שחר וגלי מה שלומכם?

Gali04

New member
היוש מותק

סוחבים....
אמשלי עברה תאונת דרכים כהולכת רגל וקרעו את הגידים בכתף. בחלוף מס׳ ימים שברה את הרגל (כנראה מחוסר שיווי משקל של הכתף). היא מגובסת כבר שבוע ונותרו עוד 5 שבועות לפנינו. היא מתניידת על כיסא גלגלים ואני עוזרת לה בבית כמה שאני רק יכולה.
בדרכ היא זו שדואגת לי וכעת התחלפו היוצרות. עם הדיכאון והחוסר תפקודיות הרגיל שלי אני עושה את המקסימום וזה מתיש ברמות שאני אפילו לא יכולה להתחיל לתאר לך.
&nbsp
נקוה שתרגיש טוב ותחלים במהרה.

הלוואי שהיא תחלים מהר

הלוואי שהיא תחלים מהר והכל יעבור ויעלם לגמרי.
אתן גרות ביחד? יש עוד מישהו שיכול אולי לעזור כדי להקל גם עליך קצת?
רפואה שלמה!!

Gali04

New member
תודה

בגלל שרק אני גרה איתה הנטל המירבי נופל עליי. כל יתר האחים בראש שקט כי יש מי שאיתה וזה נוח להם מאד. זה מעצבן אותי וממש לא הוגן. כל אחד עסוק בענייניו....

זה באמת מעצבן

אין מצב שאת מבקשת מהאחים שלך שיעזרו קצת גם?
יש משהו שאנחנו יכולים אולי לעזור?

גלגול,

אאוץ', נשמע כואב ממש...
ברור שזה מתיש, אפילו בלי דכאון - ועל אחת כמה וכמה...
שולחת איחולי החלמה שלמה ומהירה לאמא
וחיבוק גדול בשבילך

הי סופסוף, תודה לך על השאלה!

אני בסדר, פלוס מינוס...
אני כותבת עבודה למישהי, ולצורך הכתיבה אני לומדת מושגים והנחות של פסיכואנליטיקאים. כל מיני דברים על איך צמיחה נפשית מתרחשת או לא מתרחשת, על רקע טיפול אימהי מיטיב או פחות מיטיב... לא חומר קל לקריאה ולעיבוד כי קשה ללמוד תכנים כאלה מבלי לבחון אותם כל הזמן על ה"אני" שלי...
וחוץ מזה אני מחפשת עבודה, ועסוקה עם הילדים, ורה"ש עוד 4 ימים וזה די מלחיץ... כי לא הספקתי לערוך בכלל חשבון נפש ולא עשיתי שום הכנה רוחנית...

ואני בטיפול כבר כמה שבועות ומאוד שמחה על זה. וזהו פלוס מינוס.
איך אצלך?

גם אני התחלתי טיפול

התחלתי ביום שני הייתי פעם ראשונה.
זה נשמע קצת מעניין העבודה שאת עושה. למה אבל את כותבת בשביל מישהו אחר?

איך היתה לך הפגישה הראשונה?

רק אם אתה רוצה לספר... לפעמים זה לא קל. אני יודעת שלי היו פגישות ראשונות לא קלות בעבר...

היה ממש בסדר

היא נראית לי נחמדה מאוד אבל היא לא פסיכולוגית היא עובדת סוציאלית.
היא בעיקר שאלה אותי מלא שאלות ורשמה מלא דברים. הרגשתי קצת לא נעים שהיא רושמת ככה אבל ניסיתי לענות לה על הכל.

אם היא עו"סית קלינית זה ממש אותו דבר.

היא רושמת רק הפגישות הראשונות כדי לזכור את הפרטים, אחר כך כבר לא יהיה לה צורך בזה. וכל הכבוד לך!
שתהיה לך שנה נהדרת!

בילי79

New member
זה בכלל לא אותו הדבר

אינני מכירה את המטפלת ואינני אומרת שהיא איננה טובה
אבל מתוך הניסיון שלי עם המון פסיכולוגים קליניים, אין הדבר זהה.
דומה, אולי אבל כמו שתמר רשמה בעבר, במקרים מורכבים יותר ורגישים מוטב לפנות לאיש מקצוע שלמד התייחסות גם למקרי קצה: לפסיכולוג הקליני.

tzufit1234

New member
היא אמרה פסיכולוג. לאו דווקא קליני

אם אני זוכרת נכון תמר עצמה לא פסיכולוגית קלינית אלא חינוכית.
היא גם כתבה לפי זכרוני שזה ממש בסדר ללכת לעובדת סוציאלית קלינית אך כדאי שזו תלך להדרכה אצל פסיכולוג בכדי להתמודד עם מקרי קצה שהם לא חלק מההכשרה המעשית שלה.

קראתי את מה שכתבת על העובדת סוציאלית, עצוב אך יודעת שיש גם פסיכולוגים נוראיים. למשל יש לי חברה שהפסיכולוג הקליני שלה הטריד אותה מינית... שזה מזעזע. בכל מקצוע יש את הפחות מומחים או את הפושעים וצריך לפקוח את העיניים ולשים לב.
מסכימה שבתחום הנפשי זה קשה יותר בגלל התלות שלעיתים נוצרת ומסכימה שכשההכשרה פחות מקיפה (עוס"ית) צריך בהתחלה לפקוח עיניים אפילו מעט יותר אם מגיעים ללא המלצות.
יחד עם זה - צריך גם ללמוד לסמוך (לא בעיניים עצומות) ולקבל ממי שראינו שאכן ראוי לאמון שלנו. אחרת אין סוף לחשדנות ולא נוכל להיתרם מהטיפול.

שנה טובה ומתוקה לכולם:)

בילי79

New member
את צודקת צופית! (וגם- מידע נוסף לסוף סוף)

תמר דגן אכן פסיכולוגית חינוכית והיא כתבה ש"טוב יעשה פסיכותרפיסט אם יקבל הדרכה מפסיכולוג". תודה שהעמדת דברים על דיוקם.
צרפתי קישור להודעה המקורית ויש שם מידע רלוונטי גם לשאלתו של סוף סוף וגם תאריך של כתיבת הפוסט ועוד הודעות של אחרים.

על פסיכולוג שמטריד מינית לא שמעתי,
אני לא אומרת שזה לא קיים, כמובן אם את רוצה מוזמנת לפרט. לי זה לא קרה
והייתי כמו שכתבתי אצל לא מעט.
דרך אגב מה הכוונה הטריד? מילולית? פיזית?
אני אגב לא בטוחה שכל מחדל הוא "פשע", לפעמים מדובר ברצון טוב שמתפספס
מסכימה איתך שצריך לפקוח עיניים ויחד עם זאת גם לבחור בזהירות מטפלים.
דיברתי ברמה הסובייקטיבית שלי, כפי שכתבתי, הפורום פתוח לכולם, לא רק אני כותבת כאן ודעותי הן בכלל לא היחידות, חלק מהכותבים חושבים אחרת וטוב לקרוא תגובות נוספות ולהסיק מסקנות כל אדם לפי מה שנכון עבורו.
באופן אישי נתרמתי מהפורום לא פחות (אם לא יותר) מדעותיהם של אנשים שחושבים אחרת ממני.

שנה טובה צופית וכולם.

למעלה