שחרור מצה"ל

NOY 4

New member
שחרור מצה"ל

שלום,
נכנסתי לצבא סדיר בחיל המודיעין. נדרשתי לחתום שנה קבע בגלל הקורס.
במשך חודשיים היו לי 3 אישפוזים ולכן שוחררתי מצה"ל על מצב בריאותי (אני סובלת מאסטמה ואלרגיות קשות) והסבו את השרות שלי להתנדבות.
היום אני משרתת כבר שנה ושמונה חודשים לערך. במהלך השנה היו קיצוצים בחייל שלי ולא הוציאו אף אחד לקצונה,
גם לא הכניסו אנשים לקבע אלה שחררו אותם.
אני אמורה לסגור שנתיים בחודש נובמבר.
עשיתי החלטה שאני לא מעוניינת להמשיך לקבע, ומעדיפה לצאת ולהתחיל ללמוד בחודש אוקטובר.
מתוך העובדה שהיום אני מתנדבת , מה עליי לעשות כדי להשתחרר ולא להמשיך לקבע?
בשיחה עם המפקד שלי , הוא מרוצה ממני וממש לא מעוניין שאני יעזוב ולכן לא רוצה לוותר עליי.
מה עליי לעשות כדי להשתחרר מהצבא לאחר שנתיים? למי עליי לפנות בתור מתנדבת? אני רוצה לעזוב
בתום השנתיים אבל לא מעוניינת להכנס למריבה עם המפקד שלי.
תודה על עזרתכם.

noboya

New member
שחרור

שלום נוי,
כמו שאת בטח יודעת, ברגע שעברת למסלול של התנדבות כל התחייבות לקבע שהייתה לך בוטלה כי קיבלת פטור מלא.
ככה שלמעשה את מחוייבת רק על השנתיים הרגילות וזה צריך להיות תאריך השחרור שמופיע בתיק שלך.
בעצם את צריכה להגיש בקשה כדי לשרת יותר, אם זה היה מה שרצית.
כדי לא להיכנס למריבה עם המפקד, צריך להגיד לו שוב ושוב ולרמוז לו בדרכים שונות שאת לא מעוניינת להמשיך מעבר לשנתיים.
כל שיטה אחרת שקיימת (וקיימות, אם תרצי - אפרט) היא בעצם עלולה להיתפס קצת כמו עקיפה של המפקד.
אין מה לעשות, אף מפקד טוב לא יוותר מרצונו על חיילת טובה. במיוחד לא על מתנדבת שלא תופסת תקן.
שיטה אחת כן לנסות לגרום למפקד להבין ולקבל את המצב היא להקצין דברים - את המצב הרפואי, את הרצון ללמוד וכו'. אם הוא באמת אדם טוב כמו שמשתמע ממה שאת מספרת הוא לא יוכל לעמוד בפני טיעונים של טובתך (מבחינת המצפון). אני לא בעד הקצנות, אבל לפעמים הן הדרך הטובה ביותר.
כשהמפקד תומך בך, הכל קל ופשוט הרבה יותר.

NOY 4

New member
הבעיה שהוא אמר לה שהוא לא יוותר עליה

היא חיילת מצויינת מבחינה מקצועית.
הייתה לה שיחה שקטה עם המפקד ועם האחראי הישיר שלה ושניהם אמרו לה
שהיא חייבת לעשות את הקבע. הם אמרו לה שהיא חיילת מצויינת והם לא יוותרו עליה.
לדעתי הם לא מבינים שבגלל שהיא חתמה על הקבע שנכנסה לסדיר
ואחר כך היא שוחררה מהסדיר והפכה למתנדבת היא לא חייבת בקבע.
לאן היא אמורה לפנות? לאן כדאי לה לפנות?
היא בחורה מקסימה וכל כך לא רוצה להתנגח בהם.
עד עכשיו היו יחסים מאוד טובים.
מה עושים?

נ ו ע ה 12

New member
היי נוי

מדובר עלייך או על מישהי אחרת? שאדע איך לפנות...

בכל אופן, קודם כל ולפני הכל הייתי מציעה לברר בשלישות היחידה מהו תאריך השחרור העדכני.

noboya

New member
אני אצא מתוך הנחה שאת החיילת

אחרי שתוודאי את התאריך שחרור כמו שהמליצה נועה, כדאי לפנות למדור מתנדבים ולשאול אותם על הנושא.
"להתנגח" זאת מילה קשה, רוב האפשרויות אפילו לא דורשות מעורבות של המפקד...הוא פשוט יקבל הודעה מהשלישות שאין ברירה אלא לשחרר אותך.
השלישות ומדור מתנדבים יכולים (וצריכים) להתקשר למפקד ולהגיד לו חד משמעית לגבי המחוייבות שלך לקבע.
יש לצפות שהמפקד ידרוש (אפילו בפקודה) שתחתמי קבע למרות זאת. זאת פקודה לא חוקית, פקדו עלי פקודה דומה. אם זה קורה תעברי לדרכים האחרות. אם הוא נותן פקודה ישירה לחתום קבע - לא משנה כמה את מקסימה ולא רוצה להתנגח, תסרבי. לבטל את זה אחר כך יהיה די קשה.
אם זאת בכל זאת לא את, כל הכבוד שאת עוזרת לחברה שלך!

למעלה