שחרור רפואי

ggg1996

New member
שחרור רפואי

במידה ואני רוצה להשתחרר על רפואי (גופני)
מה התהליך שצריך לעשות - להביא טפסים מקופת החולים המעידים על בעיה רפואית? ואז יבדקו אותם?
איך זה הולך?

נ ו ע ה 12

New member
בואי נעשה סדר... התבלבלתי קצת מכל השאלות

את חיילת בסדיר? מלש"ב שקיבלה פטור? מלש"ב שלא קיבלה פטור ומנסה לקבל? בואי תספרי לנו קצת יותר, לפחות סטטוס בסיסי, ואז נוכל באמת לעזור... בנוסף, תקפידי בבקשה לשרשר את ההודעות אחת לשניה, כלומר לכתוב הודעה כתגובה להודעה קודמת, ולא לפתוח הודעה חדשה...

hillator

New member
חשוב לציין שצריכה להיות אבחנה רפואית ברורה

זה לא שוק. אם למשל יש לך סכרת צריכות להיות בדיקות שמעידות על זה, מכתב מרופא מומחה וכו

ggg1996

New member
אני אסביר

זה קצת מסובך לכן שאלתי כל מיני שאלות
(לא ידעתי שכדאי לשלוח בתגובה עוד שאלה במקום לפתוח הודעה חדשה, להבא אעשה כך)
בעיקרון, קיבלתי פטור 21 על נפשי (אני ממש לא הייתי אמורה להשתחרר על זה - נעשתה טעות באבחנה)
בכל אופן, אני בתהליך של "לנקות" את התיק מהעוול שנגרם לי
אני רוצה לפטור את עצמי משירות רק בכדי לעשות טירונות מתנדבים ולא טירונות רגילה, כי אין פטור מטירונות לצערי.
מכיוון שהבנתי שניתן לעשות זאת או על פטור נפשי או על רפואי, אני צריכה לשנות את התיק שלי מנפשי לרפואי (יש לי מה להוציא על רפואי גופני)
ככה שיוצא שהתהליך שלי יקח זמן מלנקות את הנפשי, לחזור לגיוס רגיל ולפטור את עצמי שוב - אך על רפואי גופני.
בכדי לחסוך זמן, מה עליי לעשות בקשר לטפסים הרפואים עד שינקו לי את התיק מנפשי? כדי שלא יגייסו אותי מיד לאחר הניקוי (בת 18 וחצי)..

hillator

New member
ואני יענה בפעם ה8

ביטול פטור נפשי- הגשת ערעור שמלווה בחוות דעת מפסכיאטר. התיק יבחן שנית ע"י גורמי בריאות הנפש ויוחלט

לגבי הנושא של התנדבות על רקע רפואי כפי שכתבתי זה לא שכונה. לא כל אחד יכול לבוא ולהגיד בא לי להתנדב על רקע רפואי כי יש לי פלטפוס ברגל.

נדרש להגיש מסמכים רפואים(לא נייר מרופא משפחה) עם הוכחות על קיום ועדה רפואית. את תזומני לועדה רפואית והם יחליטו

לא יודעת כמה זמן זה לוקח

נועה הערה- עניתי פה די בנימוס אבל אני חושבת שכל הגישה של "אין לי כוח לעשות טירונות.. אני יהפוך למתנדב" לא מקובלת בימים אלו עם המצב הביטחוני היום.

ggg1996

New member
עם כל הכבוד

עם כל הכבוד, אין לשפוט אותי למה אני רוצה לפטור את עצמי על רקע רפואי בכדי לקבל טירונות מתנדבים.
שכונה זה לא! וזה ממש לא בגדר של פלטפוס אלא רציני יותר.
אני לא באה כדי להשתמט, אני באה כדי להתגייס כמתנדבת בטירונות יותר קלה - מהסיבות שלי.
הייתי מצפה מאנשים שנותנים מענה לשאלות כאן, לא לרשום לי בכותרת "ואני יענה בפעם ה-8"
אם את עצבנית לענות (גם אם זו הייתה הפעם ה-8) אז פשוט אל תעני.

נ ו ע ה 12

New member
בואו נעצור פה את הויכוח

"לפטור את עצמי על רקע רפואי" - אין דבר כזה. זה לא מתקבל, בטח לא בפורום הזה, שאנשים בו לפעמים נלחמים על מנת לבטל את הפטור ולהתגייס כחיילים "רגילים", ואם לא אז עדיין נלחמים כדי להתגייס, אפילו כמתנדבים! כן, גם בשביל זה צריך להילחם. כנ"ל "אני באה כדי להתגייס בטירונות יותר קלה" - אותו סיפור. במידה ויש לך בעיות רפואיות, ואת ממש לא צריכה לפרט אותן בפנינו, הרופא שיבדוק אותך בלשכת הגיוס, על סמך ספר הפרופילים הצה"לי, יחליט מה יהיה הפרופיל שלך, ועל סמך זה תיקבע איזו טירונות תצטרכי לעשות. טירונות מתנדבים היא לא טירונות "יותר קלה" סתם ככה, היא כזאת כי אנשים שמיועדים אליה לא יכולים לבצע אחרת, לפחות באופן יבש ע"פ ספר הפרופילים. וברור שהרוב המוחלט היו מעדיפים לבצע אותה, אבל מה לעשות... אין סיבה מספיק טובה שזה יקרה, והם צריכים להגיד תודה (שאין להם מחלות/בעיות אחרת) ולא לנסות להקל ל עצמם בטירונות קלה יותר... וכן, זה גם כאילו סוג של מזלזל במתנדבים שכן יש להם בעיות ומחלות. זו הדעה שלי לפחות.
&nbsp
לגבי הילה - אני מניחה שהעצבים לא היו על כך שהיא כבר ענתה לך על זה, אלא על הגישה... כל מה שכתבתי קודם.

hillator

New member
תגובה

דבר ראשון את שואלת את אותן שאלות שוב ושוב ענינו לך בפעם ראשונה מה צריך. אני לא רופאה לא פסיכאטר לא עובדת במקרפר ולא רותם אין לי מושג מה הבעיה הרפואית שלך ואני לא מתכוונת לעשות פה הבחנות רפואיות. מכל ההודעות שלך את מחליטה על דעת עצמך שאת מוגדרת כמתנדבת כאשר הסכוי שיש לך גישה לספר הפרופילים הצהלי הוא אפס. הגישה שלך היא שמגיע לך טירונות קלה זה כמו שאני אחליט שמגיעה לי עכשיו חניית נכים.

ggg1996

New member
תמשיכו לתקוף

כנראה באמת לא הבנתן מה ששאלתי
אחרי ששאלתי כל פעם שאלה ועוד שאלה, ביקשת ממני להסביר יותר כדי שתוכלי לענות לי, אז הסברתי.
אני לא מעוניינת להסביר יותר או שתבינו אותי למה בכלל אני מעוניינת להגיע להיות מתנדבת כי אין טעם להסביר.
הסיבות שלי זה הסיבות שלי אבל מכאן והלאה להגיד אם אתן אוהבות את הגישה שלי או לא, זה כבר שפיטה.
זה שענית על השאלה שלי גם אם היא נשאלה כבר זה לא אומר שאת צריכה לעשות לי טובה ולענות עליה שוב.
כפי שביקשת - הרחבתי על הנושא יותר וגם פה אמרת לי שכבר ענית לי.
משתמטת אני לא, צריך לזכור שלא משנה באיזו דרך אני אתגייס בין אם זה חיילת רגילה או מתנדבת - אני עדיין מתגייסת להבדיל מהמשתמטים.

hillator

New member
ככה

כפי שכבר ציינו בפניך אנחנו לא יכולים להגיד לך האם זה אפשרי או לא כי אנחנו לא רופאים

לא עסקנו בלתקוף אותך.. תאמיני או לא לי לפחות לא חסרה עבודה
התהליך כפי שצוין:
1. ביטול פטור נפשי ע"י הגשת ערעור ומציאה לצרף כמה שיותר חוות דעת תומכות מבית ספר וכ'ו.
חשוב לציין שגם כאן לפעמים מחליטים להשאיר סעיפים נפשים שלא פוסלים שירות (קרי פרופיל 64 נפשי)
2. הוספת סעיפים רפואים, העברת החומר בצורה מסודרת ללשכת גיוס לצרף כמה שיותר הוכחות של בדיקות , צילומים והשד יודע מה שתומך בקיום הבעיה.
3. לגבי התזמון אין לך מה לדאוג שיבוטל לך הפטור ותגוייסי תוך שעתיים.. לשכת גיוס לא כזאת יעילה.. לדעתי ביטול פטור נפשי זה עניין של כמה חודשים ממה שאני קוראת כאן.. זימון לועדה רפואית לשינוי פרופיל- אין לי מושג.. ואז אישור התנדבות מחודש שזה עד שנה ככה.. בקיצור לא הליך ארוך.

לא קראתי לך משטמטת ציינתי שהצבא זה לא תוכנית לבקשתך. יש הבדל

בברכה

נ ו ע ה 12

New member
אני הרגשתי מעין זלזול באוכלוסיית המתנדבים

ולכן רציתי להדגיש בפנייך את כל מה שכתבתי כבר קודם. לדעתי מיצינו את העניין וחבל סתם לדוש בו ולהתווכח. מצטערת אם יצא שנפגעת והרגשת שתקפתי אותך. אני באמת מאחלת לך הרבה הצלחה ובעיקר בריאות :)

ggg1996

New member
להילה ונועה

נועה, אם יש משהו שבכלל לא עלה בי - זה לזלזל במתנדבים. כנראה שזה הובן לך ככה אבל זה ממש לא ככה.
באיזשהו אופן אני כן שייכת לאוכלוסיית המתנדבים (ושוב, לא אציין גם למה)
ומבחינת טירונות המתנדבים, זהו דבר שמאוד יקל עליי להיכנס למערכת הצבאית מאשר טירונות רגילה שזה פלוס עבורי בנוסף לבעיה הבריאות.
להיות מתנדב לאו דווקא משהו שונה, זה ייחודי למרות הבעיה עדיין יש רצון להתגייס.
היה חשוב לי לומר.
גם אם לא הובנתי נכון, המטרה שלי הייתה לשאול ולקבל תשובה ולא שום דבר אחר. תודה על המענה בכל אופן לשתיכן.

למעלה