שחרית...

שחרית...

רציתי לשאול עד מתי מקובל להתפלל שחרית? לעיתים אני מתעורר בשעה עשר או 11, האם להניח תפילין ולומר ק"ש או שעליי לומר פעמיים מנחה עם תפילין? האם העמידה הראשונה במנחה היא כנגד שחרית- תשלומין - או השניה? אשמח אם יהיה פה קצת סדר... תודה.
 
תפילת תשלומין.

יניח תפילין ויקרא קריאת שמע בלבד. ולגבי תפילת תשלומין במנחה, יש לפקפק האם שינה היא שוגג או מזיד, כי מי שלא התפלל במזיד אין לו תשלומין. בכל אופן, המתפלל תפילת תשלומין, הראשונה היא העיקר והשניה תשלומי זאת שלא התפלל. ותן בליבנו בינה להבין ולהשכיל.....
 

ע מ י ש ב

New member
התשובה שנכתבה מטעה. נא לקרוא.

זמני התפילות נקבעים על פי שעות זמניות (מחלקים את השעות בין הזריחה לצאת הכוכבים ל-12. היום שעה זמנית אורכה 52 דקות). מותר וצריך להתפלל שחרית עד חצות היום - תמיד בסביבות 11:30 (שעון חורף). היום חצות היום בשעה 11:50 אפשר להתפלל את כל נוסח התפילה. יש פוסקים שמחמירים לא לומר ברכות קריאת שמע בשם ומלכות אחרי סוף זמן תפילה (כיום 10:07), אבל המיקל יש לו על מי לסמוך. רק מי שלא התפלל עד לאחר חצות היום (כיום 11:51) צריך להניח תפילין, לומר ברכות השחר, מזמור אשרי, קריאת שמע עם ברכת אמת ויציב (לצורך הזכרת יציאת מצרים) ללא שם בסופה ("ברוך גאל ישראל"), מזמור אשרי, ובא לציון. תפילת תשלומין היא נושא מורכב. מי שהיה אנוס ממש, יכול להתפלל פעמיים תפילת עמידה של מנחה (הראשונה לשם מנחה, והשניה לתשלומי שחרית), וכדאי לחדש תפילה אישית בברכת שומע תפילה של התפילה השניה. ראוי לציין שמי שישן לאחר סוף זמן קריאת שמע (9:14 לכל המאוחר) ולא קרא, מפסיד מצוות עשה מן התורה של קריאת שמע של שחרית. לכן, כדאי לעשות את כל המאמץ להתעורר לזמן זה לפחות.
 
אם קמת לפני סוף זמן תפילה

זאת אומרת, חצות, אתה מתפלל את כל התפילה כרגיל. אם קמת לאחר חצות (בשוגג, במזיד אין תפילת תשלומין) אתה מתפלל פעמיים במנחה, הראשונה היא מנחה והשניה תפילת שחרית (תדיר ושאינו תדיר, תדיר קודם) כאן תוכל לבדוק את כל זמני ההלכה, מתי זריחה, סוף זמן תפילה לכתחילה חצות ושקיעה.
 
למעלה