שטח - אפשרויות מקבלנים/פינוי בינוי?

YairLevi80

New member
שטח - אפשרויות מקבלנים/פינוי בינוי?

שלום לכולם, אבא שלי ואחיו הם יורשים של שטח בראש העין הותיקה. השטח הוא בגודל דונם וחצי. אם אני לא טועה 25 מטר על 60 מטר. כרגע יש בית קרקע אחד בנוי בקדמת השטח (ישן ובעל קומה אחת) ובית נוסף (די מצ'וקמק) באמצע השטח. הבנתי שיש אפשרות שקבלן יקח את השטח, יבנה עליו בנין או שניים (בשכונה שלנו מותר לבנות עד 3 קומות) ויתן לנו מספר דירות או פיצוי הולם אחר. האם מישהו פה מכיר את התהליך? האם זה אפשרי בכלל? אל מי כדאי לפנות?

איריסג

New member
קודם כל הייתי בודקת בעיריה אם התב"ע

בכלל מאפשרת כזה דבר. אם כן - אולי ללכת לעו"ד שמתמחה בענייני נדלן - הוא בטוח מכיר את כל הפרוצדורות שכרוכות בעניין כזה.

YairLevi80

New member
למה לא?

תודה על התגובה המהירה. למה שהעיריה לא תאפשר את זה? הבנתי שאין בעיה לבנות עד 3 קומות. האם העיריה יכולה להתערב במה שאנשים מחליטים לעשות? אם זה להעביר את השטח לקבלן וכו'?

ענתש

New member
אני חושבת שאיריס התכוונה

שאתה צריך לבדוק שקבלן יכול לעשות שם בניה שמשתלמת לו. למשל - אם זה שטח שמאושר רק לשני בתים אז הקבלן יצטרך להוציא הון קטן ומספר שנים טובות על חלוקה מחדש... אז זה לא משתלם לו.

איריסג

New member
נכון.

זה שמותר לבנות 3 קומות זה עוד לא נותן מספיק אחוזי בניה על השטח. כדי שישתלם לקבלן לבנות וגם לתת לכם חלק מהדירות - נניח 3 דירות לכם - הוא צריך לבנות עוד 9 יחידות דיור - זאת אומרת בניין של 3 קומות עם 4 דירות בקומה. ואם דירה בגודל נורמלי היא ברוטו 140-150 מ"ר, זה אומר שהוא צריך שיהיה מותר לבנות שם לפחות 1500 מ"ר. אם התב"ע לא נותנת כאלה אחוזי בניה - אף קבלן לא ייקח את זה על עצמו.

בינא

Member
פינוי בינוי וקומבינציה

להלן מומחה בתחום: איל רז 054-4907670 חג שמח ובהצלחה

למעלה