שטח ציבורי מאחורי הבית - בעיה?

iditha

New member
שטח ציבורי מאחורי הבית - בעיה?

אני לקראת קניית מגרש. המגרש ממוקם באיזור מצויין, בשטח גבוה מעל סביבתו ונגיש. הבעיה היחידה היא שבצד האחורי של המגרש (איפה שאמורה להיות הגינה) יש שטח המיועד לבניה ציבורית של כ-2-3 דונם. (כלומר לא ניתן לבנות בי"ס, אבל כן גן ילדים או בית כנסת, מגרש חניה או גינה ציבורית). אם יבנה שם שטח ציבורי הכניסה אליו והחניה לא יהיו מהאיזור שבו נכנסים לבית שלי. האם נראה לכם בעייתי? האיזור הוא של שכונת קוטג'ים ובניה נמוכה לכן לא סביר שיבנו שם מבנה ציבורי גבוה.

mol3

New member
פנו לשמאי מקרקעין

שיבדוק את תכנית הבינוי העירונית לאיזור ויגיד לכם מה אפשר, מה אי אפשר ומה עלולה הרשות המקומית לאפשר בהמשך, מניסיונו. אין חלקת קרקע דומה אחת לשניה ובוודאי שאין להסתמך על עיצות בפורום אינטרנט בסוגיה כבדת משקל כמו זו. נ.ב. עד כמה השטח שלכם גבוה מהשכנים ?, האם לקחתם בחשבון עלותו של קיר תומך ?. כל אלו לבדיקת שמאי המקרקעין, שיערוך לחם את החישוב. בחישוביו יקח את כל הסיכונים והסיכויים ויתן חוות דעת האם המחיר שנדרש על המגרש תואם את השווי האמיתי, בכפוף לכל האמור. בהצלחה.

איריסג

New member
תלוי למה מיועד השטח

זאת אומרת - אם השטח מיועד לבית כנסת או אפילו לגן ילדים - אז בעיני אין בעיה. כי בכל מקרה מבני ציבור כאלה פעילים בשעות שהם לא אמורים להפריע. גן ילדים נסגר לכל המאוחר ב 4, ובסופי שבוע הוא שומם. חעומת זאת - אם מייעדים להקים שם גינה ציבורית - אני הייתי מהססת. גינה ציבורית משמעה רעש בכל שעה משעות היום, לא משנה כמה שלטי "נא לא להפריע בין 2-4" העיריה תשים שם. בגינה ציבורית יש לך בשבת בבוקר ילדים משחקים וצועקים, ובשישי בלילה בני נוער שיושבים שם עד השעות הקטנות של הלילה ועושים רעש ומהומה. ואני בכלל לא מדברת על מה יהיה שם בחופש הגדול בלילות.

עם החלונות של היום לא צריכה להיות

בעיה , החלונות אוטמים רעשים כאלו . אם אין אפשרות יותר טובה אז , זה מה שיש .

חלונות אטומים זו ברירת אין ברירה

מי רוצה לחיות עם חלונות סגורים כל הזמן
אני לא הייתי מסוגלת לחיות כך. אני אוהבת אוויר ואור, והחלונות שלנו פתוחים רוב הזמן. גינה ציבורית היא שטח פעיל ורעשני מאוד, כפי שכתבה אירס. כל היום להיות עם חלונות סגורים

iditha

New member
יש בקרבת מקום פארק גדול

כך שלא סביר שזו תהיה גינה ציבורית, וגם אם כן היא לא תהיה מרכזית לאיזור. יותר סביר שיהיה שם מבנה (או מגרש חניה). מגרש חניה זה בעייתי? איזה עוד מבנים יכולים לשים חוץ מגן ובית כנסת? ביררנו בעיריה (לא אצל שמאי מקרקעין) והם עדיין לא יודעים מה יהיה שם. אין עוד תוכניות לשטח הזה. בכל מקרה זה נראה שיעברו עוד שנים (5, עשר אולי יותר) עד שיבנו שם משהו.

ענתש

New member
גם לנו יש שב"צ מאחורי הבית.

תשמע, כשבונים שכונה חייבים להפקיע שב"צ. יש מקומות בהם השב"צ לא מיועד לכלום וגם לא ייועד בעתיד. מאד מאד חשוב לוודא את זה ורמת הבטחון שלך לגבי העובדה שלא יהיה שם כלום גם תלויה באיזה מועצה אתה בונה. למשל - יש מועצות שיותר נוטות להיות נסחטות ע"י קבוצות מיעוט במועצה, למשל חרדים, ואז יכול לקום לך שם בית כנסת או מקווה בעתיד בתור "מתנה" לקבוצה החרדית באיזו עסקה פוליטית
יש מועצות שאין להן בעיה כזו (או ישובים שהם יותר הומוגנים מבחינת אוכלוסיה ולכן זה פחות סביר). צריך להתחיל מהועדה לבניה של המועצה ולבדוק למה זה מיועד ואם יש דרישה ליעד את זה ואם היתה דרישה בעבר ונפלה. צריך לבדוק בישוב עצמו מה חסר... למשל אם בישוב של 300 משפחות (כמו אצלינו) יש כבר 3 גני ילדים אז לא סביר שיהיה שם גן ילדים, אף פעם. האם יש בית כנסת ? מקווה ? מגרש כדורגל-כדורסל-טניס ? מרפאה ? טיפת חלב ? בריכת שחיה ? מה יותר סביר שיצטרכו בישוב הזה ? אלו הסיכונים שלך... לרוב שב"צ לא הופך לגינה ציבורית. לשם כך יש שטחים שמיועדים לגינות. דווקא גינה ציבורית זה טוב קרוב לבית. בישוב בו אני קניתי הופקע שטח ענקי וחלק ממנו הפך לגינה ביוזמת התושבים ובמימונם (אספו כסף) כי זה לא שטח שמיועד לכלום, הוא הופקע כי חייבים והיה לא נעים בעין השטח הריק והמלא קוצים באמצע השכונה. בנוסף אחרי שיחה עם חברה שלי שהיא מהנדסת עיר - במועצות בינוניות ומעלה יעוד שטח שלא מיועד כרגע (כלומר שלא יעדו אותו למשהו ספציפי כבר כשהפקיעו אותו) לוקח כ-10 שנים של בירוקרטיה. במהלכם אתה כמובן יכול להתנגד, לעורר מהומה, להחתים עצומות וכו' וכו'. זה סוג של סיכון, אבל מצד שני - אני כן קניתי את השטח (וההפקעה מאחורינו היא של 12 דונם) אחרי שבדקתי את כל הדברים והבנתי שהסיכון עבורי מאד מאד נמוך.

Rשף

New member
התשובה הסופית תלויה בכם

בישוב שלי אנשים קנו מגרשים מאד יקרים צמודים לגינת משחקים, טוב ? רע ? לדעתם זה שווה. מגרשים שצופים מרחוק על הכביש הראשי עולים פחות, אבל לדעתי הם טובים יותר כי הנוף מהם לא מופרע (הכביש מוסתר ע"י סוללה).

למעלה