שחר מעבירה אותנו תקופה לא קלה

שחר מעבירה אותנו תקופה לא קלה

כשהיא כועסת עלינו היא מציקה לחן. להזכירן/ם, שחר בת חמש וחצי , חןצ´וק בת שנה וחצי. בדר"כ אחות ואם למופת - לחן כמובן. בתקופה האחרונה הכל בויכוחים. חוזרים מהגן, לא רוצה לצאת מהרכב, או סתם תרוצים - מחפשת על מה לריב. או בלי להתבלבל - תרימי אותי על הידיים. את חן אני מרימה עד הצד השני של המדרכה (חניון תת קרקעי) או שאני נותנת לשתיהן יד. אבל אם שחר מתעקשת אני בבעיה. דיבורים לא עוזרים, ניסיתי. ניסיתי גם להתרחק ולבדוק מרחוק שהכל בסדר, לא עזר, נשארה ברכב. אז בכח, תפסתי את היד ואודרופ הביתה. אבל די נמאס לי מהויכוחים החוזרים ונשנים. וזה סתם, כאילו מחפשת לפעמים סיבה לריב. תגידו תשומת לב, אבל מה? מה עושים בכל זאת. בבוקר פתאום יכולה להתרגז ואז, לא רוצה לשים חגורה, יודעת שזה קודש קודשים אצלי. בקיצור, תקופה לא קלה. עצות, מישהו / מישהי תרי? תודה מראש גלי

גלי היקרה../images/Emo24.gif

מתקופה לא קלה צומחים!!! שחר, מציקה לחן כיוון שחן כנראה תופסת לה את מקומה. שימי לב!!! כתבת ששחר היא אחות ואם למופת. אבל שחר רוצה להרגיש גם שהיא בת, בת של אמא. מריבה היא טכניקה טובה למשוך הרבה תשומת לב מצד ההורה במיוחד אם ההורה נוקט עמדה כזו או אחרת. אין בכוונתי לומר ששחר סובלת מחוסר בתשומת לב. נהפוך הוא, כנראה, לפני שחן נולדה היא התרגלה לקבל הרבה יחס ומשמעות ומטבע הדברים המציאות השתנתה והתנאים השתנו. האם מתחבר אלייך??? גלי, יש מה לעשות. אקבל את תגובתך ואשיב. תרי

הכל טוב ויפה, אבל איך מגיעים למצב

שלא כל ארוע קטן הופך לטרגדיה לאומית. כיצד למזער את החיכוכים, את העוצמה של הריבים איתה. כיצד מצמצמים את החוצפה שלה. אמא את חוצפנית וטפשית, ממש לא מקובל עלי ואני אומרת לה זאת שוב ושוב. אבל הגברת מורדת. תודה גלי

השאלה היא מהי התפיסה ההורית שלך|חיב

ומה הן מטרות החינוך שלך? האם חשוב לך ששחר תיהיה ילדה עצמאית, שתרגיש בעלת ערך ובטחון עצמי? האם חשוב לך ששחר תרצה אותך? האם חשוב לך שהיא תהיה ממושמעת ותעשה את מה שאומרים לה? יתכן, ששחר בודקת את הגבולות. כשהיא מתחצפת פשוט לומר:"יש מילים שלא אומרים לאמא ואבא". ולהגיד בתקיפות אדיבה. בנוסף הייתי ממליצה לך לערוך מידי פעם "שעה טובה"עם שחר , זמן ייזום על ידך ושהוא מהווה שעת איכות לשתיכן. בתחושה שלי שחר רוצה יותר ויותר אמא, וצריך לספק לה זאת כשמתאפשר לך. כשנוצרים ריבים לחבק אותה ולהגיד: יש דברים שרק אמא ואבא מחליטים עליהם ואותם צריך לעשות. נראה לך? תרי

צודקת, ננסה, למרות שבגללה איחרתי

היום שוב לעבודה, הגרב כן נוחה, לא נוחה, מזיזה אותה קצת ימינה, קצת שמאלה. רוצה לבחור איזה ספר להביא לגן. בקיצור, רוצה אמא? תשמעי, אפשר לתלוש לפעמים את השערות אחת אחת. פשוט להשתגע. ואת צודקת, היא רוצה תשומת לב, היא יודעת שאני שונאת לאחר, שאני לחוצה והיא מנצלת את זה. אז כן, שחר היתה וכנראה תמיד תהיה ילדה עם עצמאות, תעוזה, לא סתם יש לה נמשים, היא באופיה ג´ינג´ית, אבל גם יש גבול לדברים. תודה גלי

בת ה י ם

New member
../images/Emo124.gif גלי ......כאילו לקחת את

הבת שלי..... חח עכשיו אני ממש רגועה, אני לא האמא היחידה ש"סובלת" בכל בוקר אותו תסריט....הגרב לא נוחה.....הגופיה מציקה לי לא רוצה להסתרק.....כן שוקו..לא לצחצח שינים.... מודה אני בפה מלא הבוקר זה לא הצד החזק שלי
תמיד הבוקר היה סיוט בשבילי וכן גם בשבילה שינוי גישה !!!! זה הפתרון ראיתי שהצרחות שלי לא מובילות לכלום נווה לא מתלבשת מהר יותר עדיין כן רוצה לא רוצה....... אז ככה: נווה הולכת לישון לא לפני שהיא בוחרת מה לובשים בבוקר כולל גרבים וגומיה לשיער. למדתי שיותר קל לסרק אותה מול הטלויזיה, כך דעתה מוסחת ציחצוח השינים נעשה מיד אחרי שנגמרת תוכנית הקוביות (נדמה לי שזהו שמה) כל משחק/חפץ שהיא רוצה לקחת איתה חייב להיות מוכן לפני שהשעון מ צ ל צ ל וכאן ההפתעה מרגע שהם קמים (יש לנווה אח בן 8.5) יש להם 1/2 שעה להתארגן כל 10 דקות השעון מצלצל וככה הם יודעים כמה זמן נשאר להם לנו זה נוח להם זה מתאים וככה אנחנו יוצאים שלווים ורגועים מהבית

שינוי גישה- זה הפתרון בת הים../images/Emo24.gif

נהנתי לקרוא את דברייך. תמיד חשוב להבין שההתנהגות של הילדים היא מטרתית, גם אם לא תמיד מודעת, ושהילדים הם מאוד חכמים ונבונים. ולכן, הם תמיד מכים בבטן הרכה. אם הם יקלטו שבבוקר, התנהגות" מפריעה" מסוג זה או אחר גורמת להם לרווח כלשהו, בסבירות גבוהה הם יפעלו כך. תרי

רוצה לבד../images/Emo24.gif

ילדים בגיל הרך, לא מודעים למגבלות המוטוריות שלהם, ממש כפי שהם אינם מכירים בסכנות שאורבות להם. שחר מתעקשת לעשות דברים לבד וזה נפלא. ספר רוצה לתרום לגן וזה נפלא,כי ככה היא מרגישה חלק. הבעיה היא שלא תמידזה קוקה בזמנים הנוחים לנו. יחד עם זאת חשוב לאפשר לה לבצע פעולות באופן עצמאי כי ככה היא תפתח יכולות. לצד זה אם זה קוקה בבוקר, בדיוק כשממהרים לעבודה, ניתן לעזור לה ולהגיד בבוקר אנחנו ממהרים אבל בערב ננסנ ביחד לגרוב גרביים ,או בערב נבחר ספרים לגן. תרי

בנות, לא הבנתן את מצוקת הגרביים של

שחר, הן גרובות כבר מהערב, כך גם הבגדים, נו מה חשבתן, אם גם בגדים אצטרך להלביש אותה בבוקר אגיע לארוחת צהריים למשרד. ברור שזה סתם וכו´, מה שכן, אני מראה לה על השעון מתי אני יוצאת, אולי אני לא עקבית מספיק. ומה שעוד נכון, ממחר, אני שמה שעון מעורר. אם הוא מצלצל אני בדלת, ומי שבא בא. אבל מה? אם היא לא תספיק אז היא נכנסת ללחץ ואז מתחילה ההיסטריה. אז אם נותנים עוד שניה או שתיים מתחיל כל הסיפור מההתחלה. כך היה היום, אמרתי לעצמי, אני לא אתעצבן ואכעס, אסביר בעדינות וכו´ וכו´, ובכל זאת, עוד כמה דקות ועוד ספר וכו´ ובאמת, כשבסוף אמרתי שאני הולכת הלכנו אבל כבר הייתי מותשת מה 10 דקות האחרונות, וכועסת על כל המניפולציות שנעשו לי.

כולם, כולם וגם כולם

היא מתיישבת ואני שמה לה נעליים, ואז היא מורידה כי לא נוח, ושוב היא שמה, ושוב היא מורידה. שחר שונאת גרביים. קנינו לה את אותו הדגם בדיוק באותו הצבע, כי יש רק גרב אחת בלבד שאותה היא מוכנה לגרוב. תארו לעצמכם, מרדף אחרי הגרב. היא שונאת דברים צמודים, אז אני מותחת אותה לפני שאני שמה לה אותה. ואז היא מתעצבנת ואז גם אני מתחילה כי זה לא נגמר.

בת ה י ם

New member
../images/Emo12.gif אני המומה - בדיוק אותו דבר

נווה שלי הגרבייייייייייייייייייים - נושא כאוב בחורף שעבר מצאנו גרבי אנגורה ללא תפרים, השנה אין פשוט אין איפה למצוא כאלו אז קנינו לה משהו כמו 7 סוגים שונים מה שהיא אהבה יותר - קנינו בכל הצבעים X2 אנחנו גם גורבים הפוך (התפר חיצוני) (יש ילדים שרגישים יותר - גם גופיות היא לובשת הפוך) נסי לגרוב לה הפוך ואולי השקט והשלווה ישכנו אצלך ב ה צ ל ח ה

לפחות מצאנו לה את אותה הגרב,

הרגשנו בחנות כאילו זכינו בלוטו או משהו. בת כמה נווה? בגלל זה היא לא הולכת עם גרביונים, היא רוצה, אבל מה לעשות? גרביונים אמורים להיות צמודים.... אני אנסה לגרוב לה הפוך. רעיון לא רע בכלל. תודה גלי

בת ה י ם

New member
../images/Emo49.gif על מציאת זוג דומה

נווה בת 5.5 בת מזל אריה (וכאן הסברתי הכל חחחח)

לפחות מצאנו לה את אותה הגרב,

הרגשנו בחנות כאילו זכינו בלוטו או משהו. בת כמה נווה? בגלל זה היא לא הולכת עם גרביונים, היא רוצה, אבל מה לעשות? גרביונים אמורים להיות צמודים.... אני אנסה לגרוב לה הפוך. רעיון לא רע בכלל. תודה גלי

אין ספק ששחר ילדה מאוד נבונה../images/Emo24.gif

וזה מדהים איזה תחבולות ודרכים היא מוצאת על מנת להעסיק אותך. גלי, הערב את מודיעה לה שמחר בבוקר, בשעה כזו וכזו אתן יוצאות לגן לא משנה איך היא תראה, ומה היא תלבש. בלי להתעצבן ובלי לכעוס, לקחת אותה אפילו עם פיגמה לגן. כך היא תבין שיש משמעות לזמן .הגרביים לא נוחות, לא נורא יש בתיק נוספות, בגן יחליפו ,אבל לגן יוצאים בזמן... דעתך? תרי

תודה, וכך עשיתי הבוקר, הראתי לה את

השעון ובלי עניינים אמרתי לה את מוכנה את באה איתי. לא מוכנה - אני הולכת.

או לחלופין, לא מוכנה אז ../images/Emo24.gif

הולכת מבלי להיות מוכנה. כיוון שלגן הולכים נקודה. תרי

למעלה