שחרור מצה"ל

beti20

New member
שחרור מצה"ל

שלום לכולם, אני מקווה שתוכלו לעזור לי. אני השתחררתי מצה"ל (מהסיבות המובנות) דרך קב"ן. בטופס השחרור הסיבה הכתובה היא - טעמי בריאות. השאלה שלי היא, כאשר אני מתראיינת במקומות עבודה, האם ציון הסיבה בריאותי מספיק, ואם אני לא מפרטת שזה דרך קב"ן, האם יש למקום עבודה (מקומות עבודה ממשלתיים למינהם) דרך לדעת על מה בדיוק השתחררתי ?

אין למקום העבודה

שום דרך לדעת על מה בדיוק השתחררת (אלא אם זה משרה ממשלתית או משו בסגנון). אבל הם בדרך כלל ישאלו למה השתחררת מוקדם, אז את צריכה להחליט אם רוצה להמציא איזו מחלה שהייתה לך, או שאת רוצה להגיד את האמת.

Mיקי_

New member
למקומות ממשלתיים יש דרך

ורוב הסיכויים שדרכך אליהם חסומה. ייתר מקומות העבודה, שהם לא ממשלתיים או בשירות ביטחון אין יכולת לדעת, וזו זכותך לא לפרט מדוע השתחררת. בכל אופן הייתי מציעה לך ללכת לעשות שירות לאומי! או אז המצב משתנה לחלוטין... וכיום יש אופציה לשירות לאומי חילוני גם לבנים דרך עמותת שלומית.

דרך חסומה?...../images/Emo26.gif

אני לא ממש בקיא בתחום - אבל אם הגברת תרצה בעתיד להיות למשל פקידה בלשכת הרווחה - הדרך למשרה חסומה בפניה??

Mיקי_

New member
חלק מהדרישות

לקבלה במשרד ממשלתי היא שירות צבאי/לאומי.

אimר

New member
דווקא לא

דווקא לא. זאת לא דרישה ואפילו אסור לדרוש זאת. יש רק מספר מצומצם של מקומות עבודה ומקצועות ממשלתיים שמתעקשים על זה, בתחומים שקשורים בעבודה בטחונית.

tenen

New member
יש וגם משתמשים בה.

אז הדרך היא מאוד פשוטה וככל שמקום העבודה נחשב יותר מכובד הוא משתמש בה ביותר קלות: אחד הדברים שמקום העבודה יבקש ממך חוץ מתעודת שחרור שלא תהיה לך עם שנתיים שירות יהיה חתימה על וויתור סודיות, בעצם מקום העבודה העתידי שלך יבקש ממך לחתום על בקשה לצה"ל למסור את כל המידע שיש לו עלייך ומכיוון שאת חותמת צה"ל נותן. אם את לא רוצה לחתום זכותך, אבל גם זכות המעביד שלא להעסיק אותך ואת אפילו לא יודעת באופן רשמי למה מכיוון שהגיעו 10 מועמדים לעבודה ופשוט קיבלו מישהו אחר, ואת גם לא יכולה להאשים אותם בכלום כי מי אמר שמתוך ה10 אנשים את הכי טובה לתפקיד? אי אפשר לשכנע בית משפט שאת הכי טובה בין 10 אנשים :)

למעלה