שטח הפקר והקו הירוק כתבה מהיום

ronpel

New member
שטח הפקר והקו הירוק כתבה מהיום

מצ"ב כתבה שהתפרסמה היום בנושא. לפי המפה גם לפיד מעבר לקו הירוק והחוק הישראלי לא חל על שטחי שילת , כפר רות ומודיעין ברמת השטח כי הם בשטח הפקר.

ninagil

New member
לפיד התנחלות מסתבר

אבל מה זה משנה? זה לא הזמן לצאת מהארון ולהכריז על יישובים כלא חלק מגבולות המדינה. מה שכן לא ברור עכשיו מי "נדבק" למי.

לא הייתי רץ להסיק מסקנות

לפיד בנויה על בסיס ואדי, והקו לפי מה שידעתי עד היום עובר בואדי עצמו. כך שחציה של לפיד, הוא "בתוך" שטח ההפקר, וחציה לא. בכל מקרה, לא הייתי בונה על מפה מאוירת של איזושהי כתבה, כאסמכתא. גם בעניין קביעות משפטיות של בתי משפט, זו לא נראית לי פסיקה אחרונה..

TakeOne

New member
טעות, נינה.

יש דיון בנושא הזה בפורום לפיד. כדאי לקרוא. בכל אופן עפ' סימון הקו הירוק המקובל (לא זה שמופיע בכתבה ב"הארץ", ו...כן, יש כמה ורסיות לקו הירוק, ולכן יש כמה "קוים ירוקים" ששורטטו בזמנו, אם כי יש אחד שממשלות ישראל והמוסדות הרשמיים אימצו עם השנים, וזהו כאמור לא הקו שמופיע בכתבה הנדונה), לפיד בהחלט בתוך הקו הירוק, בשטח שסופח לאחר 67, ושהיה קודם לכן חלק משטח ההפקר. פרטים נוספים כאמור בפורום לפיד. ...וחג שמח!

YNet: בילעין: שוטרים שרפו בית

תושבי הכפר בילעין, הסמוך למודיעין עלית, הפגינו נגד הקמת גדר ההפרדה על אדמותיהם. לדבריהם, שוטרי מג"ב שהיו במקום השליכו רימון לאחר שווידאו שהבית ריק מאדם, וגרמו לשריפתו. בעל הבית סיפר, כי יצא ממנו כדי להגן על ילדיו. ממג"ב נמסר כי השלכת הרימון בוצעה בשוגג. שוטרי מג"ב הציתו בית בכפר בילעין, הסמוך למודיעין עלית, אתמול אחר הצהריים (יום ב') במהלך פיזור הפגנה בכפר. בבילעין מתקיימות לאחרונה מחאות רבות של התושבים, בשיתוף פעילי שלום ישראלים ובינלאומיים, במחאה על בניית גדר ההפרדה. לכתבה המלאה: http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3061455,00.html

למעלה