדים אזרחים ולא חיילים. ועקב העובדה שזה בדיוק מה שעשיתי שנה ותשע אשמח לתרום לאחרים מהידע שצברתי.

ניר נגר

New member
מצטער מאוד לשמוע...

חיזקו ואימצו

למעלה