שטיחים+ אנטימון

elhanan1010

New member
שטיחים+ אנטימון

ד"ר מקקנדלס אמרה היום באחת מן הקליניקות שיש בשטיחים חומר מעקב בעירה - החומר הוא אנטימון וזה אחד מן המתכות הכבדות שיש לילדים שלנו - אז אם יש בבדיקת שיער למתכות אנטימון ויש לכם שטיחים כנראה שמשם אולי הילד נושם את אדי האנטימון -האם מישהו יודע כיצד לנטראל את החומר הזה ( ומצד שני האם מישהו מתמצא בנושא שטיחים ויכול לאשר / להכחיש אמירה זו ) האם בכל סוגי השטיחים קיים חומר זה ? האם קיימים שטיחים יותר ידידותויים לילדים שלנו ? תודה אלחנן

תשובה

אנטימון נמצא בכל דבר שיש בו חמרים מעכבי בעירה. לכן פיגמות חדשות הם בעיה, עדיף בגדי כותנה דקים שלא נועדו להיות פיג'מות. גפ המושבים ברכב וכסא הבטיחות ספוגים במעכבי בעירה. אני בחרתי שלא לשטוף אותם כי זה עשוי להציל את חיי הילד במקרה מסוים. שטיחים מקיר לקיר הם דבר שצריך להמנע ממנו. אני הייתי מהמר שכל שטיח מגיע עם מעכבי בעירה. אני מניח ששטיחים בעבודת יד ע"י שתקנה ישירות מהאורג לא נכללים אבל כל מוצר תעשייתי כן. ההצעה הטובה ביותר שלי היא למסור את השטיח לניקוי או פשוט לקנות שטיח משומש
הסיבה שאני ממליץ לשטוף היא שעל כסאות בטיחות רשום שאחרי שטיפה יעילות מעכבי הבעירה תהיה נמוכה בהרבה. עמית

גם מזרנים חדשים

מלאים באנטימוני, והם מקור החשיפה הגדול ביותר, כי שם מבלים הכי הרבה זמן. זה גם זמן שבו נושמים עמוק במיוחד. אני קניתי מזרון חדש כשהייתי בהריון בחודש השמיני, וכשמדדנו מתכות אצל יותם, האנטימון פרץ את גבולות הדף. אבל אנטימון זו לא הבעיה היחידה שבגללה כדאי להימנע משטיחים מקיר לקיר, רהיטים חדשים ומזרונים חדשים תעשייתיים. שטיחים מקיר לקיר, רהיטים עם ריפוד ומזרונים מכילים גם כמויות גדולות של חומרי הדברה למיניהם, פורמלין, ועוד מריעין בישין. ניקוי פשוט אינו מעלים את כל החומרים. לוקח שנים עד שהם מתנדפים ויוצאים. שטיח מקיר לקיר משחרר רעלים במשך כל חיי השטיח, אם כי מרביתם משתחררים במהלך שלוש-ארבע השנים הראשונות. הבעיה היא לא רק הדברים שאתם יודעים עליהם אלא גם ובעיקר הדברים שאתם לא יודעים . הפיתרון: בשום מקרה לא לקנות חדש!! לקנות משומש או אורגני (בארה"ב ניתן לקנות מזרונים אורגניים עם מירשם), וגם לכסות היטב בבד ארוג בצפיפות - מה שנקרא BARRIER CLOTH. אפשר גם לאוורר על ידי הנחת הרהיט בשמש לכמה שבועות ו/או בחדר סגור מחומם, ומדי פעם פותחים את החלון כדי לאפשר לרעלים להתנדף החוצה. לגבי פיג'מות, למיטב ידיעתי התקן המחייב הספגתן באנטימוני בכמויות עתק הוא תקן אמריקני ולא ישראלי, אבל עדיין הייתי ממליצה לקנות בגדים שאינם מיועדים לפיג'מות. כדי להוציא את הכימיקלים השונים מהבגד צריך להשרות אותו עם אבקת חלב נטולת שומן למשך ליילה, ואז לכבס כמה פעמים. והערה אחרונה - בניקוי וכביסה יש להשתמש בחומרים בלתי רעילים בלבד, אחרת אתם מוסיפים לרעלים בסביבה של הילד. במיוחד יש להימנע מכלור, מרככים ודפי מרכך למיניהם - יש בהם רעלים העוברים את גבול הדם-מוח ומשפיעים על מערכת העצבים.

maanina

New member
בדיוק אנחנו עומדים בפני קניה של

מיטה ומזרון חדש אז מה עושים? מזרון משושמש כבר יש פה (והוא מה זה לא נוח...) מזרונים אורגניים יש בארץ? אולי מישהו יודע? להזמין מזרון מיוחד? אולי אפשר לעשות מרתף מזרונים ולמכור אותם כמו יין,בככל שהמזרון עמד יותר זמן ערכו יעלה....;- שתהיה שנה טובה ומתוקה,שתהינה התקדמויות ושבשנה הבאה בזמן הזה נהיה במקום עוד יותר טוב.

razgalili

New member
השטיח הכי ידידותי

זה בלי שטיח בכלל. בכל השטיחים המצעים והמזרונים יש אנטימוני, אלא אם כן מבצעים הזמנה מיוחדת מיצרנים שמתמחים בזה (ואז יש להקפיד שהילד לא יעשן במיטה)

bisty

New member
../images/Emo5.gif../images/Emo5.gif../images/Emo5.gif

אוי אלוהים.... אני קוראת את השירשורון הזה ופשוט נחרדת... עברנו לאנגליה כשבן היה בן 11 שבועות וגרנו שם במשך קרוב לשנתיים בשלושה בתים שונים שהיו מכוסים בשטיחים מקיר לקיר
באחרון שבהם היה שטיח חדש שהודבק לפני שנכנסנו לבית !!!! מה עושים? אני לא יודעת אפילו מאיפה להתחיל ויותר חשוב - כיצד להמנע מנזקים נוספים.... רז,תמי - אולי תוכלו להמליץ לי על אתר/ספר בנושא. איפה אני יכולה למצוא איזושהי רשימה מרוכזת? משהו בסגנון עשה ואל תעשה. רוצה לתת גם לבעלי לקרוא קצת בנושא בעצמו ולכן חשוב שיהיה באנגלית.

הספר הכי טוב בנושא

אינפורמטיבי מאוד, קצר ולעניין: LESS TOXIC ALTERNATIVES מאת Carolyn Gorman. זה ספר של הפניות בעיקר. יש כמות עצומה של ספרים בנושא. תחפשי באמזון לפי HEALTHY HOME . אפשר גם בקישור הזה. כתבתי גם כמה הודעות על הנושא, בשני הפורומים. אם יש לך שאלות ספציפיות את יכולה להתקשר אלינו ואענה כמיטב יכולתי.

bisty

New member
../images/Emo51.gif../images/Emo140.gif

ותודה על הנכונות לעזור גם טלפונית
יתכן שנתקשר. (בנתיים אנחנו עוד אצל ההורים ואני משתדלת למעט בשיחות לאנגליה... לא כל כך נעים לי להתקשר לארה"ב...)

Bath1

New member
לא יהיה מפתיע לגלות שבאנגליה שיעור

הלוקים באוטיזם גבוה מבמקומות אחרים. גם אנחנו עברנו לדירה באנגליה ממש לאחר שיפוץ,עם שטיחים מקיר לקיר וריח חריף של כימיקלים בשבוע 10 להריון...(שלא לדבר על התרסיסים השונים שהשתמשנו בהם להסרת כתמים...) פשוט מצמרר איך מידע כזה לא מובא לידיעת הציבור (שלא לומר איך לא אוסרים חומרים כאלו לשימוש ביתי). כואב ומתסכל כל כך ...

למעלה