שחרור :)

sharonironi

New member
שחרור :)

אזז אני בקרוב משתחררת :)
ולכל אלה שעכשיו מתגייסים אני חייבת להגיד שזה היה שווה כל רגע!!
היו הרבה תקופות קשות אבל אף פעם לא התחרטתי שהתגייסתי :)
אני מרגישה שעשיתי המוןן בשירות הזה ואפילו קיבלתי כמה הצטיינויות אז אני בכלל מאושרת D:
ואני חייבת להודות שה'כולה' 5 ימים טירונות היו מהחוויות הכי טובות שלי בשירות :)

כמה שאלות:
1.עשיתי רק שנה אחת של שירות, אני מקבלת מענק ופיקדון רגיל נכון? (כמובן על פי חישוב של 12 חודשים)
2.האם שמעתם על הנחות בפסיכומטרי על זה שהתנדבתי לצבא? שמעתי שמועות על זה..
3.האם כל מה שקשור לעבודה מעודפת כולל גם מתנדבים?
4.האם זה שעשיתי רק שנה משנה לי משהו בזכויות של חיילת משחוררת?
5.ואני רוצה לקנות לחיילים ביחידה שלי מתנות פרידה (אנחנו די הרבה אנשים) אז אני מחפשת משהו מקורי וזול, יש לכם רעיונות בשבילי?

תודה רבה!!!

liavavraham

New member
היי שרון :)

ראשית, אני ממש שמח לשמוע שחווית שירות מהנה ומוצלח. כל הכבוד !

נכון, את זכאית לפיקדון ומענק, כחלק מזכויותיו של חייל משוחרר.

לגבי הפסיכומטרי, אני לא מכיר. אבל אם היית בכנס משתחררים וודאי שמעת על חברות מסויימות עם הנחות לחיילים משוחררים. אפשר גם לנצל את הפיקדון על זה אם אני לא טועה.

עבודה מועדפת - בוודאי. כמו כל חייל אחר. אין שוני בזכויות.

מתנות - אפשר לקנות משהו מתוק, מזכרת עם תמונות של חברים קרובים ששירתו איתך ביחד במחלקה/חברים טובים מהבסיס.

שיהיה לך המון המון בהצלחה !!!

sharonironi

New member
תודה רבה!!

חחחח תודה רבה :)
וכן, למרות התקופות הקשות אני פחות או יותר מרוצה מהשירות שלי :)
והפורום עזר לי המוןןןן בזמן ולפני השירות :) חבל שהוא לא מפורסם יותר.. אני סיפרתי עליו ללא מעט אנשים שהתקשרו אלי לגבי עזרה בתהליך ההתנדבות וכולם ממש שמחו לשמוע עליו..
היחידה שלי ביקשה ממני לבוא לטירונות של אוגוסט להסביר לטירונים קצת על השירות כמתנדבת ורציתי שם לספר על הפורום אבל בסוף זה לא מסתדר שאני אבוא /:
בכל מקרה אני ממש מודה לכם שפתחתם את הפורום! ולכל האנשים הנפלאים כאן שכל כך עוזרים!!!

לגבי מתנות- תודה רבה : ) אני אחשוב על זה : )

נ ו ע ה 12

New member
מה שחרור?!?!

רק התגייסת
אני מ-מ-ש שמחה לשמוע שלקראת סוף השירות שלך את כבר יכולה להסתכל עליו (סוג של) בדיעבד ולומר שאת לא מתחרטת ואפילו שאת מאושרת! אני זוכרת כמה מהתקופות הקשות שהיו לך.

לגבי הטירונות - גם אני מרגישה ככה

פסיכומטרי - אין קשר בין התנדבות לבין הנחות בפסיכומטרי. אולי את מתכוונת לואוצ'רים לכל מיני מכוני הכנה לפסיכומטרי, שמחולקים ע"י השלישות ללא קשר להיות החייל מתנדב או לא, בהתאם לכמות שכל יחידה קיבלה. אני לא יודעת אם יש משהו חדש בנושא, אבל עד לא מזמן לצבא היה הסדר עם חברת לחמן והחברה כבר לא מקבלת את הואוצ'רים האלה (עבדתי שם אז אני יודעת).

מתנות - וואי, זה היה קשה חח אני קניתי לגף שלי מכונת מסטיקים שולחנית כזאת וקופה חכמה שסופרת (ע"פ משקל) כמה כסף יש בפנים, כי היה לנו קטע של לאסוף מלא 10 אגורות (עברנו את ה-100 שקל כשהשתחררתי חח) אז לפחות שידעו כמה הם אספו בכל רגע נתון חחחחח בלי להתחיל לחשב... וזה בנוסף למתנות לכמה מהמפקדים - מפקד היחידה, מפקד הגף ומ"ע הגף.

sharonironi

New member
אני לא בטוחה

היו כאלה שהביאו ממתקים, או שלטים למשרדים או דברים יצירתיים.. אבל את כל זה כבר עשו :)
ואני גם ממש לא בטוחה למי לתת!! ספרתי 15 אנשים שאני ממש רוצה לתת להם אבל זה בעייתי לתת לחלק ולא לכולם.. כי אם אחת מהן יושבת במשרד עם עוד מישהי אחת זה בעייתי לתת לאחת ולא לשנייה..
&nbsp
אני עוד אחשוב על זה :)
&nbsp
תודה בינתיים :)

hillator

New member
אני עוזבת בקרוב

עוברת תפקיד אבל אני בקבע עם משכורת די גבוהה (סרן, תור, דרוג מהנדסים.. גמושים דמח..) אבל זה מצב אחר (כאילו מחייל חובה מצפים לפחות) וקניתי מתנה לכל היחידה ומשהו קטן לכל אחד מהגף.. עלה לי ביחד לדעתי 500 וכרגע אני עסוקה בשתיית מעבר

בר דותן

New member
את לא תקבלי מה שהבטיחו לך

אבל תקבלי משהו ..
ככה צהלך עובד על כל המתנדבים .. לצערי ..

liavavraham

New member
בר, אשמח אם תוכל להסביר

עדיין לא קיבלתי מענה על הפוסט הקודם שלך. מה קרה בדיוק?

נ ו ע ה 12

New member
מה היא לא תקבל? מענק ופקדון? בטח שכן

עבודה מועדפת? גם כן - כן.
באמת אשמח לשמוע מה קרה (או למה אחרי כל זה אתה עדיין רוצה לחזור לצבא חח)

battlefield

New member
זה לא חכם לזרוק משפט ולברוח

אם באמת צה"ל לא נתן לך את מה שהבטיח לך, היית עונה לנו ומסביר בדיוק מה קרה כדי שמי שעוד לא השתחרר ידע בעתיד על מה להילחם. זה פשוט נראה שמתחשק לך לצאת נגד המערכת, שאני יכול להסכים שהיא לא פשוטה ולא קל להסתגל אליה ולרוב לא הגיונית - אבל לזרוק סתם משפטים על זה שהיא לא הייתה בסדר, כשאתה לא מסביר במה היא לא הייתה בסדר זה נראה לא טוב ואתה זה שיוצא לא בסדר כאן.
ואתה גם סותר את עצמך - אתה סובל מהמערכת ורוצה להישאר בה? לא ברור.

בר דותן

New member
אני לא בורח ,

הגשתי טביעה בנציב קבילות החיילים נגד תא מתנדבים , על כל מה שאמרו לי והבטיחו לי ואני יעדכן בהתאם!

למעלה